Tunturisuden sivut
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Matthew Baldwin

GODZILLA

Hurjan ja pelottavan Godzillan tarina lähtee liikkeelle Polynesian saaristosta ja juontuu kylmän sodan vuosiin, jolloin saaria käytettiin ydinkokeiden kamarana. Nyt vuosikymmeniä myöhemmin saarilta löytyy valtavia jalanjälkiä ja kokonaisia rahtilaivoja katoaa meren nielemänä. Eloon jäänyt japanilaismerimies saa itsestään viimeisillä voimillaan irti vain yhden sanan: Gojira.

Godzilla on japanilaisten kehittämä kuvitteellinen, jättiläismäinen mutanttilisko - hirviö, jolle ei löydy vertaa. Se on saanut vaarallisia ja sairaita piirteitään siksi, että se on kehittynyt radioaktiivisen säteilyn höyryissä. Godzillan sukujuurilla on myös tappajaleguaani, joka sai sisuksiinsa jättimäisen annoksen ympäristömyrkkyjä.

Sellaisissa, kaameissa synnyinoloissa ei voine syntyä mitään likikään normaalia. Godzilla on todellakin kaameampi hirviö, kuin alkuperäiset hirmuliskot konsanaan. Godzilla on syntynyt levittämään ympärilleen kauhua, tuhoamaan ja tappamaan.

Elokuvatähti

Godzilla on sankarina kymmenissä elokuvissa ja Godzillan kohtaa lukemattomissa yhteyksissä, videopeleissä, kirjoissa, sarajakuvissa ja leikkikaluissa. Godzillaa kunnioitetaan myös useillakin patsailla, erityisesti tietenkin Japanissa.

Godzilla
Godzilla

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat - Copyright Tom Simpson