Horoskoopit
Kuva yllä ja mottokuva pikisuperstar - www.freepik.com.

Kalat

KALAT 19.2. - 20.3.

"Mukavuudenhaluinen romantikko"

Kalojen aforismi: "Suurin asia, jonka koskaan voit elämässäsi oppia, on rakastaa - ja tulla rakastetuksi". - Moulin Rouge

Kalat on ihmisenä pehmeä ja taipuvainen, toisinaan ääriviivaton.

Sisäinen elävyys ja rikas mielikuvitus tekevät Kalaihmisestä mielenkiintoisen tuttavuuden.

Hän on sympaattinen, auttavainen ja kiltti olento, joka pyrkii auttamaan ja kohottamaan ihmisiä, huolehtimaan avuttomista olennoista ja edistämään ihmisen ja luonnon välistä sopusointua.

Epäkäytännöllisyys, hajanaisuus ja päättämättömyys saavat lähimmäisetkin joskus hermoromahduksen partaalle.

Herkistynyt, ali- ja ylitajuinen, innoittunut, samaistuva, auttava, ylitunteellinen, taiteellinen, uskova, mielikuvituksellinen, hyväuskoinen, epävakaa, hallitsematon.

Laatu: Muuttuva.
Elementti: Vesi.
Hallitsijaplaneetta: Neptunus - selvänäköisyyden planeetta.

Iiris

Kalojen horoskooppikukka on iiris

Iirikset kuuluvat kurjenmiekkakasvien sukuun ja niitä on 300 eri lajia ja lukemattomia lajikkeita. Iirislajeja ovat esimerkiksi tarhakurjenmiekat, kevätkurjenmiekka, keltakurjenmiekka ja siperiankurjenmiekka.

Keltakurjenmiekka (Iris pseudacorus) kasvaa Suomessa luonnonvaraisena. Se on yksi suurikukkaisimmista kasveistamme: kukka on halkaisijaltaan toistakymmentä senttiä. Se on rehevien rantavesien, märkien korpien ja nevojen kasvi, jota on harvinaisena aina Lapin rajoille saakka.

Miekkalehtinen iiris on veistoksellinen ja huumaavasti tuoksuva kaunotar, joka on kiehtonut suurimpia taiteilijoita. Erityisesti impressionistit Claude Monet, Paul Cézanne, Auguste Renoir ja Vincent van Gogh ikuistivat puutarhoissa iiriksiä kankailleen.

Työ

Työ

Kalojen symbolissa kaksi kalaa ui niin, että toinen niistä ui myötä- ja toinen vastavirtaan. Kalaihminen voi siten joko hyödyntää lahjojaan taikka olla hyödyntämättä. Ihmiskunnan kannalta ikävästi Kalat usein valitsee huonomman vaihtoehdon, ja uppoutuu päättämättömän laiskuuteen. Tämä on varsin ikävää, sillä useimmat Kalat ovat äärettömän lahjakkaita. Työvireeseen päästyään Kalat on mitä ahkerin, huolellisin ja parhain työntekijä.

Työtoverina Kalat on pidetty siksikin, että häneltä puuttuu kunnianhimo ja hän ei siksi pyrkyröi työpaikallaan mihinkään asemiin, muita tallaten. Kalat ovat työpaikallaan kaikkein uskollisimpia, tunnollisimpia ja aurinkoisimpia työntekijöitä.

Sopivia ammatteja: taiteilija, pyykkäri, siivooja, diplomaatti, psykiatri, trapetsitaiteilija, floristi.

Kalat

Salainen haave ja toive

Kalat haluaa elää unelmansa ja muuttaa haaveensa todellisuudeksi!

Raha

Raha ja terveys

Vesimiehen lailla Kalat suhtautuu rahaan varsin tunteettomasti. Raha on vain välttämätön väline, jota käytetään välttämättömiin hankintoihin. Melkomoinen tuhlaritaina ja -tauno Kalat on myös silloin, kun sille päälle sattuu. Rahaa kylvetään ympäriinsä, ihan kuin sitä kasvaisi jossakin puussa.

Kalojen terveystila ei yleisesti ole niitä kaikkein parhaimpia. Kalat joutuvat luonteensa vuoksi ottamaan vastaan paljon muiden marinoita ja valituksia ja oma sietokyky voi joutua koetukselle.

Kalat

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Andrew

Pelot

Kalat pelkää torjutuksi tulemista, kyllästymistä, väsymystä ja rutiinia. Hän pelkää myös kohdata epämiellyttävät tilanteet silmästä silmään. Kaiken kaikkiaan Kalat kantaa taakkanaan liikaa erilaisia pelkoja.
Ametisti

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva ametisti - Copyright © Jarno

Ametisti

Ametisti on Kalojen kivi. Ametisti kuuluu kvartsiryhmään, ollen kvartsin muunnos ja sitä käytetään korukivenä. Ametistin väri vaihtelee violetista purppuranpunaiseen, arvokkaimpia ovat tummat ametistit. Ametisti voi olla läpinäkyvä tai läpikuultava. Vaaleinta, läpinäkyvää ametistia kutsutaan enkeliametistiksi.

Kreikkalaiset uskoivat ametistin suojelevan kantajaansa viinan kiroilta. Sen nimi kreikaksi tarkoittaakin "ei juovuksissa" eli raitis. Antiikin kreikkalaisten ja roomalaisten pikaritkin oli tämän vuoksi koristettu ametisteilla.

Viihtyisin ja paras ympäristö

Veden läheisyys, vesilläolo - ja elokuvateatteri.

Kalojen motto

"Minulla on paljon rakkautta jaettavaksi. Tarvitaan vain vähän kärsivällisyyttä ja heidät, jotka ovat rakkauteni arvoisia."

Amor Rakkaus ja erotiikka

Kaloilla on taipumusta romanttisiin haaveiluihin, jolloinka arkinen todellisuus katoaa. Kalalle paras kumppani on ihminen, jonka jalat ovat tukevasti ja turvallisesti maassa.

Rakkaudessa Kalat uskoo siihen, että tarvitaan vain kaksi ihmistä, ja riittävästi rauhaa - ja sen jälkeen kaikki sujuu luontevasti ilman sen kummempia ongelmia.

Omat

Kalan metalli: tina.

Kalan numero: seitsemän.

Kalan värit: malva, merenvihreä.

Kalan päivä: torstai.

Kalan eläimet ja linnut: lammas, härkä, hylje, joutsen, haikara, kurppa.

Hallitseva planeetta: Neptunus.

Se on rakkautta Partnerin valintaa horoskooppimerkkien avulla

Seurustelukumppaniaan ja mahdollista tulevaa puolisoaan voi arvioida myös sen mukaan, miten sopiva on toisen osapuolen horoskooppimerkki suhteessa omaan. Jokaiselle horoskooppimerkille löytyvät parhaimmin ja huonoimmin yhteensopivat horoskooppimerkit - kuten myös vastakkainenkin horoskooppimerkki.

Tässä arvioinnissa on syytä muistaa, että yhteensopivuuteen vaikuttavat myös planeettasi ja nouseva merkkisi, sekä eräät muut astrologiset seikat.

Yhteensopivat horoskooppimerkit

Härkä
Rapu
Skorpioni
Kauris

Huonosti sopivat horoskooppimerkit

Kaksoset
Jousimies

Vastakkainen horoskooppimerkki

Neitsyt

Kalanainen

- omaa erityisen charmin ja vaikuttaa jokaisen miehen mielitietyltä, hyvin suosittu, hienostunut ja joskus hieman petollinen, ujokin ja joskus epäileväinen
- omaa viktoriaanisuutta, haluaa nojautua turvallisen miehen olkapäähän ja kertoa miehelle silmät suurina ihastuksesta, kuinka voimakas tämä on
- herttaisuudessaan ja tyyneydessään rauhan satama miehelleenkin, pehmeä ja unelmoiva, epämääräisen haaveksiva
- ikuisesti viehättävän naisellinen kaikkina vuodenaikoina, tämä peittää pienet puutteetkin
- saattaa kaikessa lempeydessään olla purevan sarkastinenkin, mielialat vaihtelevat suurestikin sentimentaalisesta loukatun itkusta ja depressiosta iloon ja nautintoon
- ei ymmärrä mitään taloudenpidosta, mutta osaa pukeutua kuin mannekiini
- ei koskaan käyttäydy muuten, kuin hienon naisen lailla
- kuuntelee merta ja sen kertomia tarinoita, kuulee keskellä kaupunkiakin Neptunuksen kuiskailut
- antaa koko sydämensä lapsilleen, ymmärtää ujojen poikiensa ja kömpelöiden teinityttöjensä kasvukivut

Kalamies

- ei ole aina pehmo unelmoija, mutta usein on, ei silti ole heikko
- unelmoinnin ohella usein herkkä ja taiteellinen, voi haavoittua helposti
- ei omaa laisinkaan ennakkoluuloja, tuomitessaankin ymmärtäväinen
- ei pienistä hätkähdä, järkyttyy tuskin koskaan
- puhuu usein nopeasti, vuolaasti ja ajattelemattomasti sellaistakin, kuten salaisuuksia, jotka olisi voinut jättää sanomatta
- häntä on joskus vaikeaa ymmärtää, mutta hän itse ymmärtää kaikkia muita
- voi joskus suutahtaakin, mutta suuttuminen on harvoin rajua tai pitkäaikaista
- ei juurikaan mustasukkainen
- isänä lapsilleen hauska ja touhuilee näiden kanssa kaikenlaista, kuria hän ei juurikaan pidä mutta hänen lapsistaan kasvaa tasapainoisia
Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor - Kalat - (27. helmikuuta 1932 Lontoo, Englanti - 23. maaliskuuta 2011 Los Angeles, Kalifornia)

Kuuluisiin Kaloihin lukeutuu Elizabeth Taylor, joka oli brittiläis-yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän aloitti lapsinäyttelijänä 1940-luvulla ja oli yksi 1950-luvun suosituimmista Hollywood-tähdistä.

Elizabeth sai pääosan elokuvasta Yli esteitten, jossa hän näytteli nuorta ratsastajaa, joka koulutti rakasta hevostaan ravikilpailuihin. Elokuvan suurmenestyksen myötä Taylorista tuli hänen äitinsä toivoma suuri Hollywood-tähti vain 12-vuotiaana. Noustuaan nopeasti koko kansan tuntemaksi elokuvatähdeksi Elizabeth Taylor kaipasi aikoja jolloin sai olla normaali lapsi. Hän on sanonut: "Yksi niitä harvoja aikoja jolloin olin todella onnellinen, oli se aika kun olin lapsi ennen kuin aloitin näyttelemisen. Pelasin pelejä muiden lasten kanssa ja leikin nukeilla, mutta Yli esteitten -elokuvan jälkeen - kun olin 12 - halusin yhä olla osa sitä elämää, mutta he alkoivat tavallaan pitää minua jonkinlaisena outolintuna, friikkinä."

Taylor oli Oscar-ehdokkaana kolmena peräkkäisenä vuonna elokuvista Sadepuun maa (1957), Kissa kuumalla katolla (1958) ja Äkkiä viime kesänä (1959). Vuonna 1963 hänestä tuli parhaiten palkattu naispuolinen elokuvatähti Kleopatrana. Taylor sai Oscareita myös 1960-luvulla: 1960 elokuvasta Ei rahasta ja vuonna 1966 elokuvasta Kuka pelkää Virginia Woolfia?. Yksi Taylorin viimeisistä suurteoksista oli Kuinka äkäpussi kesytetään (1967). (Wikipedia)

George Washington

George Washington - Kalat - (22. helmikuuta 1732 - 14. joulukuuta 1799)

George Washington oli yksi Yhdysvaltojen perustajista ja Yhdysvaltain ensimmäinen presidentti vuosina 1789 - 1797.

Antti Tuisku

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Teevee

Antti Tuisku - Kalat - (27. helmikuuta 1984 -)

Suomalainen poplaulaja, yksi aikamme menestyneimpiä ja kirkkaimpia tähtiä.

Kalat Tunnettuja Kaloja

Janina Andersson, Berit, Eva Biaudet, Laila Halme, Arsi Harju, Renny Harlin, Raimo Helminen, Ulpu Iivari, Martti Innanen, Titta Jokinen, Juhamatti, Tapani Kansa, Eija Kantola, Hannu Karpo, Oskari Katajisto, Mikko Kuustonen, Kari Kuuva, Linda Lampenius, Seija Lampila, Olli Lindholm, Taneli Mäkelä, Sinikka Mönkäre, M.A Numminen, Tarja Omenainen, Tapio Rautavaara, Teppo Ruohonen, Esa Ruuttunen, Reijo Salminen, Aira Samulin, Raimo Summanen, Vainö Tanner, Antti Tuisku, Usko Viitanen, Antti Virmavirta, Olavi Virta.

Paavi Julius III, George Washington, John Steinbeck, Rudolf Nurejev, Victor Hugo, Frederic Chopin, Michelangelo, Glen Close, Anais Nin, Elizabeth Barret Browning, Gabriel Garcia Marquez, Ralph Nader, Kurt Cobain, Roger Daltry, Leo XIII ja Pius XII, Paul Deschanel, Cindy Crawford, George Washington, Drew Barrymore, Peter Fonda, George Harrison, Michael Bolton, Chelsea Clinton, Elizabeth Taylor, Jon Bon Jovi, Alexander Graham Bell, Tom Arnold, Sharon Stone, Chuck Norris, Liza Minelli, Quincy Jones, Albert Einstein, Billy Crystal, Jerry Lewis, Nat King Cole, Patrick Duffy, Vanessa Williams, Queen Latifah, Bruce Willis, Glenn Close, Spike Lee.

Tunturisusi Designed by Pickapic
Jerusalem

Jerusalem - yksi Kalojen kaupungeista

Yksi Kalojen kaupungeista on kuvan Jerusalem Israelissa - juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin (sekä kiipeilyn) pyhä kaupunki - muut Kalojen kaupungit ovat Aleksandria Egyptissä, Hollywood Yhdysvalloissa ja Varsova Puolassa.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva, Photo by Yaal Herman for the East Jerusalem Development Ltd Company - Copyright - © Photo Gallery Israeli Ministry of Tourism


Aleksandria

Aleksandria - yksi Kalojen kaupungeista

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright - © Luigi Rosa


Hollywood

Hollywood, Los Angeles - yksi Kalojen kaupungeista

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright - © Diego Maia


Varsova

Varsova - yksi Kalojen kaupungeista

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright - © laserbub