Horoskoopit
Kuva yllä ja mottokuva pikisuperstar - www.freepik.com.

Jousimies

JOUSIMIES 22.11. - 21.12.

"Hyväntahtoinen hölösuu"

Jousimiehen aforismi: "Matkusta: niin paljon kuin voit, niin kauas kuin pääset, niin pitkään kuin kykenet. Elämää ei ole tarkoitettu elettäväksi yhdessä paikassa". - Tuntematon

Jousimies on ikuinen etsijä ja seikkailija, joka tarvitsee jatkuvasti uusia haasteita ja tavoitteita pysyäkseen hengissä.

Jousimies ei voi pysähtyä nauttimaan saavuttamastaan menestyksestä, sillä hänelle tekeminen ja etsiminen on saavutettua tulosta tärkeämpää.

Jokapäiväisessä elämässä hänet tunnetaan totuuksien lahjomattomana laukojana, joka ei kuvia kumartele vaan sanoo rumatkin asiat niin kuin ne on.

Laaja-alainen, ulospäinsuuntautunut, sosiaalisesti tietoinen, kantaa ottava, aatteellinen, ideologinen, suureellinen, hävytön, dramaattinen, mielipidettä muokkaava, uskoa luova.

Laatu: Muuttuva.
Elementti: Tuli.
Hallitsijaplaneetta: Jupiter - kasvun, laajenemisen ja suurten mahdollisuuksien planeetta.

Hyasintti

Jousimiehen horoskooppikukka on hyasintti (Hyacinthus orientalis)

Parsakasvien heimoon kuuluva hyasintti eli tuoksuhyasintti on monivuotinen sipulikasvi ja sitä kasvatetaan kukkiensa vuoksi koristekasvina. Se on peräisin Turkista. Hyasintteja on yli 2 000 lajiketta. Pystysuorassa kukintovarressa on 2 – 50 kukkaa, jokaisessa kuusi terälehteä.

Hyasintin nimi liittyy kreikkalaiseen mytologiaan ja Apollonin ja Hyakinthoksen rakkaustarinaan. Sen traagisen lopun jälkeen Apollon muutti kuolleen rakastettunsa veren siksi kukaksi, jolla vielä nykyisinkin on hänen nimensä - hyasintti. Sen terälehdiltä uskoivat kreikkalaiset voivansa lukea surevan Apollonin valitushuudon: Ai, ai. Terälehdillä näkee tarkasti katsomalla myös, Ovidiuksen mukaan, niille jähmettyneet Apollonin kyyneleet.

Hyasintilla on erityisasemansa joulun vietossamme, sillä se on joulutähden rinnalla suosituin joulukukkamme. Suomessa hyasintti on nähty tarinan mukaan ensimmäisen kerran, vaaleanpunaisin kukin, kukkakaupan ikkunassa Helsingissä jouluna 1879. Keltaisena hyasintti on myös pääsiäisen kukka.

Työ

Työ

Tuumasta toimeen toteaa Jousimies, joka on toimelias, ahkera ja aikaansaava ihminen. Hän on energinen ja kunnianhimoinen, eivätkä villit hevosetkaan (joita hän usein rakastaa) voi estää häntä pääsemästä tavoitteeseensa. Jousimiehellä on tiedonjano ja kyky omaksua helposti uusia asioita, joidenka avulla hän pääsee pitkälle ja on eturintamassa, pioneerina tunkemassa työmaailmankin rajaseuduilla.

Työporukassa Jousimies on kaikkien keskellä aurinkoinen tarmonpesä, rehti ja rehellinen. Jousimies on työn sankari. Jos Jousimies alkaa urheilijaksi, hänestä tulee huippu, sillä hänen kilpailuviettinsä ja liikunnallisuutensa antavat oivat eväät.

Jousimiehelle sopivia ammatteja ovat eläinlääkäri, hevostenhoitaja, kilpaurheilija, kustantaja, opettaja, saarnaaja, valmentaja, viihdetaiteilija, yhteiskuntatieteilijä.

Jousimies

Salainen haave ja toive

Jousimies haluaa muuttaa maailmaa!

Raha

Raha ja terveys

Jousimies haluaa elää suurellisesti ja tarvitsee siihen paljon rahaa. Rahan kanssa hän on kuitenkin tuhlari ja elää, kuin rahaa riittäisi rajattomasti. Jousimies ei silti palvo rahaa, vaan arvostaa enemmän ansiokkaasta työstään saamiaan kiitoksia, mitaleita, kunniakirjoja ja muita kannustuksia. Kauppamiehenä rehti ja hyväntahtoinen Jousimies ei menesty. Jousimies on aina valmis auttamaan hätääkärsiviä.

Pelurina ja nopanheitossa Jousimies on Onnettaren suosikki ja varsinainen Hannu Hanhi. Harrastuksissa Jousimies ei koskaan anna rahanpuutteen estää mitään, ja johonkin tärkeään ostokseen taikka matkaan löytyy aina rahaa.

Jousimiehen terveys joutuu usein uhatuksi siksi, että häntä riivaa jonkinmoinen itsetuhovietti. Kaikenlaiset onnettomuudet ovat arkipäivää.

Jousimies

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Andrew

Pelot

Jousimiehen pahimpia pelkoja on läheisyyden pelko ja hän yrittää pitää rakkaudenkin välimatkan päässä. Ehkä hän pelkää olla todella oma itsensä?
Turkoosi

Turkoosi

Turkoosi on Jousimiehen kivi. Kiven nimi tarkoittaa "turkkilaista kiveä", koska sen kauppareitti on aikoinaan kulkenut Turkin kautta. Turkoosin väreinä ovat taivaansininen, sinivihreä, omenanvihreä tai ruskea mustin laikuin. Turkoosisormus on otettava pois sormesta ennen käsienpesua, jotta väri ei heikkene.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva turkoosista - Copyright © Rob Lavinsky

Viihtyisin ja paras ympäristö

Ulkona, liikekannalla.

Jousimiehen motto

"Nerous ei viihdy kuljetuilla poluilla."

Amor Rakkaus ja erotiikka

Jousimies on tyypillinen poikamiesten ja vanhojenpiikojen merkki. Jousimies ei nimittäin mielellään uhraa vapauttaan avioliiton alttarille. Jousimiehelle sopivan elämäntoverin ominaisuuksia ovat itsenäisyys, älyllinen uteliaisuus ja hyvä itsetunto.

Jousimies ei ole eläinradan merkeistä kaikkein intohimoisimpia. Koska Jousimiehessä on aina jotakin alkukantaista ja koska hän pitää luonnosta, oikea paikka kohdata rakkaus ja rakkain hänelle on hiljainen erämökki kaukana tuntureilla tai saaristossa. Hunajaa tihkuvan taustamusiikin voittaa Jousimiehen mielestä luonnosta kuuluva itikan ininä taikka lehtokurpan huutelu.

Omat

Jousimiehen metalli: tina.

Jousimiehen numero: kolme.

Jousimiehen värit: taivaansininen, violetti.

Jousimiehen päivä: torstai.

Jousimiehen eläimet ja linnut: tammahevonen, leijona, yksisarvinen, kotka, riikinkukko, paratiisilintu.

Hallitseva planeetta: Jupiter.

Se on rakkautta Partnerin valintaa horoskooppimerkkien avulla

Seurustelukumppaniaan ja mahdollista tulevaa puolisoaan voi arvioida myös sen mukaan, miten sopiva on toisen osapuolen horoskooppimerkki suhteessa omaan. Jokaiselle horoskooppimerkille löytyvät parhaimmin ja huonoimmin yhteensopivat horoskooppimerkit - kuten myös vastakkainenkin horoskooppimerkki.

Tässä arvioinnissa on syytä muistaa, että yhteensopivuuteen vaikuttavat myös planeettasi ja nouseva merkkisi, sekä eräät muut astrologiset seikat.

Yhteensopivat horoskooppimerkit

Oinas
Leijona
Vaaka
Vesimies

Huonosti sopivat horoskooppimerkit

Neitsyt
Kalat

Vastakkainen horoskooppimerkki

Kaksoset

Naisjousimies

- suorasukainen, esittää nolostuttavia kysymyksiä
- voi olla suorapuheisuudessaan rasittavakin
- hyvin riippumaton ja itsenäinen, häntä ei pysty määräilemään kukaan, loukattuna voi saada lähes raivokohtauksia
- kodinhoidossa ja ruoanlaitossa aika huoleton, jollei peräti hutilus - haluaa kyllä siistin kodin, mutta kuka siivoaa?
- naimattomanakaan ei ole kuiva ja kärttyisä vanhapiika, vaan kulkee leikitellen elämänsä reittiä, rakkaudessaan pinnallinen
- omaa usein suuren määrän harrastuksia, jotka voivat korvata miehenkin
- perimmältään luottavainen lapsukainen, katselee maailmaa lapsen silmin
- usein kömpelö
- äitinä lastensa kanssa kaveri, leikkii sirkusta heidän kanssaan

Miesjousimies

- puolustaa voimakkaasti ihanteitaan
- täynnä idealistista intoa ja uteliaisuutta
- suurin optimisti Maan päällä
- ei varsinaisesti utuinen haaveilija, mutta usein seikkaileva huithapeli
- hyvin suorapuheinen ja suorasukainen, vilpitön ja rehellinen
- usein järkyttävän välinpitämätön perhesuhteista
- rakastaa urheilua ja matkustelua
- taipuvainen tuhlailuun, ollen myös antelias
- isänä hän on hämmentynyt, kun lapset ovat vauvoja tai pieniä, mutta näiden kasvaessa nauttii heistä enemmän, lähempänä poikiaan mutta on myös tyttöjään kohtaan hellä
Jane Fonda

Jane Fonda - Jousimies - (s. 21. joulukuuta 1937)

Kuuluisiin Jousimiehiin lukeutuu yhdysvaltalainen kahdesti Oscar-palkittu näyttelijä, kirjailija, tuottaja ja poliittinen aktivisti, Jane Fonda. Vuonna 1960 Jane Fonda teki debyyttinsä valkokankaalla elokuvassa Tytöt pitävät pitkistä pojista. Hänen vastanäyttelijänään oli silloin Anthony Perkins.

Jane Fondan isä on yhdysvaltalainen näyttelijä Henry Fonda.Jousimies

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Amherst College Archives

Emily Dickinson - Jousimies - (10. joulukuuta 1830 - 15. toukokuuta 1886)

Yhdysvaltalainen kuoleman, kärsimyksen ja menetyksen runolija, josta on sanottu, että hän oli ensimmäinen merkittävä naiskirjailija, jolla oli mahdollisuus korkeampaan koulutukseen. Vaikkakin on todettava, että hän ei käyttänyt tätä mahdollisuuttaan, vaan jätti opiskelunsa kesken.

Jousimies

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © classic film scans

Kirk Douglas - Jousimies - (9. joulukuuta 1916 Amsterdam, New York)

Yhdysvaltalainen elokuvanäyttelijä, joka on ollut tähtenä monissa elokuvahistorian maineikkaimmissa filmeissä ja joka oli jämerine olemuksineen kuin luotu westerneihin.

Jousimies Tunnettuja Jousimiehiä

Sirkka-Liisa Anttila, Maria Drockila, Juha Eirto, Seppo Hovi, Hugo Häkkinen, Olli Jokinen, Hannu Jortikka, Markus Kajo, Ismo Kallio, Viktor Klimenko, Mauno Koivisto, Paula Lehtomäki, Arvi Lind, Metsätähti, Pasi Nurminen, J.K. Paasikivi, Reino Paasilinna, Helena Petäistö, Keke Rosberg, Jaakko Ryhänen, Arja Saijonmaa, Mika Salo, Sipe Santapukki, Hanna-Maria Seppälä, Jean Sibelius, Rita Tainola, Tommy Taberman, Tunturisusi, Ville Valo, Eva Wahlström, Pepe Wilberg.

Joe DiMaggio, Noel Coward, Mark Twain, Winston Churchill, Brad Pitt, Emily Dickinson, Frank Zappa, Walt Disney, Billy the Kid, John F. Kennedy, Jr., Tina Turner, Jimi Hendrix, Bruce Lee, Woody Allen, Bette Midler, Britney Spears, Ozzy Osbourne, Jeff Bridges, Marisa Tomei, Little Richard, Teri Hatcher, Jim Morrison, Kim Basinger, Kirk Douglas, Teri Garr, Frank Sinatra, Nostradamus, Ludvig van Beethoven, Jane Austen, Don Johnson, Christina Aquilera, Steven Spielberg, Daryl Hannah, Kiefer Sutherland, Jane Fonda.

Tunturisusi Designed by Pickapic
Budapest

Budapest - yksi Jousimiehen kaupungeista

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © downbeat


Yksi Jousimiehen kaupungeista on kuvan Budapest - Unkarin pääkaupunki - muut Jousimiehen kaupungit ovat Toledo Espanjassa ja Toronto Kanadassa.

Toledo

Toledo - yksi Jousimiehen kaupungeista

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Sam Sherratt


Toronto

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Viv Lynch

Toronto - yksi Jousimiehen kaupungeista

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Viv Lynch