Tunturisuden sivut
Kuvassa yllä on ratsuja ja ratsastajia Jaavalla, mutta ratsut eivät ole jaavanponeja.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © 123_456

JAAVANPONI

Jaavanponi on pieni ja hentorakenteinen, mutta se on hyvin kestävä ja aulis. Tyypiltään se on alkukantainen ja se on sopeutunut trooppiseen ilmastoon. Sen pää on melko raskas, profiili suora. Kaula on lyhyt ja säkä ulkoneva. Selkä on pitkä ja suora. Lautanen on luisu. Jalat ja kaviot ovat kestävät. Rodussa esiintyy kaikkia värejä. Säkäkorkeus on n. 127 cm.

Ulkonäöltään jaavanponi muistuttaa timorinponia ja niiden arvellaan polveutuvan samoista esivanhemmista. Jaavanponiin on tosin vaikuttanut jonkin verran myös arabianhevonen.

Jaavanponi

All rights reserved
*Kuva Copyright © TL Chua
Used with permission.

Jaava

Jaava on suuri Indonesiassa sijaitseva saari. Kooltaan se on 126 700 neliökilometriä. Asukkaita on arviolta 124 miljoonaa, väestötiheyden ollessa siten 979 ihmistä/neliökilometri. Jaava onkin maailman väkirikkain saari.

Jaavalla sijaitsee Indonesian pääkaupunki Jakarta.

Jaavanponi

All rights reserved
*Kuva Copyright © TL Chua
Used with permission.


Iloisesti ja vauhdikkaasti taittuu matka jaavanponin vetämissä vaunuissa! Iloiseen tunnelmaan voi olla monia syitä. Kaupat olivat kuvanottohetkellä kiinni, joten töitä ei tarvinnut tehdä. Kadulla ei juurikaan muita liikkunut, joten tilaa on. Kaikki kaverit ovat mukana, sekin jo syy iloon. Ja Hari Raya Aidilfitri (Id al-Fitr), islamilainen juhla paastojaksoineen, on juuri päättynyt.