Tunturisuden sivut
Kuninkuusravit 2017, Helsinki, Vermon ravirata - kuva yllä.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright E. Ahonen

RAVIURHEILU eli RAVIT

Nykymuotoiset ravikilpailut saivat alkunsa 1600-luvulla Hollannissa, missä tiedetään ajetun kilpaa hevosajoneuvoin jäätyneillä kanavilla.

Ympärivuotisena urheilulajina ravi sopii erinomaisesti myös Suomen oloihin. Meillä hevosurheilun tärkeimpänä muotona on vuosikymmenten ajan ollut ravit. Ensimmäiset ravikilpailut pidettiin Turussa jo vuonna 1817, mutta varsinaiseen kukoistukseensa tämä urheilu nousi vasta itsenäisyyden alussa.

1960-luvulla Suomeen alettiin tuottaa lämminverihevosia ja noista ajoista lähtien ravien suosio ja harrastus on kasvanut.

Raviurheilu on Suomessa nykyisin varsin suosittua. Ravikisoissa katsotaan, mikä hevonen on nopein ja kestävin - ja kuka ohjastajista kiidättää ravurinsa ensimmäisenä maaliin.

Vermo

Kuninkuusravit

Kuninkuusravit on Suomessa vuodesta 1924 lähtien (vuosia 1934-1937 sekä 1940-1942 ja 1944 lukuun ottamatta) järjestetty ravikilpailu, johon osallistuvat suomenhevosoriit ja -tammat. Nykyisin oriit kilpailevat ravikuninkaan ja tammat ravikuningattaren tittelistä erillisissä lähdöissä. Kilpailu ei ole avoinna ruunille. (Wikipedia)

Kuninkuusravit

Kuninkuusravit 2017, Helsinki, Vermon ravirata.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright E. Ahonen


Ravivaljakko
Ravivaljakko