Tunturisuden sivut
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva ylinnä - Copyright © Flickr/Decaseconds


Tunturisusi Katso ylin kuva kokonaisena.KOHTAAMISIA - NÄE MAAILMA HEVOSEN SILMIN

Jotta pystyisi käsittelemään hevosia oikein, täytyy tietää miten ne kokevat ympäristönsä ja reagoivat siihen. Laumaeläimenä hevonen on aina varuillaan kaiken tuntemattoman suhteen, ja se huomaa heti pienimmänkin muutoksen tutussa ympäristössään. Jos tallin ovella roikkuu loimi, jokainen ohi talutettava hevonen reagoi siihen. Temperamentistaan riippuen ne osoittavat havainneensa "vaaran"; yksi kääntää korvansa kohti lointa, toinen puhisee koristen varoittaakseen muita ja kolmas säikkyy hypähtäen sivulle, niin että se täytyy suostutella kulkemaan paikan ohi.

Jotta ymmärtäisit hevosen reaktioita ja välttyisit tulemasta poljetuksi tai heitetyksi satulasta, sinun täytyy oppia näkemään maailma hevosen silmin. Kun opit olemaan ajatuksissasi aina askeleen hevostasi edellä, se ei pääse yllättämään sinua säikkymällä tai reagoimalla jotenkin muuten.
Kohdataan hevonen

All rights reserved
*Kuva Copyright © Trecpeter
Photo used with permission.
Ystävällisesti mutta päättäväisesti

Koska hevoset ovat laumaeläimiä, ne lukevat kaikkien muiden, ihmistenkin - käytöstä, ja ovat varuillaan. Erityisesti ne varautuvat, jos ihmisen liikkeet hevosen seurassa ovat nykiviä, hätäisiä taikka hermostuneita.

Hevonen huomaa ihmisen, erityisesti hoitajansa, tunnetilat - ja käyttäytyy sen mukaisesti. Siksi on tärkeää pysyä rauhallisena ja järkevänä hevosten kanssa.

Hyvä hevosihminen on lempeä mutta samalla päättäväinen eikä huuda ja riitele hevosen seurassa. Vaikka joskus pitääkin reagoida nopeasti, on se tehtävä hermostumatta.
Kohdataan hevonen
Hevosta tervehditään ihaillen Italiassa.
Kohdataan ensimmäinen hevonen
Pieni lapsi Italiassa näkee elämänsä ensimmäisen hevosen.
Kohtaamisia
Aina on hetki aikaa keskusteluille kera ratsupoliisien. Theatre District, New York, USA.
Kohtaamisia
Jaden haluaisi ratsastamaan.
All rights reserved
*Kuva Copyright © vikkiq
Photo used with permission.
Kohtaamisia
Ystävykset tutkivat yhdessä saapunutta tekstiviestiä - Puentenansa, Kantabria, Espanja.
Kohtaamisia
Margaret löytää liikkuessaan kaikkialta hevosia. Tässä hän on pysähtynyt tapaamaan kadun varressa seisovaa perchenhevosta eli percheronia. San Francisco, USA.
Kohtaamisia
*** tunturisusi.com linkit ***