Tunturisuden sivut
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä vasemmalla Copyright © Flickr/Bill McBain
*Kuva yllä oikealla Copyright © Flickr/Naniel


LÄVISTYKSET - BODY PIERCING

Lävistyksissä korostuu se piirre, että ihmisen ihoa on lävistetty. Vaikka sehän itse asiassa on vain se keino, jolla itse asia, eli koru on saatu sijoilleen. Nykyisin lävistyskulttuuri on edennyt siihen pisteeseen, että lävistyksiä ja lävistyskoruja laitetaan lähes kaikkialle. Joillakuillahan tämä on mennyt pahasti överiksikin, ja maailman lävistetyimmän ihmisen tittelistä kisaavat ovat kasanneet iholleen sadoittain lävistyksiä.

How to Face Paint Tutustu Wikipediasta koko lävistysten kirjoon.

Korvakoruja miehillä

Länsimaisessa kulttuurissa korvakorut, etenkin naisilla, ovat olleet jo kauan aikaa yleisimpiä tämän tyyppisistä koruista. Lävistyskulttuurissa korviin ei asetella enää vain perinteisiä korvakoruja, vaan mitä erilaisimpia muita koristetarpeita. Näitä lävistyksiä tehdään korvissa lukuisiin eri kohtiin, ei vain korvalehden alareunaan.

Myös miehillä on ollut yllättävästi jo satojen vuosien ajan korvakoruja. Kyseessä ei ole siis ihan uusi ilmiö. Monissa maissa ja kulttuureissa, kuten esimerkiksi kreikkalaisten piirissä, myös miehet ovat pitäneet korvissaan koruja. Erityisesti voi mainita kaksi ryhmää: romanit ja merimiehet.

Piercing
Lävistykset

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat Copyright © Flickr/Bill McBain


Korvakoruja romanimiehillä

Romanimiehet käyttivät kultaista korvakorua, tai -nastaa 1800-luvulla. Heillä tapaan liittyi vanhan ajan uskomuksia siitä, kuinka tällainen suojasi "pahalta silmältä", eli ehkäisi onnettomuuksia ja toi onnea. Toisen romanikulttuurin selityksen mukaan kultakorut korvissa paransivat kantajansa aisteja, kuuloa ja näköä. Kultakorut korvissa merkitsivät myös sitä, että mies oli saavuttanut kansansa parissa aikuisuuden aseman. (Tie romanien elämään).

Piercing
Lävistykset

Korvakoruja merimiehillä ja piraateilla

Merimiehethän ovat erimiehiä siinäkin suhteessa, että heidän parissaan ovat olleet yleisiä sekä tatuoinnit että korvakorut. Myös merimiehillä korvakoruun on liittynyt taikauskoa. Sen on katsottu suojaavan kantajaansa merillä väijyviltä vaaroilta ja erityisenä lisäominaisuutena sen on katsottu suojaavan kantajaansa reumatismilta.

Onhan korvakoru merimiehen korvassa kertonut myös näkyvästi kaikille, että on kierretty muutakin kuin tahkoa ja nähty maailmaa. Aikoina, jolloin ei ollut massaturismia ja ylipäänsä harvat olivat käyneet kotikylänsä ulkopuolella, tuollainen maailmanmiehen maine on ollut varmaankin varsin mairittelevaa.

Yhden selityksen mukaan yksi korvakoru merimiehen korvassa on merkinnyt sitä, että toinen koru odottaa maissa sen oikean, eli ihastuttavan neidon korvassa.

Muitakin selityksiä merimiesten korvakoruille on, koska aihehan antaa tilaisuuden mielikuvituksenkin kiitoon. Jospa merimiehellä oli arvokas kultakoru korvassaan siksi, että jos hän joskus haaksirikossa hukkui ja kun ruumis sitten ehkä ajautui rantaan, niin korvakoru takasi hänelle säälliset hautajaiset, kun sen myyntihinta kattoi hukkuneen hautauksen kustannukset. Ehkä tämä kuitenkin olisi ollut merimieheltä itseltään toiveajattelua. Todellisuudessa joku olisi voinut ottaa kultakorun itselleen ja jättää loput luonnon hoideltavaksi.

Eräiden selitysten mukaan merimies saattoi ansaita oikeuden pitää korvakorua, kun hän oli osallistunut ensiksi johonkin tietynlaiseen purjehdukseen, kuten Kap Hornin kiertämiseen. Tällaisessa tapauksessa korvakorun paikkana oli vasen korva. (Kysy.fi - Yahoo! Answers).

Piraatit eli merirosvot ovat oma ryhmänsä merikarhujen joukossa. Kunnon Karibian piraatin on toki kuulunut kimaltaa kultaa - se on ollut varma merkki menestyksestä ja rikkaudesta, jota ei taatusti ole haluttu piilotella.
Body Art
*** tunturisusi.com linkit ***