Tunturisuden sivut
Dinosaurusten kokovertailua
Petodinosauruksia kokovertailussa

Pienimpänä Utahraptor ja suurimpana Spinosaurus.

Spinosaurus on viimeisten arvioiden mukaan ollut suurin petodinosaurus, suurempi kuin Carcharodontosaurus, Tyrannosaurus rex tai Giganotosaurus. Spinosauruksen pituus on ollut 12,6 - 18 metriä ja painoa sillä on ollut 7 - 9 tonnia, mutta painoa on voinut olla huomattavasti enemmänkin, jopa 20 tonnia.
All rights reserved
*Kuva Copyright - All rights reserved: © deviantART.com/Harry-the-Fox - Harry Wilson - Used with permission.
Brachiosaurukset
Brachiosaurukset

Neljätoista parhaiten tunnettua Brachiosaurus dinosaurusta Vertailussa mukana myös Tyrannosaurus rex ja ihminen. Korkeimman, joka on Breviparopus, arvioitu pituus vaihtelee suuresti, ollen 34 - 48 metriä ja korkeus taulukossa noin 23 metriä.

Volkheimeria - Lapparentosaurus - Daanosaurus - Bothriospondylus - Lusotitan - Brachiosaurus - Archbishop" - Pelorosaurus - Pleurocoelus - Cedarosaurus - Sonorasaurus - Sauroposeidon - Breviparopus - Europasaurus
Giraffatitan
Giraffatitan

Sauropodeihin, eli kasvinsyöjädinosauruksiin kuuluva Giraffatitan on ollut yksi suurimmista koskaan maan pinnalla kävelleistä eläimistä. Pituus 26 metriä ja paino 23 - 37 tonnia.
Banbiraptor
Bambiraptor

Pienen, alle metrin mittaisen pituutensa vuoksi tälle lintumaiselle dinosaurukselle annettiin nimeksi Bambiraptor. Kyseessä on nuori yksilö ja ainut fossiili tästä lajista. Bambiraptorin fossiilin löysi 14-vuotias fossiilinmetsästäjä Wes Linster vuonna 1995, Montanassa, Yhdysvalloissa.
Torosaurus
Torosaurus

Torosauruksen koko paino oli 8 tonnia ja pituus 7,5 metriä.
Puertasaurus reuili
Puertasaurus reuili

Titanosaureihin kuuluva kasvinsyöjädinosaurus Puertasaurus reuili on ollut pituudeltaan noin 35 - 40 metriä, tai enemmän, riippuen sen hännän pituudesta, jota ei tarkasti tiedetä. Painoa on lajilla ollut 80 000 - 100 000 kg.
*** tunturisusi.com linkit ***