Horoskoopit

Astrologia ja horoskoopit - kirjallisuus P - Y

Aakkosjärjestys kirjojen nimien mukaan.

Parisuhdeastrologiaa - Satu Ruotsalainen, WSOY 2006. - Uskotko rakkauteen ensi silmäyksellä? Miksi joku ihminen tuntuu heti äärimmäisen mielenkiintoiselta, toinen taas saa niskakarvat pystyyn? Miksi työyhteisössä tekee mieli kääntyä aina saman ihmisen puoleen ja tietty tyyppi aiheuttaa päänvaivaa asenteellaan?

Satu Ruotsalaisen Parisuhdeastrologiaa paljastaa, kuinka eri horoskooppimerkit sopivat yhteen – niin romantiikan roihutessa kuin arjen keskelläkin. Sitä oikeaa etsivälle tai hyvää työparia hakevalle teos muun muassa kertoo, miksi skorpioni ja härkä vetävät toisiaan puoleensa magneetin lailla ja miten oinas tulee toimeen johtajatyylisen kauriin kanssa.

Merkkien voimaa kirja tarkastelee elementtien avulla sekä elämäntapoihin ja temperamenttiin liittyvän kolmijaon kautta. Lisäksi teos käy läpi jokaiselle merkille ominaisimmat piirteet sekä luettelee joukon kunkin aurinkomerkin alla syntyneitä kuuluisuuksia.

Oivaltava Parisuhdeastrologiaa on mieltä kutkuttava sukellus parisuhteen ytimeen. Kirja auttaa ymmärtämään niin omaa kumppania kuin työkaveriakin aivan uudella tavalla.

Parisuhdeastrologiaa. Äänikirja - Satu Ruotsalainen, WSOY 2011.

Pieni tähtesi : mitä astrologia paljastaa pienestä ihmeestäsi - Sarah Bartlett, suom. Ritva Holmström, Sitruuna 2006. - Onko vauvasi seikkailunhaluinen Oinas, hellyydenkipeä Rapu vai rauhallinen Kalat? Tämä hauska ja oivaltava opas tarjoaa käytännön neuvoja hyvään vanhemmuuteen paljastamalla pienokaisesi tähtikartan salat. Kaikki vauvat tarvitsevat paljon rakkautta ja hellää huolenpitoa, mutta eri aurinkomerkin alla syntyneet pienokaiset kukoistavat erilaisella hoidolla. Astrologian näkemykset pienen perheenjäsenesi persoonallisuudesta auttavat sinua antamaan hänelle parhaan mahdollisen alun elämään.

Kuinka vauvasi ilmaisee mielialoja ja tunteita? Millaista rakkautta hän tarvitsee? Mitkä ovat pienen tähtesi lempiruoat, mielilelut ja leikit, joiden parissa hän viihtyy parhaiten? Miten saat hänet nukkumaan? Mistä hän pitää ja mistä hän ei pidä? Mitkä värit sopivat hänen huoneeseensa ja vaatteisiinsa? Pienokaisesi aurinkomerkin tunteminen auttaa sinua ymmärtämään häntä paremmin ja kasvattamaan onnellisen lapsen. Kirjasta löytyy käytännön vinkkejä, järkeviä neuvoja ja valoisa lähestymistapa hyvään vanhemmuuteen. Se on viehättävä astrologinen opas joka ilahduttaa ja informoi kaikkia vanhempia.

Pienten tähtien kirja: Lasten luonnehoroskoopit - Markku Manninen, WSOY 1992.

Pikku Oinas, Pikku Härkä, Pikku Kaksoset... : luonne, kehitys, menestys, tavat, tunteet, ihmissuhteet - John Astrop, Maija-Leena Remes, Kirjayhtymä 1995. - Kirjasarja, jossa 12 kirjaa, kullekin horoskooppimerkille omansa.

Planeettavoimat elämän rytmittäjinä - Raimo Nikula, R. A. Nikula, 1994. Suomalainen transiittikirja.

Pluto : avain laajempaan tietoisuuteen - Ulla Palomäki, Karisto 1994.

Pysähtynyt hetki : kaksitoista naista - Paula Nummela ja Päivi Nummela, Otava 1998.

Rakkauden planeetat : astrologiaa rakastuneille - Suvi Ruotsi, Tammi, 1996.

Rakkauden tähtikartta - Lori Reid, suom. Antti Iso-Markku, Otava 2006. - Kuka on sinulle se oikea? Vastaus on kirjoitettu tähtiin! Karkinsuloinen astrologinen opas rakkauden poluille kertoo kunkin horoskooppimerkin luonteenpiirteistä sekä romanttisesta yhteensopivuudesta muiden merkkien kanssa. Miten kuumerkki vaikuttaa persoonallisuuteen ja rakkausjuttuihin? Miten leijona, härkä tai vaaka käyttäytyy ihmissuhteissaan? Kuka on sinulle täydellinen kumppani? Kirja opastaa myös, miten kukin tähtiradan merkki hurmataan ja milloin on paras aika ensitreffeille - tai milloin on parasta siirtyä elämässä eteenpäin. Sydämenmuotoinen, mokkakantinen herkku on teinityttöjen halutuin ystävänpäivälahja! Lori Reid on brittiläinen astrologi, jonka horoskooppiaiheisia kirjoja on käännetty yli 30 kielelle.

Rakkauden tähtitaivas - Jonathan Sternfield, suom. Anuirmeli Sallamo, Gummerus 1991.

Rakkaus, seksi & astrologia - Teri King, suom. Auli Hurme-Keränen, Karisto 1996. - Kun haluat varmistaa, kuinka hyvin sinä ja kumppanisi sovitte yhteen, astrologiasta voi olla yllättävää apua. Tässä kirjassa käsitellään eri tähtimerkkien edustajien yhteensopivuutta eloisasti ja innostavasti. Parivalintapohdintojen jälkeen on helppo oivaltaa, miksi jousimiesnaisen ja härkämiehen suhde voi olla turhauttava, miksi rapunaisella ja skorpionimiehellä on hyvät mahdollisuudet luoda antoisa suhde - ja paljon muuta yhtä mielenkiintoista.

Saturnus ja Uranus - aika ja ajan henki - Ulla Palomäki, Delfiinikirjat 2009. - Ulla Palomäki on opiskellut ympäristötaloustieteen maisteriksi Pariisissa, mutta on myös S.A.S.-astrologi h.c. ja harrastanut koko ikänsä astrologiaa. Hän korostaa myönteisen, mahdollisuuksia esiintuovan astrologian merkitystä.

Ensimmäisessä yksittäisiä planeettoja käsittelevässä kirjassaan hän toi esiin Pluton kollektiivisen laadun ja syvällisen luonteen. Uudessa kirjassaan hän valottaa yhtäältä elämän ja yksilön jykeviä, pysyviä puolia (Saturnus) ja toisaalta elämän uudistavan energiaa ja yksilön omaperäisyyttä (Uranus). Myyttiset äiti-maa ja isä-taivas riitelevät, mutta ovat toisiaan täydentäviä.

Nykypäivänä Vesimiehen planeetan, Uranuksen merkitys korostuu entisestään, sillä olemme Vesimiehen ajan kynnyksellä.

Kirjassa tarkastellaan Saturnuksen ja Uranuksen yhteiskunnallisia vaikutuksia sekä niiden yksilön luonteessa ilmeneviä piirteitä. Lukuisten kuuluisien henkilöiden elämänkaarta ja elämäntyötä tarkastellaan planeettojen valossa.

Selvänäkijä taivaankannella : unet, enteet, horoskoopit, energiakentät, kirjeet - Johanna Broman, WSOY 1997.

Sinun tähtesi - Pirkko-Liisa Perttula, Otava 1995. - Mitä horoskooppimerkit paljastavat sinusta, tuttavasta ja kanssaeläjistä. Naisen luonteenpiirteet, miehen luonteenpiirreet, eri merkkien sopivuus esim. aviopuolisoina jne.

Sinun tähtimerkkisi : lasten horoskooppikirja - Elisabet Aho, Seppo Tanhua, Aino-Maija Metsola, Lasten parhaat kirjat 2002.

Suomalainen eläinhoroskooppi - Sirkku Linnea, Atena 2003. - Suomalainen eläinhoroskooppi on hauska, uusi näkökulma itsetuntemukseen. Se jakaa vuoden neljään pääryhmään vuodenajan mukaan. Kevättä edustaa villisika, kesää ilves, syksyä mäyrä ja talvea karhu. Päämerkillä on suuri, vanhemmiten voimistuva vaikutus ihmisen luontaisiin kykyihin ja taipumuksiin. Sydänmerkki taas määräytyy syntymäpäivän mukaan. Se vaikuttaa sydämen ääneen. Suomalainen eläinhoroskooppi on mukava tapa tutkiskella itseä, ystäviä ja samalla suomalaista luontoa!

Suomalainen yöhoroskooppi - Sirkku Linnea, Atena 2006. - Uskallatko kurkistaa pimeään puoleesi? Huomaatko olemuksessasi kissapedon ylimielisyyttä vai keräätkö pesääsi kaikenlaista krääsää vain, koska nautit sen katselusta? Entä tunnistatko naapurissasi asuvan villisian, joka retkahtaa helposti syöpöttelyyn tai muistuttaako pomosi joskus ylikierroksilla käyvää näätäeläintä? Suomalainen yöhoroskooppi kurkistaa hämärään, josta löytyvät kaikki ne koomiset omituisuudet, särmät ja hillittömyydet, jotka lopulta tekevät meistä kaikista niin mielenkiintoisia persoonia. Kirjassa on myös esitelty jokaisen ihmistyypin nimikkoötökät, -matelijat ja -petolinnut.

Superhoroskooppi - Georg Haddenbach, suom. Tuula Syvänperä, Otava 1984. - Kiinalais-länsimaisen astrologian mukaan.

Suuri ennustuskirja - Suom. Eija Hirvonen, Gummerus 1995. - Ennustamistapojen joukossa myös astrologia.

Suuri horoskooppikirja

Kuva antikvariaatti Antikvaari.

Suuri horoskooppikirja - Virve Sammalkorpi, Karisto, useita julkaisuvuosia. - Suuri horoskooppikirja on laajin ja kattavin teos länsimaisista tähtimerkeistä. Se paljastaa todellisen minäsi ja kertoo melkein kaiken läheistesi luonteesta, työelämästä, terveydestä, raha-asioista, rakkaudesta ja seksistä. Mikään ei houkuttele ihmisiä kertomaan itsestään niin kuin oman horoskoopin kuuleminen. Luvassa herkullisia vastaväitteitä, puolustelua ja kutkuttavia paljastuksia. Kirjassa on myös kätevä horoskooppikohtainen syntymäpäiväkalenteri sekä seikkaperäinen selvitys eri horoskooppien yhteensopivuudesta. Lue Suuri horoskooppikirja ennen kuin sanot tahdon.

Synastria: Ihmissuhteiden astrologiaa - Raimo Nikula, Esoterica Publishing 1992.

Syntymähoroskooppi – astrologian alkeiskirja - Horoskoopin lukeminen - Lehmann Benno ja Leo Alan, Mystica, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 1925.

Taivaan merkit - eli mitä astrologia meistä ihmisistä kertoo - Eija Hirvonen, Ajatus Kirjat 2001, Kustannusosakeyhtiö Auditorium 2016. - "Kyseessä ei olekaan yhdentekevä kirja, vaan se raapaisee syvältä. Mitä uutta nyt enää voisi astrologia sanoa, oli päällimmäinen ajatukseni, mutta kirjailija yllätti – hän saa kaikkiin merkkeihin uudenlaisen otteen, eikä heikkouksia ole käsitelty ivaavasti, päinvastoin. Kirja saa todella ajattelemaan ja tutkimaan. Mikä on eräs elämän tarkoituksista. Ihanaa lukea nykyaikana hienotunteista tekstiä. (Edellä lainaus: Tuula Pelttari)

Taivaanmerkit - tunne itsesi ja ystäväsi - Taurus, Taikajousi 1969. - Nimimerkin Taurus takana oli kirjailija Tyyne Maria (Maija) Rautio, kirjailijanimi M. Pajari (1900 - 1972). Hän käytti myös nimimerkkiä Urania. Hän laati lehtiin horoskooppeja. Tässä esitellyn kirjan aiempi laitos ilmestyi nimellä Tunne itsesi ja ystäväsi - Uusi horoskooppikirja kehdosta hautaan saakka, Nide Oy 1960.

Tee oma horoskooppisi - Joseph F. Goodavage, suom. Aarne Valpola, Tammi 1971.

Tiibetiläinen astronomia ja astrologia - Lyhyt johdanto - Biokustannus Oy 1998.

Tulevaisuutesi nyt

Kuva Antikvariaatti Punaparta.

Tulevaisuutesi nyt : kaikki ennustamismenetelmät astrologiasta tarokkeihin - Derek Parker ja Julia Parker, suom. Ritva Lassila, Otava 1989.

Tunne itsesi ja ystäväsi - Uusi horoskooppikirja kehdosta hautaan saakka - Taurus, Nide Oy 1960. - Nimimerkin Taurus takana oli kirjailija Tyyne Maria (Maija) Rautio, kirjailijanimi M. Pajari (1900 - 1972). Hän käytti myös nimimerkkiä Urania. Hän laati lehtiin horoskooppeja. Tässä esitellyn kirjan uusi laitos ilmestyi nimellä Taivaanmerkit : Tunne itsesi ja ystäväsi, Taikajousi 1969.

Tunne horoskooppimerkit - Ulla Palomäki, Gummerus 2003. - Sukella astrologisten merkkien maailmaan, ja saat selville enemmän tai vähemmän tunnettuja totuuksia, ehkä salattujakin puolia, itsestäsi ja ystävistäsi! Kirja tarjoaa vinkkejä niin ammatin valintaan kuin elämäsi miehen valloittamiseen. Tutustu aurinkomerkkiisi myös julkisuuden henkilöiden kautta. Kirjan lopussa olevan taulukon avulla voit selvittää nousevan merkkisi. Nouseva merkki on naamio persoonallisuutesi päällä, ja se kertoo temperamentistasi, ulkonäöstäsi ja elämänasenteestasi.

Tähdet - Juliana McCarthy, Kosmos 2020. - Uuden polven horoskooppikirja.

Astrologian uusi aalto pyyhkii yli maailman, ja ihmiset kaikkialla ovat ottaneet tämän ikivanhan viisauden omakseen ja käyttävät sitä sujuvasti osana itsetutkiskelua. Oman tähtikartan tulkitseminen voi antaa välineitä parempaan itsetuntemukseen ja auttaa pohtimaan omia vahvuuksia, heikkouksia ja ihmissuhteita syvällisemmin.

Tähdet on nykyaikainen, länsimaiseen astrologiaan johdattava teos. Kirjassa käydään läpi muun muassa tähtimerkit, planeetat ja huoneet, ja se sopii niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin tähtikartan tulkitsijoille.

Juliana McCarthy on harjoittanut ja opiskellut astrologiaa lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän asuu Yhdysvalloissa ja jakaa aikansa Coloradon Boulderin, New Yorkin ja Los Angelesin välillä.

Tähdet ja kohtalomme - Asikainen O.J, Kirjayhtymä 1967, useita julkaisuvuosia. - Suomen Astrologisen Seuran puheenjohtaja, astrologi O. J. Asikainen on laatinut esityksen siitä, mitä nykyaikainen astrologia on ja miten se työskentelee.

Tähdet ja se oikea - Carole Golder, suom. Raija Viitanen, Karisto 1989.

Tähdet ja tulevaisuutesi - Tuikku Ljungberg ja Gina Ronco, Unio Mystica, 1995. Opaskirja transiiteista.

Tähdet kertovat millainen olet ja kuka on se oikea - Diana Hunt, suom. Sirkka Jäntti, WSOY 1971. Useita julkaisuvuosia. - Tuli hallitsee Oinasta, Leijonaa ja Jousimiestä. Tulen merkeissä syntyneitä kiinnostaa kaikki uudenlainen toiminta, uudet ideat, uusi tekniikka ja kauaskantoiset suunnitelmat. He osallistuvat toimintaan, joissa heidän mahdollisuutensa voittaa ovat suuret, ja he inhoavat vähäpätöistä työtä.

Maan elementin piiriin kuuluvat Härkä, Neitsyt ja Kauris. Niiden merkeissä syntyneet ovat kiinnostuneita kaikesta, mikä tekee elämän mukavammaksi. He kaipaavat rikkautta, turvallisuutta ja suurta pankkitiliä. He ovat käytökseltään ystävällisiä ja hyvätapaisia. Työelämässä he ovat kunnianhimoisia ja sitkeän päämäärähakuisia eivätkä hevillä luovuta.

Ilma hallitsee Kaksosia, Vaakaa ja Vesimiestä. Tämän elementin henkilöille on tyypillistä liikkuvuus ja vaeltaminen ystäväpiiristä ja työryhmästä toiseen. He ovat synnynnäisiä kauppamiehiä. He rakastavat juhlimista ja sosiaalista seuraelämää ja ovat synnynnäisiä diplomaatteja ja hyviä puhujia. Työelämässä heidät tunnistaa epätäsmällisyydestä, hajamielisyydestä ja huonomuistisuudesta.

Veden merkeissä syntyneet Krapu, Skorpioni ja Kalat ovat kovakuorisia, sisältä herkkiä henkilöitä, jotka käyttäytyvät aggressiivisesti uhan kohdatessa. Kaikki salaperäinen ja mystillinen kiehtoo heitä. He haluavat ja alati janoavat kuuluisuutta ja kunniaa, ja työelämässä he toimivat yleensä niitä saadakseen. Näissä merkeissä syntyneet menevät usein liiallisuuksiin työnteossa.

Tähdet kertovat tyylisi - Tuikku Ljungberg, Unio Mystica 2002. - Tämä kirja keskittyy tähtimerkkien silmin havaittaviin ominaisuuksiin, tyyliin ja makuun. Kunkin merkin osalta on otettu mukaan myös luonteen hallitsevimpien piirteiden lyhyt kuvaus. Voit käyttää kirjaa vaikkapa suunnitellessasi yllätystä ystävällesi tai halutessasi oppia paremmin ymmärtämään kumppaniasi ja hänen mieltymyksiään. Saat kirjasta parhaan hyödyn lukemalla sitä pilke silmäkulmassa, sillä jokainen ihminen on toki enemmän kuin oma tähtimerkkinsä.

Horoskooppikirja

Tähtien vaikutus kohtaloon : ohjeita astrologian harrastajille - Alma Tuomi, omakustanne 1943.

Tähtimerkit : astrologin opas rakkauteen ja rakastamiseen - Ann Petrie, suom. Irma Lassila, Otava 1985.

Horoskooppikirja

Kuva antikvariaatti Antikvaari.

Tähtimerkit - tie itsetuntemukseen - Golder Carole, suom. Auli Hurme-Keränen, Karisto 1994.

Tähtimerkit työpaikalla

Kuva Antikvariaatti Punaparta.

Tähtimerkit työpaikalla : astrologian avulla menestykseen - Carole Golder, suom. Sari-Anne Ahvonen, Karisto 1998.

Tähtimerkkien tanssi : opas horoskooppimerkkien yhteensopivuuteen - Eija Hirvonen, Docendo 2017. - Ihmisten välisistä suhteista voi parhaimmillaan nauttia kuin kevyestä ja sulavasta tanssista, jossa askeleet sopivat luonnostaan yhteen. Toisten kanssa askeleet taas eivät tahdo asettua yksiin, ja meno on yhtä varpaille tallomista ja kompastelua.

Tämän kirjan avulla voit tarkastella, miten kahdentoista horoskooppimerkin välinen yhteiselo todennäköisimmin sujuu. Kaikista yhdistelmistä kerrotaan hyvät ja huonot puolet, niin omasta kuin toisenkin näkökulmasta. Kahden merkin yhdistelmiä on siten yhteensä jopa 144. Kirjassa kuvaillaan jokaisen horoskooppimerkin heikkoudet ja vahvuudet. Kun tiedät ystäväsi tai kumppanisi merkin, voit selvittää, millaisia mahdollisuuksia tai sudenkuoppia suhde sisältää. Tällöin voitte sovittaa tanssiaskeleenne yhteen niin, että törmäilyltä vältytään. Opas tarjoaa oivalluksia ja ymmärrystä parisuhteeseen, ystävyyssuhteisiin ja työpaikalle. Kirjan luettuasi pystyt paremmin arvostamaan myös jokaisen merkin hyviä puolia.

Perinteisesti horoskooppimerkit jaotellaan keskenään sopiviin ja ei-sopiviin. Tässä kirjassa pureudutaan kuitenkin syvemmälle. Jokaisessa suhteessa on mahdollisuutensa, mutta toisissa ristiriitoja on enemmän kuin toisissa. Yhteensopivina pidetyillä merkeillä voi yllättäen olla jopa enemmän haasteita kuin niillä, joiden ei perinteisesti ole katsottu sopivan toisilleen. Tämä kirja johdattaa sinut tähtimerkkien kiehtoviin tanssikuvioihin!

Eija Hirvonen on suomentaja ja kirjoittava astrologi. Häneltä on aiemmin julkaistu teokset Taivaan merkit eli mitä astrologia meistä ihmisistä kertoo sekä Sinun horoskooppisi 2016 ja Sinun horoskooppisi 2017. Hirvonen kääntää suomeksi kirjoja, tv-ohjelmia ja oopperaesityksiä.

Tähtimerkkisi - Ulla Sallert, suom. Anna-Liisa Laine, Larson 1983.

Uusi horoskooppikirja - Rigmor Elisabeth Aster Wig, suom. Eila Sandberg ja Osmo Jokinen, Otava 1976.

Vauvannimet & Tähtimerkit - Parry Robert, suom. Sari-Anne Ahvonen, toim. Päivi Kärjä, WSOY 2001. - Valaisevaa ja viihdyttävää luettavaa kaikille vanhemmille. Runsaasti nimiehdotuksia luokiteltuina horoskooppimerkkien mukaan. Mitä tähdet ja planeetat paljastavat lapsen persoonallisuudesta ja luontaisista taipumuksista. Kasvatusneuvoja eri tähtikuvioiden alla syntyneille lapsille. Vertailukaaviot kertovat, kuinka lapsesi tulee toimeen toisten horoskooppimerkkien kanssa.

Venuksen suudelma : astrologinen aikamatka naiseuteen - Maarit Laurento, Tammi 2010. - Käytännön opas ja naiseuden työkirja, joka houkuttelee lukijan tarkastelemaan omaa naiseuttaan ja elämäntilannettaan. Lukija saa avukseen kuusikymmentä astrologista naisen muotokuvaa, Venus-tyyppiä. Jokaiselle tyypille löytyy myös oma miesihanne, joillekin useampikin! Oli oma ihanne sitten reteä äijä, lupsakka nallekarhu tai globaali kosmopoliitti, kirjasta löytyvät vinkit niin valloitusvaiheeseen kuin riidan koreografiaankin. Naiseus kehittyy ja kypsyy ajassa. Kirja johdattaa lukijaa hahmottamaan astrologian keinoin erilaisia vaiheita omasta rakkauselämästään.

Kirja kannustaa lukijoita hyödyntämään joka hetken matkallaan - silloinkin, kun elämä tuntuu kaatuvan päälle ja matkanteko tekisi mieli jättää sikseen. Ymmärrys oman naiseuden kehittymisestä auttaa lukijaa löytämään luovat voimavaransa ja rakentamaan tulevaa. Venuksen suudelma lähestyy naistenlehtien horoskooppien lempiaihetta, rakkautta ja parisuhdetta, hyvin käytännönläheisesti. Kirjan taulukoiden sekä Tammen verkkosivujen ohjelman avulla lukija voi määrittää oman Venus-, Mars- ja nousevan merkkinsä ja selvittää ajalliset koordinaattinsa omalla aikamatkallaan.

Voimaa päiviini - Marjatta Ristiluoma, OnnenAmuletit 2012. - Horoskooppien ominaisuudet. Astrologiaa. Voimalause vuoden jokaiselle päivälle.

Yhdeksän tähden astrologia - Jukka-Pekka Lilja, Taivaankaari 1994.