Tunturisuden sivut
Enkeli

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä ja sivun yläreunassa - Copyright © Vassil


Enkeli Enkeliveistos - Santo Varni (1807 - 1885)

Staglienon monumentaalisen hautausmaan veistotaidetta. Tomba Maria Bracelli Spinola, 1864.

Enkelineidon silmät ovat sulkeutuneet, ja koko levollinen olemus henkii äärimmäistä, sensuellia kauneutta. Santo Varni rakasti runoutta, klassisia runoilijoita ja oppineita, renessanssifilosofeja ja humanisteja, joita olivat sellaiset suurnimet kuten Dante, Francesco Petrarca, Ariosto, Tasso ja monet muut.

Santo Varni halusi kunnioittaa ja ilmentää veistoksissaan näiden runoilijoiden ja suurmiesten ajatuksia. Santo Varnin veistosten naishahmot ovat äärimmäisen idealisoituja ja tavoittelevat täydellisyyttä ja suurinta kauneutta.
Enkeli

All Rights Reserved
*Kuva - Copyright © Michael Hinsch
Photo used with permission.


Enkeli angel Santo Varni - (Genova 1807 - Genova 1885)

Italialainen kuvanveistäjä Santo Varni eli ja teki elämäntyötään erityisesti Liguriassa, joka sijaitsee Luoteis-Italiassa Välimeren rannikolla, Ranskan rajalla. Ligurian rannikko on osa Italian Rivieraa.

Hopeasepän pojan, Santo Varnin ensimmäinen opinahjo taiteen poluilla oli Accademia Ligustica Genovassa. Sinne hän kirjautui vuonna 1821. Hänen ensimmäinen opettajansa oli Bartolomeo Carrea (- 1839).

Giuseppe Gagginin (1791 - 1867) oppilaana kuvanveiston opintojaan Genovassa jatkanut Santo Varni siirtyi Firenzeen, jossa hänen opettajanaan toimi Lorenzo Bartolini (1777 - 1850). Cimitero di Staglieno - Staglienon monumentaalinen hautausmaa, on Santo Varnin töiden keskeinen sijaintipaikka, sillä tuolla hautausmaalla on yli 40 hänen veistostaan.

Santo Varni sai myös lukuisia merkittäviä tilauksia, joiden mukaisesti hän teki mm. veistoksen Kolumbuksesta. Hän osallistui lukuisiin kansainvälisiin näyttelyihin, kuten Lontoossa vuonna 1851 järjestettyyn suureen taidenäyttelyyn. Santo Varnilla oli lukuisia suureen maineeseen yltäneitä kuvanveiston oppilaita, kuten Antonio Allegretti (1840 - 1918).
Cimitero di Staglieno
Cimitero di Staglieno - Staglienon monumentaalinen hautausmaa.