Horoskoopit
Kuva yllä ja mottokuva pikisuperstar - www.freepik.com.

Oinas

OINAS 21.3. - 19.4.

"Impulsiivinen idealisti"

Oinaan aforismi: "Minä olen kohtaloni päällikkö ja sieluni kapteeni". - William Ernest Henley

Oinas on huolehtiva ja lämmin puolisona, isänä ja äitinä kunhan hänellä on riittävästi tilaa ympärillään.

Oinas on luonteeltaan rohkea, utelias ja suorasukainen.

Hänellä on taipumusta yksilölliseen epäsovinnaisuuteen ja kapinallisuuteen.

Oinas on seksuaalisesti ja psyykkisesti luonnonlapsi ilman estoja tai sielullisia tai sosiaalisia rajoitteita. Oinaan tehtävä on luoda maailma uudestaan.

Toimelias, aktiivinen, innostuva, impulsiivinen, energinen, yritteliäs, suorasukainen, aggressiivinen, itsekeskeinen, omapäinen, kilpaileva, lyhytjänteinen, fyysinen, itsenäinen, naiivi.

Laatu: Johtava.
Elementti: Tuli.
Hallitsijaplaneetta: Mars - voiman planeetta ja mytologian sodanjumala.

Hajuherne

Oinaan horoskooppikukka on tuoksuherne (Lathyrus odoratus)

Tuoksuherneen nimityksiä ovat myös hajuherne ja tuoksunätkelmä. Se on Italian eteläosasta ja Sisiliasta kotoisin oleva, hernekasvien heimoon kuuluva palkokasvi, jota viljellään enimmäkseen vain koristeeksi. Tuoksuhernettä voidaan kasvattaa ruukussa tai kukkapenkissä. Sen ruusunpunaiset, valkoiset tai violetinsävyiset kukat tuoksuvat melko voimakkaasti.

Tuoksuherne on myrkyllinen, myös siemenet ovat myrkyllisiä, joten se ei sovellu syötäväksi.

Koska tuoksuherneen luontainen levinneisyysalue on varsin suppea, on se luokiteltu Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton toimesta äärimmäisen uhanalaiseksi vuonna 2019.

Työ

Työ

Oinas janoaa haasteita ja jännitystä ja tekee harvemmin elämänpituisen uran yhden työnantajan leivissä. On mielellään oman itsensä herra, mutta alistuu myös toistenkin käskyläiseksi, jos työpanosta arvostetaan. Ei sovellu luovana ja lahjakkaana yksinkertaisiin rutiinitehtäviin. Luonnonlahjakkuus johtajana ja yksityisyrittäjänä.

Sopivia ammatteja: aktivisti, johtaja, metallityöläinen, ralliautoilija, sotilas, taiteilija, turvamies, toimittaja, urheilija, yrittäjä.

Oinas

Salainen haave ja toive

Oinas haluaa näyttää tietä muille!

Raha

Raha ja terveys

Oinaat luovat suuria omaisuuksia, mutta harvemmin itselleen. Oinas ei koskaan pihtaile, kun on kyse hänen itsensä tai rakkaidensa mukavuudesta. Pistää viimeiset euronsa likoon muidenkin puolesta.

Rautaista tekoa ja terveys ei hevin horju. Äkkipikaisuus johtaa kuitenkin usein tapaturmiin. Joskus Oinas sortuu mässäilemään. Viina ei Oinaalle sovi ollenkaan, sillä humalaisen Oinaan primitiivisyys pääsee liiaksi valloilleen.

Oinas

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Andrew

Pelot

Rohkea Oinas ponnistelee pelottavissa tilanteissa entistäkin enemmän, osoittaakseen kyvykkyytensä ja lannistaakseen uhan. Eniten Oinas pelkää vapautensa menettämistä, sillä hän inhoaa rajoituksia.
Timantti

Timantti

Timantti on Oinaan kivi. Suurin osa timanteista on kehittynyt 3,5 - 1,0 miljardia vuotta sitten, 150 - 250 kilometrin syvyydessä. Ensimmäiset timantit löydettiin joista ja rannoilta, nykyisin niitä louhitaan eri puolilla maapalloa.

Timantin nimi tulee kreikankielisestä sanasta adamas, joka tarkoittaa voittamatonta. Arvokkain jalokivistä, timantti, muodostuu kokonaisuudessaan puhtaasta, kiteisestä hiilestä, eikä sisällä mitään muita alkuaineita. Se syntyy maan alla kovassa paineessa ja kuumuudessa. Timantti on yleensä väritön, voimakkaat värisävyt ovat harvinaisia. Timantin ylivoimaisia ominaisuuksia muihin jalo- ja korukiviin nähden ovat esimerkiksi voimakas kiilto, loisto ja kovuus.

Tavallisimmin timantit hiotaan joko briljanteiksi, ruusuiksi, tai neliön taikka suorakaiteen muotoisiksi. Timantit, jotka sulavatkin vasta yli 3 500 °C -asteen kuumuudessa, ovat ikuisia. Ikuisuus pitää sisällään myös ikuisen rakkauden, joka voidaan sinetöidä timanttisormuksin.

Viihtyisin ja paras ympäristö

Kaikkialla siellä, missä tarvitaan toimintaa, rohkeutta pelon kohtaamisessa, kilpailua ja valinnan vapautta - mieluummin ulkona, kuin kotona.

Oinaan motto

"Kun tunnet itsesi, olet valmis mihin vain - ja kun hyväksyt itsesi, olet voittamaton."

Amor Rakkaus ja erotiikka

Monet Oinaat harjoittavat erityisesti nuoruudessaan kiihkeitä rakkaussuhteita, joista he eivät selviä (palo)vammoitta. Valloitushalu tekee Oinaasta parantumattoman flirttailijan. Oinaan rakkaus on tulista ja ehdotonta ja samaa hän vaatii myös kumppaniltaan.

Vaateliaasta luonteestaan huolimatta ja puolisonsa onneksi, Oinas on intohimoinen ja huomaavainen rakastaja. Hän nauttii estottomasti lihan iloista ja on seksin suhteen vapaamielinen.

Omat

Oinaan metalli: rauta.

Oinaan numero: yhdeksän.

Oinaan väri: punainen.

Oinaan päivä: tiistai.

Oinaan eläimet ja linnut: tiikeri, leopardi, orihevonen, korppikotka, harakka.

Hallitseva planeetta: Mars.

Se on rakkautta Partnerin valintaa horoskooppimerkkien avulla

Seurustelukumppaniaan ja mahdollista tulevaa puolisoaan voi arvioida myös sen mukaan, miten sopiva on toisen osapuolen horoskooppimerkki suhteessa omaan. Jokaiselle horoskooppimerkille löytyvät parhaimmin ja huonoimmin yhteensopivat horoskooppimerkit - kuten myös vastakkainenkin horoskooppimerkki.

Tässä arvioinnissa on syytä muistaa, että yhteensopivuuteen vaikuttavat myös planeettasi ja nouseva merkkisi, sekä eräät muut astrologiset seikat.

Yhteensopivat horoskooppimerkit

Kaksoset
Leijona
Jousimies
Vesimies

Huonosti sopivat horoskooppimerkit

Rapu
Kauris

Vastakkainen horoskooppimerkki

Vaaka

Oinasnainen

- haaveilee aina unelmiensa sankarista
- uskollinen rakkaudessa
- mieluummin miesten kuin naisten seurassa
- impulsiivisena käy herkästi toimeen
- vaimona voi olla hankala pakkaus
- hyvin temperamenttinen ja voi saada rajujakin kohtauksia
- hyvin itsenäinen
- hyvin herkkä, erityisen herkkä imartelulle ja palvonnalle
- äitinä jakaa lapsilleen suukkoja ja halauksia, saa nämä uskomaan haltijoihin ja pitää tiukkaa kuria

Oinasmies

- kuin loimuava soihtu, räjähdys tai Teräsmies
- joskus intohimoinen, joskus jäätävä
- idearikas, täynnä luovaa energiaa
- ihanteellinen ja rakkaudessa herkästi syttyvä
- rakkaudessa tunnollinen ja uskollinen
- kapinallinen, vastustaa auktoriteetteja
- haluaa olla johdossa
- käytöksessään suora, ei pidä leikeistä
- isänä hellä ja hurmaava
Myrna J. Darby

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva, Myrna J. Darby - Copyright © oneredsf1

Myrna J. Darby - Oinas - (10. huhtikuuta 1908 - 26. syyskuuta 1928)

Kuuluisiin Oinaisiin lukeutuu Myrna J. Darby, joka oli amerikkalainen näyttelijä, malli, valokuvamalli ja tanssiva viihdyttäjä. Hän esiintyi Broadwaylla, New Yorkissa Ziegfeld Follies-tuotannoissa (Ziegfeld Girl). Nämä näytökset edustivat tyypiltään vaihtelevasti vaudeville-, kabaree-, varietee- ja burleskiteatteria - sekä musikaalia, koomista oopperaa ja musikaalinäytelmää. Niissä Myrnan sanottiin olleen lukuisien esiintyvien naisten joukosta yksi kaikkein kauneimmista. Esiintymisen hän aloitti jo 15-vuotiaana. Tuolloin hän esiintyi Globe Theatre -teatterissa George Whiten näytöksessä "Scandals of 1923" - teini-ikäisenä "skandaalinukkena". Sinisine silmineen ja pitkine, vaaleine hiuksineen hän herätti suurta huomiota kauneudellaan jo ensi esiintymisistään alkaen.

Myrna J. Darby esiintyi sellaisissa näyttämöesityksissä, kuin "No Foolin", "Whoopee", "Rio Rita" ja "Rosalie". Näytelmä "No Foolin" vuonna 1926 Globe Theatre -teatterissa oli Myrnan virallisempi debyyttinäytös teatterin maailmassa. Hän esiintyi muiden ryhmänsä neitosten kanssa myös Lucky Strike -tupakkamainoksissa. Myrna oli luonteeltaan hyvä, kiltti, ystävällinen ja antelias - ja hän toi työpaikalleen työtovereilleen itse paistamiaan pikkuleipiä.

Nuorena, vain 21-vuotiaana sydäntulehdukseen (kuolinsyy voi olla jokin muukin, se ei ole tarkkaan selvillä - hänen sanottiin kuolleen jopa auringonoton ja -polton jälkeiseen tilaan) kuolleella Myrnalla oli paljon ihailijoita. Yksi heistä maksoi, tuntemattomana pysyttäytyen, hänen sairaalalaskunsakin. Myöhemmin osoittautui, että tuo tuntematon enkeli oli newyorkilainen, kieltolain aikana pimeän viinan salakuljetuksella ja myynnillä nopeasti miljonääriksi rikastunut yökerhon omistaja ja gangsteri, nimeltään Larry Fay. Larry omisti myös Broadwayn tienoilla liikkuvat taksit, joiden kuljettajat auliisti neuvoivat asiakkaille, missä saattoi saada alkoholia ja nähdä show-tyttöjä. Larry Fay tuskin tunsi Myrnaa, koska oli tavannut hänet vain yhden kerran - mutta hän kuvaili tyttöä kauneimmaksi ja suloisimmaksi kaikista koskaan näkemistään tytöistä.

Yökerhon omistajan ajatuksiin Myrnan kauneudesta on helppo yhtyä. Myrnasta todettiin ajan kirjoituksissa, että "hän oli niin kaunis, että olisi saanut piispankin potkimaan rikki kirkon lasimaalaukset".

Myrna ennätti olla mallina myös puolialastomissa kuvissa, jotka aikakauden mukaisesti olivat toteutukseltaan varsin viatonta laatua, mutta jotka toivat hänelle paljon lisää mainetta ja ihailijoita. Hänelle oli suunniteltu Euroopan kiertuettakin, ja sen takana oli eräs turkisparooni Robinson, mutta tämä kiertue ei ennättänyt toteutua. Lomamatkalla Euroopassa Myrna kuitenkin ennätti viimeisenä elinvuotenaan 1928 kesällä käydä. Matkan hyvin avokätisesti ja täydellisesti kustansi hänelle ihailija, miljonääri Larry Fay. Tämä ihme-enkeli Larry Fay matkaili myös Euroopassa samaan aikaan, omia reittejään - koska ei ilmeisesti uskaltanut lähestyä palvomaansa naista.

Myrnalla ennätti olla useampia romanssejakin, koska tunku hänen seuraansa oli suurta. Minkälaatuisia romansseja, sitä emme tiedä. Esimerkiksi miljonääri Larry Fay oli melko aikaansaamaton palavassa rakkaudessaan. Hän vietti iltoja kadulla, tuijottaen Myrnan asunnon ikkunaan, jossa paloi valo - ja miettien kiihkeästi sitä, miten pääsisi rakastamansa naisen seuraan. (Miksei hän mennyt soittamaan ovikelloa?)

Oinas

Charles "Charlie" Spencer Chaplin - Oinas - (16. huhtikuuta 1889 Lontoo, Britannia - 25. joulukuuta 1977 Corsier-sur-Vevey, Sveitsi)

Charlie Chaplin oli elokuvan varhaiskauden merkittävimpiä näyttelijöitä ja ohjaajia. Hän oli syntyjään britti, mutta työskenteli suurimman osan urastaan Yhdysvalloissa. Hänet tunnetaan erityisesti roolistaan Pikku kulkurina (The Little Tramp), joka oli herrasmiehen tavat ja arvokkuuden omaava maankiertäjä. Kulkurin ikoniset tunnusmerkit olivat liian pieni takki, liian isot housut ja kengät, knalli, bambukeppi sekä viikset.

Oinas

Kauko Käyhkö - Oinas - (5. huhtikuuta 1916 - 8. huhtikuuta 1983)

Laulaja, muusikko ja näyttelijä, joka muistetaan erityisesti Kipparikvartetista, Radioteatterista, elokuvista ja levytyksistä. Kaksi vanhaa tukkijätkää, istuu tummetessa illan... Kuva SA-Kuva.

Oinas

Marlon Brando - Oinas - (3. huhtikuuta 1924 - 1. heinäkuuta 2004)

Yhdysvaltalainen näyttelijä, joka saavutti kulttimaineen kanonisoituaan metodinäyttelemisen Elia Kazanin elokuvissa Viettelyksen vaunu ja Alaston satama. Hänen näyttelytyylinsä inspiroi koko länsimaisen populaarikulttuurin mieskuvaa, ja Robert De Niro, Paul Newman ja James Dean kutsuivat Brandoa esikuvakseen.

Oinas

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Annelis

Toni Wirtanen - Oinas - (4. huhtikuuta 1975 -)

Suomalainen rockmuusikko, lauluntekijä ja tv-esiintyjä, Apulannan keulakuva.

Oinas Tunnettuja Oinaita

Hannu Aravirta, Carola, Erkki Eirto, Leena Harkimo, Riitta Havukainen, Jorma Hynninen, Anna-Leena Härkönen, Juha Kankkunen, Jere Karalahti, J. Karjalainen, Aki Kaurismäki, Heikki Kinnunen, Kauko Käyhkö, Seppo Kääriäinen, Erkki Liikanen (muusikko), Suvi Linden, Pertti Ylermi Lindgren, Oiva Lohtander, Elias Lönnrot, Ville Nieminen, Janne Ojanen, Hanna Pakarinen, Spede Pasanen, Tanja Poutiainen, Elisabeth Rehn, Olli Rehn, Jani Sievinen, Alexander Stubb, Aku Syrjä, Juha Torvinen, Jouko Turkka, Tatu Vanhanen, Toni Wirtanen.

Charles "Charlie" Spencer Chaplin, Myrna J. Darby, Vincent Van Gogh, Hermann Göring, Johann Sebastian Bach, Albert Einstein, Rosie O'Donnell, Willam Shatner, Harry Houdini, Diana Ross, Mariah Carey, Quentin Tarantino, Jennifer Capriati, Eric Clapton, Warren Beatty, Al Gore, Marlon Brando, Jennie Garth, Anthony Perkins, Bette Davis, Francis Ford Coppola, Hugh Hefner, Dennis Quaid, Paulina Porizkova, Steven Seagal, David Letterman, Shannon Doherty, Sarah Michelle Gellar, Leonardo Da Vinci, Charlie Chaplin, Celine Dion, James Caan, Jennie Garner, Gregory Peck, Colin Powell, Elisabeth Rehn, Conan O'Brien, Ashley Judd, Elton John, Sarah Jessica Parker.

Tunturisusi Designed by Pickapic
Napoli

Napoli - yksi Oinaan kaupungeista

Yksi Oinaan kaupungeista on Napoli - Etelä-Italian suurin kaupunki - muut Oinaan kaupungit ovat Firenze Italiassa, Marseille Ranskassa ja Verona Italiassa.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat Copyright © John Karwoski


Firenze

Firenze - yksi Oinaan kaupungeista

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Ewan McIntosh


Marseille

Marseille - yksi Oinaan kaupungeista

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Jeanne Menjoulet


Verona

Verona - yksi Oinaan kaupungeista

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Dino Quinzani