Tunturisuden sivut

Dinosivujen lähdekirjallisuutta

Tunturisuden sivut Suuri Ensyklopedia - Dinosaurukset - Readme.fi 2015
Tunturisuden sivut Expert Guide - Dinosaurs from Allosaurus to Tyrannosaurus - Amber Books Ltd 2005
Tunturisuden sivut Kysy dinosauruksista - Readme.fi 2014
Tunturisuden sivut Archie Blackwell: Dinomaailma - Readme.fi 2011
Tunturisuden sivut Top Trumps - Dinosaurukset - Haynes Publishing 2007
Tunturisuden sivut Carey Scott: Dinosaurusten salaisuudet - Tammi 2009
Tunturisuden sivut Dinosaurologia - Kadonnutta maailmaa etsimässä - Kirjalito
Tunturisuden sivut Etsi, tutki, testaa - Lasten Parhaat Kirjat 2004
Tunturisuden sivut Darren Naish: Kiehtovimmat dinosauruslöydöt - Nemo 2010
Tunturisuden sivut Veronica Ross: Dinosaurukset, historian hurjimmat pedot - Minerva 2011
Tunturisuden sivut Dougal Dixon: Jos dinosaurukset eläisivät tänään - Egmont 2008
Tunturisuden sivut Dinoetsivän käsikirja - Karisto 2007
Tunturisuden sivut Tunne luontoa - Dinosaurukset - Otava 2012
Tunturisuden sivut Robert Mash: Mahtava dinosauruskirja - Karisto 2007
Tunturisuden sivut David Lambert: Dinosaurusten maailma - WSOY
Tunturisuden sivut Jinny Johnson: Koko maailman dinosaurukset - Tammi
Tunturisuden sivut Ripleyn usko tai älä: Dinosaurukset - Readme.fi - 2010
Tunturisuden sivut John Woodward: Dinosaurukset silmästä silmään - Readme.fi - 2010
Tunturisuden sivut Ihmeellinen luonto - Dinosaurukset - Gummerus 2004
Tunturisuden sivut Illustrated Encyclopedia of Dinosaurs and Prehistoric Animals - Macmillan London
Tunturisuden sivut Esihistoriallinen eläinmaailma - Gummerus
Tunturisuden sivut Find out about Dinosaurs And the Prehistoric World - Hamlyn
Tunturisuden sivut Tieteen maailma - Elämä maapallolla
Tunturisuden sivut David Norman: Dinosaurukset - Art House 2018

Veronica Ross: Dinosaurukset - Historian hurjimmat pedot

Tunturisuden sivut Veronica Ross: Dinosaurukset - Historian hurjimmat pedot. - Viimeiset dinosaurukset katosivat maailmasta noin 65 miljoonaa vuotta sitten, mutta yhä vielä ne kiehtovat mielikuvitusta. Paljon tietoa hirmuliskoista onkin jo onnistuttu kokoamaan fossiilien ja muiden löydösten perusteella. Tämä vuonna 2011 ilmestynyt kirja esittelee yli 90 dinosaurusta ja muuta esihistoriallista otusta. Hieno, yksityiskohtia myöten tarkka nelivärinen piirroskuvitus on varustettu selventävin selityksin. Helppolukuinen teksti tarjoaa paljon tietoa kustakin eläimestä, sen käyttäytymisestä ja metsästystekniikoista.

Karttapiirroksista selviävät kunkin lajin elinalueet, ja faktalaatikoista löytyvät jokaisen dinosauruksen mitat ja muut tiedot, joiden avulla eri lajeja on helppo verrata toisiinsa.

Kirjan voi joko lainata kirjastosta, tai ostaa kirjakaupasta, sitä kustantaa Minerva Kustannus Oy.

Mash, Robert Mahtava dinosauruskirja

Tunturisuden sivut Robert Mash: Mahtava dinosauruskirja. - Dinosaurukset ovat ällistyttävimpiä maan pinnalla koskaan liikkuneita olioita. Ne kehittyivät pienistä liskoista jättiläismäisiksi pedoiksi, jotka hallitsivat maailmaa yli 160 miljoonaa vuotta. Mahtava dinosauruskirja esittelee kiehtovimmat, vaarallisimmat, nopeimmat ja älykkäimmät dinosaurukset valtavasta, kahdenkymmenen norsun painoisesta Argentinosauruksesta pienenpieneen Microraptoriin. Mitä fossiililöydöt paljastavat? Mikä on kaikkien aikojen suurin dinosaurus? Miten käy taistelussa Tyrannosaurus Rexin ja Triceratopsin välillä? Lisämateriaalina muun muassa - kuva T-Rexin alaleuasta luonnollisessa koossa - dinofossiilin röntgenkuva - dinosaurusvisa, sekä loputtomasti tietoa kerrostalon kokoisista dinosauruksista ja niiden ajasta. Tämä on jokaisen paleontologinalun toivekirja!

Suomentaja Syvänperä, Tuula: Dinoetsivän käsikirja

Tunturisuden sivut Tuula Syvänperä (suomentaja): Dinoetsivän käsikirja. - Dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon noin 65 miljoonaa vuotta sitten, mutta silti niitä on edelleen kaikkialla: kirjoissa, elokuvissa ja televisiossa - jopa jalkojemme alla olevassa maasta, koska sen syvyyksiin on aikoinaan saattanut hautautua dinosaurusten fossiileita.

Tämän kirjan avulla jokainen voi alkaa dinoetsiväksi! Dinoetsivän käsikirja auttaa tunnistamaan 50 erilaista dinosaurusta. Selkeä taitto johdattaa etsivät dinosaurusten jäljille ja helpottaa ajoittamaan kunkin dinon oikealle aikakaudelle. Tietolaatikoissa kerrotaan sekä perustiedot että jännittävät erikoisfaktat, kokosuhde näyttää dinosauruksen koon suhteessa ihmiseen, ja kartat paljastavat, mistä kunkin lajin fossiileja on löydetty.

Dinosaurukset silmästä silmään

Tunturisuden sivut John Woodward: Dinosaurukset silmästä silmään. Kustantaja Readme.fi - 2010. - Kurkista maailman MAHTAVIMPIEN dinosaurusten maailmaan!

Kohtaa kasvotusten pelottavimmat, villeimmät ja upeimmat olennot, jotka koskaan ovat maan päällä vaeltaneet. Ota selvää, missä dinosaurukset asuivat ja tutki niiden elinympäristöjä. Tutustu pelottavan läheltä Allosauruksen luita murskaaviin leukoihin. Tarkkaile, miten pelottava Rhomaleosaurus yllättää saaliinsa. Kohoa korkeuksiin lentävien Pterodactylusten kanssa.

Koskaan ennen ei dinosauruksia ole esitelty näin kammottavan yksityiskohtaisesti!

Tutustu lähemmin esihistoriallisen maailman hallitsijoihin.

Millaista olisi ollut tarkastella oikeita dinosauruksia lähietäisyydeltä? Dinosaurukset silmästä silmään tarjoaa lukijoilleen tilaisuuden kohdata silmätysten muutamia noista mahtavimmista eläimistä, jotka koskaan ovat kävelleet, vaanineet, uineet ja lentäneet esihistoriallisessa maailmassa. Kirjan huikeat nelivärikuvat perustuvat ympäri maailmaa tehtyihin huolellisiin kaivauksiin ja tutkimuksiin, ja ne ovat kunnianosoitus kaikelle sille, mitä me tiedämme näistä eläimistä, mitä ne söivät ja missä ne asuivat.

Peter Ministerin elävissä kuvissa on hyödynnetty uusinta tietokonegrafiikkaa, ja jokainen dinosaurus on vangittu pienintä yksityiskohtaa myöten. Upea visuaalinen esittely vie lukijan kasvotusten dinosaurusten kanssa ainutlaatuisella ja ällistyttävällä tavalla: lempeistä jättiläisistä julmiin saalistajiin ja piikikkäistä, sarvellisista ja kauluksellisista dinosauruksista höyhenin, suomuin ja panssarein peitettyihin yksilöihin.

Kun eläimet ovat näin upeita, kukapa ei haluaisi katsoa niitä silmästä silmään?

Dinosaurukset

Tunturisuden sivut Dinosaurukset (Sarja Ihmeellinen luonto) - (Suomentaja Jenni Kovanen - suomalainen asiantuntija Mikko Haaramo). - Brochu, Christopher K. (kirjoittaja), Long, John (kirjoittaja), McHenry, Colin (kirjoittaja), Brett-Surman, Michael K. (toimittaja). Kustantaja Gummerus.

Dinosaurukset on kiehtova opas muinaisten hirmuliskojen maailmaan. Osa dinosauruksista jätti jälkeensä luita, osa pelkkiä jalanjälkiä. Jokainen uusi fossiili on uusi pala paleontologisessa palapelissä ja paljastaa jotakin miljoonia vuosia sitten eläneistä hirmuliskoista, niiden ulkomuodosta ja elintavoista. Teoksessa kerrotaan, miten menneisyyttä tutkitaan, millainen maailma oli dinosaurusten aikaan ja millaisia nämä muinaisen maailman asukit olivat. Lähes 80 dinosauruslajia esitellään yksityiskohtaisesti viimeisimpien tutkimusten valossa. Kun biologia ja geologia yhdistetään tieteenalaksi nimeltä paleontologia ("muinaisten asioiden tarkastelu"), tiede muuttuu yhtäkkiä seikkailuksi, jännittäväksi aikamatkaksi. Dinosaurusten suosio perustuu siihen, että ne olivat todellisia, ja niin oli niiden asuttama kadonnut maailmakin.

Ripley's Dinosaurukset

Tunturisuden sivut Ripleyn usko tai älä - Dinosaurukset - Kustantaja: Readme.fi - 2010.

Arvaapa kuinka monta hämmästyttää tarinaa Ripley kertoo kirjassaan dinosauruksista? Monta!

Pelottava Tyrannosaurus, jättimäinen Argentinosaurus, häjy Velociraptor, pikkuruinen Microraptor ja monia monia muita. Tutustu dinosauruksiin ja niiden hämmästyttävään maailmaan. Uskomattomia faktoja ja mahtavia valokuvia joka sivulla... ja lisäksi uskomattomia tarinoita mitä oudoimmista ja ihmeellisimmistä asioista suoraan Ripleyn Usko tai älä -kirjasta!

- Mikä pelottava lihansyöjä oli bussin kokoinen? - Mikä oli luukilpi ja sen käyttötarkoitus? - Mikä kadotti dinosaurukset maapallolta? - Mikä dinosaurus olisi voinut tunkea kuononsa sisään viidennen kerroksen ikkunasta?

Kohtaa myös lentoliskot, jotka jakoivat maailman dinosaurusten kanssa.

Dinosaurukset

Tunturisuden sivut Lambert, David: Dinosaurusten maailma. (The ultimate dinosaur book, 1993.) Suomentaja: Ilkka Rekiaro. Asiantuntija: Ismo Nuuja. Porvoo Helsinki Juva: WSOY, 1994.

Tähän mennessä tarkin, upeimmin kuvitettu ja helppotajuisin suuren yleisön dinosauruskirja. David Lambert tutustuttaa meidät dinosauruksiin uusimmista fossiililöydöistä kerättyjen tutkimustulosten perusteella. Yli 500 komeaa valokuvaa ja piirrosta tuovat kaikenkokoiset dinosaurukset elävästi lukijan ulottuville. 55 upealla aukeamlla esitellään dinosauruksia kaikista tärkeimmistä suvuista.

Koko maailman dinosaurukset

Tunturisuden sivut Koko maailman dinosaurukset / [kirjoittanut Jinny Johnson] ; asiantuntija: Michael J. Benton ; suomentaja: Anne Petäinen, Tammi 2001.

Koko maailman dinosaurukset käsittelee yhtä maapallon jännittävimmistä ajanjaksoista: aikaa, jolloin ensimmäiset matelijat ja dinosaurukset eli hirmuliskot kehittyivät. Tämä kirja luo kuvan dinosauruksista elävinä ja hengittävinä eläiminä, jollaisia ne kerran olivat. Vaikuttava tietokirja ja asiantunteva hakuteos, jossa on tietoa sadoista esihistoriallisista eläimistä.

Esihistoriallinen eläinmaailma

Tunturisuden sivut Tim Haines: Esihistoriallinen eläinmaailma. - Gummerus 2007.

Tämän kirjan taustalla on BBC:n tuottama televisiosarja Muinaisten petojen matkassa, joka on ollut jymymenestys ja kerännyt miljoonia katsojia ympäri maailman. Kirjan ennennäkemättömissä kuvissa on käytetty hyväksi televisiosarjaa varten otettuja kuvia, joissa uusimman digitaalitekniikan avulla omituisimmat ja hurjimman näköiset eläimet saavat hahmon ja heräävät eloon.

Kirja kattaa kaikki maapallon ajanjaksot alkeellisen elämän synnystä nykyihmiseen ja esittelee monipuolisesti eri lajeja, yli 100 esihistoriallista eläintä syvyyksien saalistajista ja ensimmäisistä höyhenpeitteisistä siivekkäistä mahtaviin dinosauruksiin.

Dinosaurukset
Dinosaurukset

Dinosaurukset heräävät henkiin dinokirjoissa.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva kirjan lukijasta yllä - Copyright TheeErin
*Kuva dinosauruksista ylempänä, Copyright TheeErin