Horoskoopit
Kuva yllä ja mottokuva pikisuperstar - www.freepik.com.

Neitsyt

NEITSYT 23.8. - 22.9.

"Pikkutarkka askeetikko"

Neitsyen aforismi: "Et ole saanut tänä päivänä mitään aikaan ennen kuin olet tehnyt jotakin hyvää jollekulle, joka ei voi koskaan maksaa sitä sinulle takaisin". - John Bunyan

Neitsyt on kriittinen ja keskittynyt elämän olosuhteiden parantamiseen.

Hän on elämää ja asioita arvioiva tyyppi, erittelevä, yksityiskohtainen ja kirjaimellinen.

Neitsyt pyrkii toiminnan tehokkuuteen, vikojen ja puutteiden ja häiriöiden poistamiseen.

Neitsytmäisiä heikkouksia ovat liiallinen kriittisyys, pikkumaisuus ja saivartelu.

Tunteiden tukahduttaminen on myös tyypillistä Neitsyttä.

Tehtävä- ja työkeskeinen, huolekas ja huolestunut, tarkka, analyyttinen, rajoittunut, asiallinen, pätevä, keskittynyt, tunteellisesti viileä tai estoinen.

Laatu: Muuttuva.
Elementti: Maa.
Hallitsijaplaneetta: Merkurius - mytologiassa jumalten sanansaattaja, sama kuin Kaksosella.

Lilja

Neitsyen horoskooppikukka on lilja

Liljat eli isoliljat on kasvisuku, johon kuuluu satakunta lajia. Suomen luonnossakin kasvaa villinä liljoja, mutta ne ovat viljelyn karkulaisia tai jäänteitä.

Liljat ovat suosittuja leikko- ja ruukkukkina sekä puutarhojen koristekasveina. Erilaisia liljan puutarhalajikkeita on runsaasti. Liljat ovat rakastettuja kauniiden kukkiensa ja myös tuoksunsa vuoksi. Erityisesti valkoliljat ja orient-liljat tuoksuvat voimakkaasti.

Vanhemmalla suomalaisella väellä on oma erityissuhteensa liljaan, Toivo Kärjen säveltämän Liljankukka-tangon myötä.

Työ

Työ

Hyvämuistisena ja oppivaisena Neitsyt usein hankkii itselleen hyvän koulutuksen. Neitsyen pää on kyllä kuin partaveitsi, mutta suurta neroutta siinä tavataan harvemmin, koska häneltä puuttuu tarvittava määrä herkkyyttä ja intuitiivisuutta. Työntekijänä Neitsyt on luotettava, älykäs ja vastuuntoinen vailla vertaa. Tunnontarkkana hän ruoskii itsensä lisäksi myös muita yhä parempiin tuloksiin. Kriisin hallintatehtävissä Neitsyt loistaa. Erityisen tarkkuutensa ja matemaattisten lahjojensa vuoksi hän on insinöörinä taikka kirjanpitäjänä pistämätön.

Sopivia ammatteja: insinööri, kemisti, kirjanpitäjä, kriitikko, proteesimestari, savenvalaja, terveydenhoitaja, miniatyyrien tekijä, tiedemies, mikroskooppien testaaja.

Neitsyt

Salainen haave ja toive

Neitsyt haluaa rakastaa ja olla rakastettu!

Raha

Raha ja terveys

Neitsyt ei hirveästi perusta maallisesta mammonasta, eikä ahnehdi lisää rahaa. Hän on säästäväinen pihiyteen ja itaruuteen asti, ja on siksi aina varsin hyvissä varoissa pienemmilläkin tuloilla.

Neitsyt on puhtausintoilija maanisuuteen saakka, ja siksi yleensä välttää kaikki pöpöt ja virukset. Työnarkomaniansa ja pikkutarkkuutensa vuoksi Neitsyt voi kärsiä unettomuudesta ja lievistä hermosto-oireista.

Neitsyt

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Andrew

Pelot

Neitsyt voi tuntea arvottomuuden tunnetta ja se on hänen suurin pelkonsa. Hän pelkää myös eräiden tunteiden, kuten vihan osoittamista, vaikka siihen olisi oikeutettua syytäkin.
Jade

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva jade - Copyright © James St. John

Jade

Jade on Neitsyen kivi. Jaden nimi periytyy ajalta, jolloin espanjalaiset valloittivat Keski- ja Etelä-Amerikan ja se merkitsee lantiokiveä, koska sen uskottiin suojaavan munuaisvaivoilta ja parantavan niitä.

Hyvin sitkeä ja tiivis jade voi olla joko läpikuultavaa tai läpinäkymätöntä. Se ei ole kiteinen, vaan massamainen kivi. Jalokiveksi ja myös korukiveksi luokiteltu jade edustaa kahta eri mineraalia, nefriittiä ja jadeiittia. Tämän osoitti vuonna 1863 eräs ranskalainen kivitieteilijä. Myöhemmin on todettu, että kiinalainen jade on oikeastaan nefriittiä ja Väli-Amerikan jade jadeiittia.

Jade on tavallisesti väriltään vihreä. Se on yleensä opaakki eli läpinäkymätön, mutta se voi olla myös läpikuultava. Muitakin värejä jadesta löytyy. Jadesta löytyy myös korkeasti arvostettu jalokiviluokan jade, jota kutsutaan Keisarin jadeksi. Se on hyvin harvinaista ja kallista.

Hiottuna ja muotoiltuna jade on hyvin kestävää, se ei helposti murru, katkeile taikka kulu. Jaden pinta on hieman kuin vahamainen.

Ennen Kolumbuksen aikaa jade oli Keski-Amerikassa kultaakin arvostetumpaa.

Viihtyisin ja paras ympäristö

Koti ja eläinten seura sekä luonto. Sellainen ihmisjoukko, jolla on voimaa ja jossa voi olla mukana edesauttamassa.

Neitsyen motto

"Vaikka teen kuinka hyvin, voin aina pyrkiä parempaan."

Amor Rakkaus ja erotiikka

Neitsyet ovat enemmän järki- kuin tunneihmisiä, ja siksi he harvemmin rakastuvat kiihkeän sokaistuneesti.

Neitsytnaiset voivat näyttää hyvin hillityiltä ja pidättyväisiltä, mutta se on vain ulkokuoren näyttämää harhaa. Neitsyet ovat susia lammasten vaatteissa. Rakastunutta Neitsyttä eivät pidättele sodat eivätkä myrskyt. Hän on rakkaudessaan kiihkeä ja täysin estoton. Tosin, täysin hillitöntä seksielämää Neitsyt paheksuu, mutta jos hän siihen joskus itsekin sortuu - niin sehän on vain elämää. Likaa Neitsyt paheksuu kaikessa, myös rakkaudessa. Neitsyen romanttisimpiin muistoihin liittyvät aina ja ehdottomasti, viktoriaanisesti vastasilitetyille tuoksuvat pielukset.

Omat

Neitsyen metalli: platina.

Neitsyen numero: viisi.

Neitsyen värit: merensininen, keltainen, jadenvihreä.

Neitsyen päivä: keskiviikko.

Neitsyen eläimet ja linnut: orava, kukko, harakka, papukaija.

Hallitseva planeetta: Merkurius.

Se on rakkautta Partnerin valintaa horoskooppimerkkien avulla

Seurustelukumppaniaan ja mahdollista tulevaa puolisoaan voi arvioida myös sen mukaan, miten sopiva on toisen osapuolen horoskooppimerkki suhteessa omaan. Jokaiselle horoskooppimerkille löytyvät parhaimmin ja huonoimmin yhteensopivat horoskooppimerkit - kuten myös vastakkainenkin horoskooppimerkki.

Tässä arvioinnissa on syytä muistaa, että yhteensopivuuteen vaikuttavat myös planeettasi ja nouseva merkkisi, sekä eräät muut astrologiset seikat.

Yhteensopivat horoskooppimerkit

Härkä
Rapu
Skorpioni
Kauris

Huonosti sopivat horoskooppimerkit

Kaksoset
Jousimies

Vastakkainen horoskooppimerkki

Kalat

Neitsytnainen

- pohjimmiltaan ujo, omaa kristallinkirkkaan ajatuskyvyn
- puhdassydäminen, haluaa puhtaan rakkauden
- vihaa tekopyhyyttä - totuus on kauneutta ja kauneus on totuutta
- mystinen, rauhallinen ja odottava - kiltein, reiluin ja hellin olento maan päällä
- täydellisyydentavoittelija, perfektionisti
- omaa myös negatiivisia piirteitä, jotka voivat olla hyvin rasittavia, ei koskaan myönnä olleensa väärässä
- luulee olevansa tehokkaampi ja täydellisempi kuin kukaan muu
- ei mene koskaan äärimmäisyyksiin ja huolehtii aina itsestään
- äitinä horjumaton kurinpitäjä, antaa lapsilleen runsaasti lämmintä äidinrakkautta

Neitsytmies

- elää käytännöllisyyden ja aineellisuuden tasolla
- osoittaa rakkauttaan omistautumalla perheelleen, ystävilleen ja itseään heikommille
- hienostunut viettelytaidon mestari
- omaa terävän älyn, lujan maanläheisyyden ja äärimmäisen omistushalun
- rauhallinen, ei mene koskaan tolaltaan, voi olla useinkin kärttyisä ja allapäin
- lahjakas näyttelijä ja teeskentelee näillä avuillaan tarpeen vaatiessa
- voi olla poikkeuksellisen ystävällinen ja huomaavainen pikkuasioissa
- kristallinkirkas muisti
- isänä tunnollinen ja kasvattaa lapsiaan päättäväisesti
Anne Francis

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva, Anne Francis - Copyright © oneredsf1

Anne Francis - Neitsyt - (16. syyskuuta 1930 - 2. tammikuuta 2011)

Kuuluisiin Neitsyihin lukeutuu Anne Francis, joka oli yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet muistetaan rooleistaan tieteiselokuvassa Kielletty planeetta (1956) ja televisiosarjasta Hunajapupu (Honey West).

Hän oli 1960-, 1970- ja 1980-luvuilla mukana suuressa määrässä erittäin hyvin menestyneitä televisioelokuvia ja tv-sarjoja. Tv-sarjoihin, joissa hän esiintyi, kuuluivat sellaiset supersarjat, kuin Lahjomattomat (The Untouchables) ja Hämärän rajamailla (The Twilight Zone). Anne Francis oli mukana myös mm. kahdessa tv-lännensarja Virginialaisen, ja yhdessä tv-lännensarja Rawhiden osassa. Hän vieraili kahdesti myös nuhjuiseen popliinitakkiin pukeutuneen, sikareita sauhuttelevan, Peugeot 403:lla ajelevan, ensivaikutelmaltaan hieman hidasälyiseltä vaikuttavan rikoskomisarion, Columbon sarjassa. Columbokin saavutti kaikkialla ja myös Suomessa suurmenestyksen - ja sen osia esitetään edelleen televisiossamme. Anne Francis on esiintynyt myös muun muassa Alyssa Cooperina menestyssarjassa Dallas.

Luonnollisestikin Anne Francis esiintyi kahdessa tv-sarjan Alfred Hitchcock esittää (Alfred Hitchcock Presents) osassa. Luonnollisesti siksi, että Alfredhan oli ihan heikkona kauniisiin vaaleaverikköihin, jotka ovat päärooleissa hänen tuotannossaan. Alfredin on ollut varmaan hyvin vaikeaa pitää turpeat näppinsä erossa suloisesta Annesta.

Edellä lueteltujen, ja Suomessakin seurattujen tv-sarjojen lisäksi Anne Francis vieraili lukuisissa sellaisissa tv-sarjoissa, joita joko ei ole esitetty Suomessa tai jotka ovat meillä hieman tuntemattomampia.

Neitsyt Maria

Maria ja Jeesus - William-Adolphe Bouguereau (1825 - 1905).

Neitsyt Maria - ihmiskunnan kuuluisin neitsyt

Neitsyt Maria (myös Maaria sekä Madonna) on kristinuskossa ja islamissa Jeesuksen äiti. Maria on saanut arvonimen Jumalansynnyttäjä kolmannessa ekumeenisessa kirkolliskokouksessa vuonna 431. Raamatun evankeliumien mukaan Mariaa ei hedelmöittänyt mies vaan Pyhä Henki. Myös Koraani ilmoittaa Jeesuksen syntyneen neitseellisesti.

Neitsyt

Ingrid Bergman - Neitsyt - (29. elokuuta 1915 Tukholma - 29. elokuuta 1982 Lontoo)

Ruotsalainen näyttelijä. Bergman oli maailman suurimpia elokuvatähtiä, ja hän filmasi pitkän uransa aikana sekä Hollywoodissa että Euroopassa.

Neitsyt

Sean Connery - Neitsyt - (s. 25. elokuuta 1930 Edinburgh, Skotlanti)

Skotlantilainen elokuvanäyttelijä, joka monille on se ainut oikea James Bond. Hänelle ovat ominaisia älykkäät, miehekkäät roolit enimmäkseen seikkailu- ja jännityselokuvissa.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Johan Oomen

Neitsyt Tunnettuja Neitsyitä

Uma Aaltonen, Armi Aavikko, Kirsi Alm, Tuomas Enbuske, Aatos Erkko, Simo Frangen, Rainer Friman, Irwin Goodman, Walton Grönroos, Anna Hanski, Kari Häkämies, Jari Isometsä, Liisa Jaakonsaari, Teijo Joutsela, Urho Kekkonen, Vieno Kekkonen, Kirka, Marja-Liisa Kirvesniemi, Jonna Kosonen, Jukka Kuoppamäki, Sakari Kuosmanen, Kaija Kärkinen, Mikko Leppilampi, Marjatta Leppänen, Johnny Liebkind, Rakel Liekki, Lasse Liemola, Matti Louhivuori, Ami Lovén, Tiina Lymi, Pave Maijanen, Arto Melleri, Irina Milan, Mika Myllylä, Rolf Nordström, Kari Peitsamo, Jukka Puotila, Ville Pusa, Panu Rajala, Petteri Salomaa, Frans Emil Sillanpää, Sinikka Sokka, Kirsi Syrjänen, Karita Tuomola, Wallu Valpio, Juha Veijonen, Paavo Väyrynen, Mika Waltari, Jani Wickholm.

Anne Francis, H. G. Wells, Leonard Bernstein, D. H. Lawrence, Sean Connery, Ingrid Bergman, Oliver Stone, Dorothy Parker, Bruno Bettelheim, Geraldine Ferraro, Julio Iglesias, Ludwig XVI, Paul Bourget, Claudia Schiffer, Sean Connery, Macaulay Culkin, Äiti Teresa, Jason Priestley, Michael Jackson, Cameron Diaz, Rickhard Gere, Lily Tomlin, Keanu Reeves, Buddy Holly, Adam Sandler, Peter Sellers, Hugh Grant, Michael Keaton, Brian De Palma, Lauren Bacall, B.B King, Sophia Loren, Ricki Lake, Stephen King, Larry Hagman.

Tunturisusi Designed by Pickapic
Pariisi

Pariisi - yksi Neitsyen kaupungeista

Yksi Neitsyen kaupungeista on kuvan Pariisi, jonka katunäkymää kuvattu lokakuussa 2016. Muut Neitsyen kaupungit ovat Boston Yhdysvalloissa, Heidelberg Saksassa ja Korintti Kreikassa.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Lukas van Bentum


Boston - yksi Neitsyen kaupungeista

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Leslee_atFlickr


Heidelberg

Heidelberg - yksi Neitsyen kaupungeista

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © pilot_micha


Korintti

Korintti - yksi Neitsyen kaupungeista