Tunturisuden sivut
Dinosivujen lähdekirjallisuutta

Tunturisuden sivut Suuri Ensyklopedia - Dinosaurukset - Readme.fi 2015
Tunturisuden sivut Expert Guide - Dinosaurs from Allosaurus to Tyrannosaurus - Amber Books Ltd 2005
Tunturisuden sivut Kysy dinosauruksista - Readme.fi 2014
Tunturisuden sivut Archie Blackwell: Dinomaailma - Readme.fi 2011
Tunturisuden sivut Top Trumps - Dinosaurukset - Haynes Publishing 2007
Tunturisuden sivut Carey Scott: Dinosaurusten salaisuudet - Tammi 2009
Tunturisuden sivut Dinosaurologia - Kadonnutta maailmaa etsimässä - Kirjalito
Tunturisuden sivut Etsi, tutki, testaa - Lasten Parhaat Kirjat 2004
Tunturisuden sivut Darren Naish: Kiehtovimmat dinosauruslöydöt - Nemo 2010
Tunturisuden sivut Veronica Ross: Dinosaurukset, historian hurjimmat pedot - Minerva 2011
Tunturisuden sivut Dougal Dixon: Jos dinosaurukset eläisivät tänään - Egmont 2008
Tunturisuden sivut Dinoetsivän käsikirja - Karisto 2007
Tunturisuden sivut Tunne luontoa - Dinosaurukset - Otava 2012
Tunturisuden sivut Robert Mash: Mahtava dinosauruskirja - Karisto 2007
Tunturisuden sivut David Lambert: Dinosaurusten maailma - WSOY
Tunturisuden sivut Jinny Johnson: Koko maailman dinosaurukset - Tammi
Tunturisuden sivut Ripleyn usko tai älä: Dinosaurukset - Readme.fi - 2010
Tunturisuden sivut John Woodward: Dinosaurukset silmästä silmään - Readme.fi - 2010
Tunturisuden sivut Ihmeellinen luonto - Dinosaurukset - Gummerus 2004
Tunturisuden sivut Illustrated Encyclopedia of Dinosaurs and Prehistoric Animals - Macmillan London
Tunturisuden sivut Esihistoriallinen eläinmaailma - Gummerus
Tunturisuden sivut Find out about Dinosaurs And the Prehistoric World - Hamlyn
Tunturisuden sivut Tieteen maailma - Elämä maapallolla
Tunturisuden sivut David Norman: Dinosaurukset - Art House 2018


Veronica Ross: Dinosaurukset - Historian hurjimmat pedot

Veronica Ross: Dinosaurukset - Historian hurjimmat pedot

Viimeiset dinosaurukset katosivat maailmasta noin 65 miljoonaa vuotta sitten, mutta yhä vielä ne kiehtovat mielikuvitusta. Paljon tietoa hirmuliskoista onkin jo onnistuttu kokoamaan fossiilien ja muiden löydösten perusteella.

Tämä vuonna 2011 ilmestynyt kirja esittelee yli 90 dinosaurusta ja muuta esihistoriallista otusta. Hieno, yksityiskohtia myöten tarkka nelivärinen piirroskuvitus on varustettu selventävin selityksin.

Helppolukuinen teksti tarjoaa paljon tietoa kustakin eläimestä, sen käyttäytymisestä ja metsästystekniikoista.

Karttapiirroksista selviävät kunkin lajin elinalueet, ja faktalaatikoista löytyvät jokaisen dinosauruksen mitat ja muut tiedot, joiden avulla eri lajeja on helppo verrata toisiinsa.

Kirjan voi joko lainata kirjastosta, tai ostaa kirjakaupasta, sitä kustantaa Minerva Kustannus Oy.

Lukijan arvostelu

Dinosaurukset - Historian hurjimmat pedot, on erittäin hienosti toteutettu dinokirja, joka jokaisen dinosauruksista pitävän kannattaa ehdottomasti lukea. Erityisen ansion kirja omaa pätevän asiasisältönsä ohessa kuvituksellaan.

Kuvitus on uskomattoman upea. Dinosaurukset todellakin heräävät tämän kirjan sivuilla olevissa kuvissa henkiin. Äärimmäisen yksityiskohtaisesti ja mestarillisesti toteutetut, loistokkaan värikkäät ja ilmeikkäät dinosauruskuvat tempaavat katsojansa, tekstin ohessa dinosaurusten maailmaan.

Tämä kirja on jokaisen dinosauruskirjoista pitävän ja niitä itselleenkin haluavan, oman dinokirjaston yksi perusteoksia.

Mash, Robert Mahtava dinosauruskirja

Robert Mash: Mahtava dinosauruskirja

Dinosaurukset ovat ällistyttävimpiä maan pinnalla koskaan liikkuneita olioita. Ne kehittyivät pienistä liskoista jättiläismäisiksi pedoiksi, jotka hallitsivat maailmaa yli 160 miljoonaa vuotta. Mahtava dinosauruskirja esittelee kiehtovimmat, vaarallisimmat, nopeimmat ja älykkäimmät dinosaurukset valtavasta, kahdenkymmenen norsun painoisesta Argentinosauruksesta pienenpieneen Microraptoriin. Mitä fossiililöydöt paljastavat? Mikä on kaikkien aikojen suurin dinosaurus? Miten käy taistelussa Tyrannosaurus Rexin ja Triceratopsin välillä? Lisämateriaalina muun muassa - kuva T-Rexin alaleuasta luonnollisessa koossa - dinofossiilin röntgenkuva - dinosaurusvisa, sekä loputtomasti tietoa kerrostalon kokoisista dinosauruksista ja niiden ajasta. Tämä on jokaisen paleontologinalun toivekirja!

Lukijan arvostelu

Tämä dinosauruskirja on monien dinosauruskirjojen tapaan suunnattu ensisijaisesti nuorille lukijoille. Siltikin, myös aikuiselle lukijalle, joka on edennyt tietämyksessään syvällekin dinosaurusten aikaan, tämäkin kirja kaikkien dinosauruskirjojen tapaan on todella kiinnostava ja kiehtova kokemus. Nykytekniikka mahdollistaa uskomattoman mahtavat kuvitukset. Tietoa ja uuttakin tietoa on tarjolla runsaasti kaikilta mahdollisilta dinokulmilta. Jokainen kirja parantaa lukijansa tietämystä ja ymmärrystä, tämä sen tekee ehdottomasti.

Kirjan erityinen lisäpiirre on sen ikäänkuin kolmiulotteinen multimedia, jonka myötä lukija saa tehdä kaikenlaista muutakin, kuin vain lukea ja katsella. Jo kirjan kannessa on kuin aito dinosauruksen silmä, jota voi kosketella. Sisällössä, vetämällä dinosauruksen peräpäässä olevasta nauhasta, avautuu näkymään koko dinosauruksen elimistö, sydän ja luusto. Munankin kuoren voi avata ja kurkistaessaan sisälle, näkee uinuvan dinovauvasikiön. Kun leväyttää auki aidon luonnollisen kokoisen tyranniliskon kallon hampaistoineen, vasta tajuaa, miten valtava tuo peto oli.

Mahtava dinosauruskirja antaa lukijan alkaa itsekin tutkijaksi, vaikkapa dinoetsiväksi ja lukukokemus laajentuu samalla kun tietämys dinosauruksista hyvin tehokkaalla tavalla lisääntyy. Tämä Kariston vuonna 2008 kustantama dinosauruskirja on yksi kaikkein kiehtovimmista dinokirjoista, joka jokaisen dinosaurusten ystävän on pakko lukea.

Suomentaja Syvänperä, Tuula: Dinoetsivän käsikirja

Tuula Syvänperä (suomentaja): Dinoetsivän käsikirja

Dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon noin 65 miljoonaa vuotta sitten, mutta silti niitä on edelleen kaikkialla: kirjoissa, elokuvissa ja televisiossa - jopa jalkojemme alla olevassa maasta, koska sen syvyyksiin on aikoinaan saattanut hautautua dinosaurusten fossiileita.

Tämän kirjan avulla jokainen voi alkaa dinoetsiväksi! Dinoetsivän käsikirja auttaa tunnistamaan 50 erilaista dinosaurusta. Selkeä taitto johdattaa etsivät dinosaurusten jäljille ja helpottaa ajoittamaan kunkin dinon oikealle aikakaudelle. Tietolaatikoissa kerrotaan sekä perustiedot että jännittävät erikoisfaktat, kokosuhde näyttää dinosauruksen koon suhteessa ihmiseen, ja kartat paljastavat, mistä kunkin lajin fossiileja on löydetty.

Lukijan arvostelu

Kirja on kooltaan pienin tällä sivulla esitellyistä, mutta sisältönsä puolesta se on samaa, raskasta dinosarjaa. Tietoa dinosauruksista on runsaasti, ja lajiesittelyjen yhteydessä on superhienot dinokuvat. Jos ja kun opettelee tuntemaan ja tunnistamaan tämän kirjan avulla 50 erilaista dinosaurusta, voi varmuudella todeta jo olevansa ei vain dinoetsivä, vaan dinoasiantuntija. Tämäkin kirja haastaa nuorimmat tutkijansa tekemään muutakin, kuin vain lukemaan ja katselemaan. Dinosauruksista voi tehdä omia havaintojaan ja merkintöjään ja sivuille voi kerätä vaikkapa mielenkiintoisia linkkejä netin hyville dinosivuille, kuten Tunturisuden dinosaurussivuille.

Tämä Kariston vuonna 2007 painama Dinoetsivän kirja sopii kaiken ikäisille lukijoille. Ei ole mitään yhtä ihanaa, kuin iltasella ottaa ennen nukkumista lukuunsa tämä kirja. Kevyttä kirjaa voi hyvin lukea vuoteessa iltalukemisina, jolloin kaikkein hiljaisimmilla hetkillä voi unohtaa ajan ja paikan, ja antaa dinosaurusten herätä jälleen henkiin. Jokaisen dinosauruskirjojen ystävän ehdotonta luettavaa!

Dinosaurukset silmästä silmään

John Woodward: Dinosaurukset silmästä silmään

Kustantaja Readme.fi - 2010.

Kurkista maailman MAHTAVIMPIEN dinosaurusten maailmaan!

Kohtaa kasvotusten pelottavimmat, villeimmät ja upeimmat olennot, jotka koskaan ovat maan päällä vaeltaneet. Ota selvää, missä dinosaurukset asuivat ja tutki niiden elinympäristöjä. Tutustu pelottavan läheltä Allosauruksen luita murskaaviin leukoihin. Tarkkaile, miten pelottava Rhomaleosaurus yllättää saaliinsa. Kohoa korkeuksiin lentävien Pterodactylusten kanssa.

Koskaan ennen ei dinosauruksia ole esitelty näin kammottavan yksityiskohtaisesti!

Tutustu lähemmin esihistoriallisen maailman hallitsijoihin.

Millaista olisi ollut tarkastella oikeita dinosauruksia lähietäisyydeltä? Dinosaurukset silmästä silmään tarjoaa lukijoilleen tilaisuuden kohdata silmätysten muutamia noista mahtavimmista eläimistä, jotka koskaan ovat kävelleet, vaanineet, uineet ja lentäneet esihistoriallisessa maailmassa. Kirjan huikeat nelivärikuvat perustuvat ympäri maailmaa tehtyihin huolellisiin kaivauksiin ja tutkimuksiin, ja ne ovat kunnianosoitus kaikelle sille, mitä me tiedämme näistä eläimistä, mitä ne söivät ja missä ne asuivat.

Peter Ministerin elävissä kuvissa on hyödynnetty uusinta tietokonegrafiikkaa, ja jokainen dinosaurus on vangittu pienintä yksityiskohtaa myöten. Upea visuaalinen esittely vie lukijan kasvotusten dinosaurusten kanssa ainutlaatuisella ja ällistyttävällä tavalla: lempeistä jättiläisistä julmiin saalistajiin ja piikikkäistä, sarvellisista ja kauluksellisista dinosauruksista höyhenin, suomuin ja panssarein peitettyihin yksilöihin.

Kun eläimet ovat näin upeita, kukapa ei haluaisi katsoa niitä silmästä silmään?

Lukijan arvostelu

Täydellinen dinosauruskirja, joka sisältää uusinta tietoa ja suurikokoisia, huikaisevan hienoja kuvia. Dinosauruskirjojen äärimmäistä huippua, eliittiä ja aatelia. Koko menneen maailman kauneus, kiehtovuus, jännittävyys ja samalla armottomuus avautuu ja imaisee mukaansa. Tämän kirjan käsiin saaminen on dinosaurusten ystävälle ja dinosauruksista tietoa haluavalle huippuhetki.

Dinosaurukset

Dinosaurukset (Sarja Ihmeellinen luonto) - (Suomentaja Jenni Kovanen - suomalainen asiantuntija Mikko Haaramo)

Brochu, Christopher K. (kirjoittaja), Long, John (kirjoittaja), McHenry, Colin (kirjoittaja), Brett-Surman, Michael K. (toimittaja). Kustantaja Gummerus.

Dinosaurukset on kiehtova opas muinaisten hirmuliskojen maailmaan. Osa dinosauruksista jätti jälkeensä luita, osa pelkkiä jalanjälkiä. Jokainen uusi fossiili on uusi pala paleontologisessa palapelissä ja paljastaa jotakin miljoonia vuosia sitten eläneistä hirmuliskoista, niiden ulkomuodosta ja elintavoista. Teoksessa kerrotaan, miten menneisyyttä tutkitaan, millainen maailma oli dinosaurusten aikaan ja millaisia nämä muinaisen maailman asukit olivat. Lähes 80 dinosauruslajia esitellään yksityiskohtaisesti viimeisimpien tutkimusten valossa. Kun biologia ja geologia yhdistetään tieteenalaksi nimeltä paleontologia ("muinaisten asioiden tarkastelu"), tiede muuttuu yhtäkkiä seikkailuksi, jännittäväksi aikamatkaksi. Dinosaurusten suosio perustuu siihen, että ne olivat todellisia, ja niin oli niiden asuttama kadonnut maailmakin.

Lukijan arvostelu

Kirja esittelee, omien sanojensa mukaan, tieteen saavutuksia ja ympäröivän maailman ilmiöitä kansantajuisesti. Kirja on todella järeä tietopaketti, jossa dinosauruksista kerrotaan kaikki perusasiat ja paljon muutakin, ja esitellään tarkasti suuri joukko lajeja. Tämä kirja on dinosauruskirjojen joukossa eräänlainen kulmakivi, kirja, jota ei voi koskaan lukea loppuun ja jota voi aina tarpeen tullen käyttää ikään kuin tietosanakirjaa.

Tutuiksi eivät tule vain erilaiset dinosauruslajit, vaan esittelyssä ovat myös lentoliskot ja kaikki muut tuon menneen ajan eläjät, sekä maailman tärkeimmät dinofossiilien kaivuupaikat ja dinosaurusmuseot. Kirja opettaa myös vaikkapa lukemaan geologista kelloa. Tämä dinosauruskirja edustaa parhaimpia suomeksi kirjoitettuja dinokirjoja kautta aikain ja on helppoa antaa suositus: kipin kapin kirjastoon hakemaan!
Ripley's Dinosaurukset

Ripleyn usko tai älä - Dinosaurukset

Ripleyn usko tai älä - Dinosaurukset - Kustantaja: Readme.fi - 2010.

Arvaapa kuinka monta hämmästyttää tarinaa Ripley kertoo kirjassaan dinosauruksista? Monta!

Pelottava Tyrannosaurus, jättimäinen Argentinosaurus, häjy Velociraptor, pikkuruinen Microraptor ja monia monia muita. Tutustu dinosauruksiin ja niiden hämmästyttävään maailmaan. Uskomattomia faktoja ja mahtavia valokuvia joka sivulla... ja lisäksi uskomattomia tarinoita mitä oudoimmista ja ihmeellisimmistä asioista suoraan Ripleyn Usko tai älä -kirjasta!

- Mikä pelottava lihansyöjä oli bussin kokoinen? - Mikä oli luukilpi ja sen käyttötarkoitus? - Mikä kadotti dinosaurukset maapallolta? - Mikä dinosaurus olisi voinut tunkea kuononsa sisään viidennen kerroksen ikkunasta?

Kohtaa myös lentoliskot, jotka jakoivat maailman dinosaurusten kanssa.

Lukijan arvostelu

Jos jossakin kirjassa dinosaurusten maailma todellakin elää värikylläisenä ja huikean jännittävänä, niin tässä - ja erityisesti tarjoiltuna lukijalle Ripleyn tapaan. Tavaton määrä faktoja ja huikea kuvitus yhdessä tekevät tästä kirjasta sellaisen, jota haluaa tutkia yhä uudelleen.

Dinosaurukset

David Lambert: Dinosaurusten maailma

Lambert, David: Dinosaurusten maailma. (The ultimate dinosaur book, 1993.) Suomentaja: Ilkka Rekiaro. Asiantuntija: Ismo Nuuja. Porvoo Helsinki Juva: WSOY, 1994.

Tähän mennessä tarkin, upeimmin kuvitettu ja helppotajuisin suuren yleisön dinosauruskirja. David Lambert tutustuttaa meidät dinosauruksiin uusimmista fossiililöydöistä kerättyjen tutkimustulosten perusteella. Yli 500 komeaa valokuvaa ja piirrosta tuovat kaikenkokoiset dinosaurukset elävästi lukijan ulottuville. 55 upealla aukeamlla esitellään dinosauruksia kaikista tärkeimmistä suvuista.

Lukijan arvostelu

Vaikka tällä kirjalla on jo ikää noin 20 vuotta, niin sisällössä on paljon sellaista dinosaurustietoutta - ei vain paljon, vaan valtavasti - joka ei vanhene. Dinosauruskirjojen aatelia ja aarteistoa. Koska kuviakin on valtavasti, niin teos sopii helposti kaikkien - myös pienimpien käsiin. Huima tietokirja ja ehdottomasti luettava! (Yllä kansikuva kirjan englanninkielisestä painoksesta, mutta kirja on suomeksi).

Koko maailman dinosaurukset

Jinny Johnson: Koko maailman dinosaurukset

Koko maailman dinosaurukset / [kirjoittanut Jinny Johnson] ; asiantuntija: Michael J. Benton ; suomentaja: Anne Petäinen, Tammi 2001.

Koko maailman dinosaurukset käsittelee yhtä maapallon jännittävimmistä ajanjaksoista: aikaa, jolloin ensimmäiset matelijat ja dinosaurukset eli hirmuliskot kehittyivät. Tämä kirja luo kuvan dinosauruksista elävinä ja hengittävinä eläiminä, jollaisia ne kerran olivat. Vaikuttava tietokirja ja asiantunteva hakuteos, jossa on tietoa sadoista esihistoriallisista eläimistä.

Lukijan arvostelu

Kirja on yksi kirjastojen lainatuimpia dinosauruskirjoja, ja se kertoo kaiken oleellisen. Suuri määrä lajiesittelyjä ja muuta dinotietoutta tekee tästä kirjasta ehdottomasti nautinnollisen lukukokemuksen jokaiselle dinosaurusten ystävälle!

Esihistoriallinen eläinmaailma

Tim Haines: Esihistoriallinen eläinmaailma

Gummerus 2007.

Tämän kirjan taustalla on BBC:n tuottama televisiosarja Muinaisten petojen matkassa, joka on ollut jymymenestys ja kerännyt miljoonia katsojia ympäri maailman. Kirjan ennennäkemättömissä kuvissa on käytetty hyväksi televisiosarjaa varten otettuja kuvia, joissa uusimman digitaalitekniikan avulla omituisimmat ja hurjimman näköiset eläimet saavat hahmon ja heräävät eloon.

Kirja kattaa kaikki maapallon ajanjaksot alkeellisen elämän synnystä nykyihmiseen ja esittelee monipuolisesti eri lajeja, yli 100 esihistoriallista eläintä syvyyksien saalistajista ja ensimmäisistä höyhenpeitteisistä siivekkäistä mahtaviin dinosauruksiin.

Lukijan arvostelu

Kirja avaa hyvin laajan näkökulman esihistorialliseen aikaan, josta dinosauruksetkin olivat vain osa, vaikkakin hyvin näkyvä ja merkittävä osa. Menneitten aikojen eläimistössä on loputtomiin outoja ja toinen toistaan eksoottisempia lajeja, joiden äärellä hiljentyy kunnioituksesta ihmettelemään elämän monimuotoisuutta ja tavattoman pitkäaikaista kestoa maapallollamme.
Dinosaurukset
Dinosaurukset
Dinosaurus Dinosaurukset heräävät henkiin dinokirjoissa Dinosaurus Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva sivun yläreunassa - Copyright © Ian Thomson
*Kuva kirjan lukijasta yllä - Copyright TheeErin
*Kuva dinosauruksista ylempänä, Copyright TheeErin
Dinosaurs alive
*** DINOSAURUSLAJIT ***
*** DINOSAURUSRYHMÄT ***
Dinosaurukset Tunturisusi Ankylosaurit eli panssariselät - Edmontonia - Euoplocephalus - Hylaeosaurus - Panoplosaurus - Polacanthus - Saichania - Sauropelta - Talarurus
Dinosaurukset Tunturisusi Fabrosaurit - varhaisimpia pieniä kasvinsyöjiä - Fabrosaurus - Lesothosaurus
Dinosaurukset Tunturisusi Hadrosaurit eli ankannokkasaurit eli sorsaliskot - Bactosaurus - Charonosaurus - Corythosaurus - Edmontosaurus - Hypacrosaurus - Kritosaurus - Lambeosaurus - Lophorhothon - Maiasaura - Parasaurolophus - Prosaurolophus - Protohadros - Saurolophus - Shantungosaurus - Tsintaosaurus
Dinosaurukset Tunturisusi Heterodontosaurit - varhaisimpia pieniä linnunlantioisia - Heterodontosaurus
Dinosaurukset Tunturisusi Hypsilofodontit - nopeita kasvinsyöjiä - Dryosaurus - Hypsilophodon - Leaellynasaura - Othnielia - Parksosauros - Tenontosaurus - Thescelosaurus
Dinosaurukset Tunturisusi Iguanodontit - suurikokoisia kasvinsyöjiä - Camptosaurus - Iguanodon - Muttaburrasaurus - Ouranosaurus - Propbactrosaurus - Rhabdodon
Dinosaurukset Tunturisusi Keratosaurit - primitiivisiä petodinosauruksia - Carnotaurus - Ceratosaurus - Coelophysis - Compsognathus - Deltadromeus - Dilophosaurus - Elaphrosaurus - Eoraptor - Herrerasaurus
Dinosaurukset Tunturisusi Maniraptorit eli petokädet - Archaeopteryx (liskolintu) - Deinonychus - Dromaeosaurus - Hesperornis (lintu) - Microraptor - Saurornithoides - Scipionyx - Sinovenator - Stenonychosaurus - Utahraptor - Velociraptor
Dinosaurukset Tunturisusi Ornitomimidit eli strutsisaurit - Alxasaurus - Dromiceiomimus - Gallimimus - Ornithomimus - Pelecanimimus - Therizinosaurus
Dinosaurukset Tunturisusi Paksu- eli luupäät - Homalocephale - Pachycephalosaurus - Prenocephale - Stegoceras - Stygimoloch
Dinosaurukset Tunturisusi Prosauropodit - esipitkäkaulaiset - Anchisaurus - Lufengosaurus - Massospondylus - Plateosaurus - Riojasaurus - Thecodontosaurus
Dinosaurukset Tunturisusi Sarvinaamat - Anchiceratops - Bagaceratops - Centrosaurus - Chasmosaurus - Leptoceratops - Microceratops - Montanoceratops - Pachyrhinosaurus - Pentaceratops - Protoceratops - Psittacosaurus - Styracosaurus - Torosaurus - Triceratops
Dinosaurukset Tunturisusi Sauropodit - pitkäkaulaiset - Alamosaurus - Amargasaurus - Amphicoelias - Apatosaurus - Argentinosaurus - Barapasaurus - Brachiosaurus - Brontosaurus - Camarasaurus - Cetiosaurus - Dicraeosaurus - Euhelopus - Mamenchisaurus - Saltasaurus - Seismosaurus - Supersaurus
Dinosaurukset Tunturisusi Stegosaurit - harjaliskot eli laattaselät - Huayangosaurus - Kentrosaurus - Lexovisaurus - Miragaia - Scelidosaurus - Scutellosaurus - Stegosaurus - Tuojiangosaurus - Wuerhosaurus
Dinosaurukset Tunturisusi Teropodeja Acrocanthosauruksesta Yangchuanosaurukseen - Acrocanthosaurus - Allosaurus - Baryonyx - Carcharodontosaurus - Cryolophosaurus - Giganotosaurus - Megalosaurus - Spinosaurus - Suchomimus - Torvosaurus - Yangchuanosaurus
Dinosaurukset Tunturisusi Tyrannosaurit - petojen raskas sarja - Albertosaurus - Alioramus - Daspletosaurus - Dryptosaurus - Siamotyrannus - Tarbosaurus - Tyrannosaurus
*** DINOSAURUSTEN JÄLKEEN ***
*** tunturisusi.com linkit ***