Horoskoopit
Kuva yllä ja mottokuva pikisuperstar - www.freepik.com.

Vaaka

VAAKA 23.9. - 22.10.

"Tunteiden trapetsitaiteilija"

Vaa'an aforismi: "Kun et enää odota, että ihmiset olisivat täydellisiä, niin voit pitää heistä sellaisina, kuin he ovat". - Donald Miller

Vaaka on mestari sopeutumaan ja tekemään kompromisseja etsiessään rauhaa ja sopusointua.

Hän on idealisti, joka tähtää yksilöiden ja ryhmien vuorovaikutuksen lisäämiseen.

Vaakamaisena ongelmana voidaan ehdottomasti pitää päättämättömyyttä kahden tai useamman vaihtoehdon välillä, mikä saattaa heijastua epäitsenäisyytenä ja pinnallisuutena.

Seksuaalisesti Vaaka on viileä tyyppi, joka osaa saada toisen ihastumaan itseensä lumoavalla flirtillään, mutta ei vahingossakaan päästä ohjia käsistään ennen kuin on varma vastapuolen sopivuudesta omaan elämäänsä tai sen hetkiseen tilanteeseensa.

Ihmisläheinen, joustava, sosiaalinen, arvottava, tasapainoittava, yhdistävä, kulttuuritietoinen, esteettinen, myötäilevä, tahdoton, taktinen ja strateginen.

Laatu: Johtava.
Elementti: Ilma.
Hallitsijaplaneetta: Venus - mytologian rakkauden ja kauneuden jumalatar, sama kuin Härällä.

Päivänkakkara

Vaa'an horoskooppikukka on päivänkakkara (Leucanthemum vulgare)

Mykerökukkaiskasveihin kuuluva, kauniisti kukkiva päivänkakkara on varmasti tunnetuimpia kesän kukkiamme kissankellojen ja voikukkien kanssa. 20 - 60 cm korkuiseksi kasvavan päivänkakkaran mykerökukinnossa on valkoteräiset laitakukat ja heleän keltaiset kehräkukat. Lajit.fi kuvaa kukan tarkasti näin: Mykeröitä on 1–6, mykeröt 3–6 cm leveitä. Kehtosuomut ovat kolmena rivinä ja ruskealaitaisia. Laitakukkien teriö on kielimäinen, 10–25 mm pitkä ja valkoinen. Kehräkukkien teriö on torvimainen ja keltainen.

Hedelmä ja siemen. Pähkylä on lähes 3 mm pitkä, käyrähkö, 10-harjuinen ja vaaleanvihreä. Pappus puuttuu tai on laitakukkien pähkylöissä joskus kruunumainen.

Päivänkakkara on noita lumottuja kukkia, jolla on taikavoimia. Siltä voidaan kysyä rakastaa, ei rakasta, rakastaa - kukan valkoisia, kuin terälehtiä, eli laitakukkia nyppimällä. Viimeinen terälehti kertoo sen, rakastaako tuo mielessä oleva ihminen nyppijää.

Työ

Työ

Vaaka on kaunosieluinen ja mukavuudenhaluinen ja hakeutuu siten harvemmin raskaisiin ja ainakaan likaisiin töihin. Vaakaa joku mollaa jopa laiskamadoksi, vaikka tosiasiassa Vaaka työntekijänä on mitä ahkerin. Hän vain haluaa mieluummin käyttää päätään, kuin käsiään. Yksitoikkoisuudesta työssäkään Vaaka ei pidä. Tehtävissä pitää olla älyllistä ja loogista haastetta, sillä terävän päättelykynsä vuoksi Vaaka on kuin luotu esimerkiksi teknisille aloille.

Työtoverina Vaaka on miellyttävä ja diplomaattinen. Hän arvostaa enemmän oikeudenmukaisuutta kuin rahanahneutta ja oman edun tavoittelua. Vaaka valitaankin usein työpaikallaan luottamusmieheksi.

Sopivia ammatteja: avioliittoneuvoja, diplomaatti, ihmisoikeus-/ympäristöaktivisti, kampaaja, lakimies, lentoemäntä, stuertti, lentokapteeni, meikkitaiteilija, muotisuunnittelija, maanmittausinsinööri, muusikko.

Vaaka

Salainen haave ja toive

Vaaka haluaa elää yksinkertaista ja huoletonta elämää!

Raha

Raha ja terveys

Sanottakoon se suoraan. Raha-asioissa Vaaka on huithapeli. Vaaka nauttii ostamisesta, koska tavarat ovat olemassakin ostamista varten. Hän onkin yleensä mestari löytämään yhä uutta, kivaa ostettavaa.

Ruokapuolella Vaaka rakastaa, eli himoitsee herkkuja ja niin paljon, että se jopa voi vaarantaa hänen terveyttään. Joskus Vaaka voi saada muutaman päivän masennuskohtauksia, jolloin hän makaa myrtyneenä myttynä sängyn pohjalla.

Vaaka

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Andrew

Pelot

Vaa'an suurin pelko on se, että hän tulee hylätyksi ja petetyksi romanssissa. Hän pelkää myös loukkaavansa toisia, eikä uskalla sanoa ei, vaikka niin pitäisikin sanoa.
Opaali

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva opaalista - Copyright © Rob Lavinsky


Opaali on Vaa'an kivi. Roomalainen oppinut Plinius on kuvaillut opaalia näin: "Opaali muodostuu jaloimpien kivien loistosta, jonka vuoksi sen kuvaileminen on vaikeaa. Sillä mukana loistossa on rubiinin hieno tuli, ametistin täyteläinen purppura ja smaragdin merenvihreys, jotka loistavat yhdessä sanoinkuvaamattomana yhdistelmänä. On myös opaaleja, joiden loiston voima on verrattavissa taiteilijoiden luomaan väriloistoon."

Opaali on Intian kielimaailmassa "kivi". Opaaleja erotetaan kolme ryhmää: loistavat jalo-opaalit, kellanpunaiset tuliopaalit ja laajalti levinneet tavalliset opaalit.

Jalo-opaaleissa erotetaan kaksi eri ryhmää: valkoiset tai vaaleat opaalit, ja harvinaisemmat mustat opaalit. Mustien opaalien perusväri on tummanharmaa, tummansininen, tummanvihreä tai harmaanmusta. Täysin mustat opaalit ovat erittäin harvinaisia. Vaaleat opaalit voivat olla maitomaisen läpikuultavia.

Muutamasta prosentista kolmeenkymmeneen prosenttiin kidevettä sisältävä opaali on amorfinen piimineraali.

Opaalille tunnusomaista on interferenssistä johtuva kaunis sateen värileikki, opalisointi. Väri vaihtelee välähdellen herkkiä värejä, kun kiveä kääntelee. Pyöreät muodot tuovat värileikin parhaiten esille. Värit voivat vaihdella hyasintinpunaisesta hunajankeltaiseen.

Tuliopaaleissa ei esiinny värileikkiä. Ne ovat useimmiten maitomaisen sameita.

Ajan mittaan kivi saattaa alkaa kuivua ja siksi halkeilla, jolloin sen opalisointi vähenee. Öljyllä, traanilla tai vedellä kyllästämällä voidaan halkeamat väliaikaisesti poistaa. Kun kiveä säilyttää kosteassa vanussa, sen vanheneminen estyy ja samalla väriloisto kohoaa.

Opaalia ei saa kuumentaa, sillä silloin sen sisältämä vesi helposti haihtuu. Opaali on arka iskuille ja paineelle.

Tuliopaaleissa on kaksi erityistä opaalia. Girasol on läpinäkyvä, miltei väritön muunnos. Siinä esiintyy sinertävä, aaltoileva valoilmiö eli opalesointi. Irisopaali on meksikolainen muunnos, väritön tai ruskehtava, läpinäkyvä ja siinä on yksivärinen kimallus.

Tavallinen opaali on yleensä läpinäkymätön, eikä siinä esiinny värileikkiä.

Viihtyisin ja paras ympäristö

Kaikkialla siellä, missä on kaunista ja ihmiset ovat ystävällisiä. Seuraa rakastavana Vaaka on onnellisimmillaan, tehdessään asioita yhdessä muiden kanssa.

Vaa'an motto

"Yksikään ihminen ei ole saari."

Amor Rakkaus ja erotiikka

Vaaka ei viihdy yksin ja hakeutuu avioliittoon siksi yleensä aina ja usein jo varsin nuorena. Puolisona Vaaka on mukava, avaramielinen ja luotettava. Hänen kumppaniltaan vaaditaan kuitenkin kestävyyttä, sillä Vaa'an taipumus halkoa hiuksia ja liki näsäviisastella pikkutarkasti voi koitella toisen hermoja.

Lemmen suhteen Vaaka on runsauden- ja nautinnonhaluinen.

Omat

Vaa'an metalli: kupari.

Vaa'an numero: kuusi.

Vaa'an värit: sinivihreä, purppura.

Vaa'an päivä: perjantai.

Vaa'an eläimet ja linnut: saksanhirvi, jänis, kyyhkynen, joutsen, varpunen.

Hallitseva planeetta: Venus.

Se on rakkautta Partnerin valintaa horoskooppimerkkien avulla

Seurustelukumppaniaan ja mahdollista tulevaa puolisoaan voi arvioida myös sen mukaan, miten sopiva on toisen osapuolen horoskooppimerkki suhteessa omaan. Jokaiselle horoskooppimerkille löytyvät parhaimmin ja huonoimmin yhteensopivat horoskooppimerkit - kuten myös vastakkainenkin horoskooppimerkki.

Tässä arvioinnissa on syytä muistaa, että yhteensopivuuteen vaikuttavat myös planeettasi ja nouseva merkkisi, sekä eräät muut astrologiset seikat.

Yhteensopivat horoskooppimerkit

Kaksoset
Leijona
Jousimies
Vesimies

Huonosti sopivat horoskooppimerkit

Rapu
Kauris

Vastakkainen horoskooppimerkki

Oinas

Vaakanainen

- hyvin naisellinen, mutta kantaa housujakin hyvin luontevasti - yhtä aikaa prinsessa ja takkapuiden pilkkoja
- aivotoiminta loogista kuin miehillä, terävä-älyinen, hämmästyttävä erittelykyky
- tarvittaessa kova väittelemään, ei anna toiselle suunvuoroa
- oikeudenmukainen ja luotettava, voi napostella liikaa makeisia ja lihoakin
- ei halua elää yksin ja on kyvytön työskentelemäänkin yksin
- rakastaa kauniita vaatteita, kalliita hajuvesiä ja kaunista musiikkia
- naiseus on elinikäinen työ, jossa pääsee lopulta täydellisyyteen
- pitää kodin kauniina ja puhtaana
- äitinä hoivaa ja rakastaa lapsiaan hellästi, tarpeen vaatiessa myös lujasti

Vaakamies

- ei jaa neuvoja ilmaiseksi, inhoaa epäjärjestystä ja tarvitsee harmoniaa ollakseen tasapainoinen
- voi olla kärttyisä kuin nokkoskuumetta poteva krokotiili
- omaa charmikkuuden jolla ottaa helposti viettelevän otteen
- vain kovasydämisin ihminen voi vastustaa hänen hymyään
- rakkaus ja Vaaka merkitsevät samaa asiaa, Vaaka keksi romanssin
- ei halua loukata muiden tunteita, vaikka onkin tietämätön aikaansaamastaan vahingosta
- taipumus oikullisuuteen ja häilyvyyteen, ottaa kaiken kuin leikin kannalta
- pehmeäsydäminen ja vilpitön, aika avokätinen rahan käytössä
- ei odota lapsia innostuneesti, mutta isänä palvoo lapsiaan
Brigitte Bardot

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva, Brigitte Bardot - Copyright © Michael Donovan

Brigitte Bardot - Vaaka - (s. 28. syyskuuta 1934 Pariisi, Ranska)

Kuuluisiin Vaakoihin lukeutuu Brigitte Bardot. Hän on ranskalainen näyttelijä ja laulaja, joka nousi maailmanmaineeseen ja seksisymboliksi sellaisissa elokuvissa kuin Jumala loi naisen (1956) ja Rakkauden jumalatar (1957). Bardot on ollut esillä myös eläinten oikeuksia puolustavien kannanottojensa vuoksi.

Avril Lavigne

Avril Lavigne - Vaaka - (s. 27. syyskuuta 1984 Belleville, Ontario)

Ranskalais-kanadalainen pop rock -laulaja, lauluntekijä, näyttelijä, malli ja muotisuunnittelija.

Vaaka

Friedrich Nietzsche - Vaaka - (15. lokakuuta 1844 Röcken, Saksi, Preussi - 25. elokuuta 1900 Weimar, Thüringen)

Saksalainen filosofi ja runoilija, joka teoksessaan Näin puhui Zarathustra esitti keskeisen oppinsa, jonka mukaan tahto on kaiken inhimillisen toiminnan liikkeelle paneva voima. Nietzschellä on ollut merkittävä vaikutus eksistentialismiin, teologiaan, psykiatriaan ja kirjallisuuteen.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Wyoming_Jackrabbit

Vaaka Tunnettuja Vaakoja

Danny, Eini, Christian Forss, Joel Hallikainen, Pekka Himanka, Mika Häkkinen, Rene Haavisto, Susanna Haavisto, Helge Herala, Heimo Holopainen, Sami Hyypiä, Aake Kalliala, Jouko Keskinen, Aleksis Kivi, Kalevi Korpi, Heikki Kovalainen, Virpi Kätkä, Raimo Laukka, Anki Lindqvist, Sonja Lumme, Ragni Malmsten, Jore Marjaranta, Andy McCoy, Anitta Niemi, Mauri Pekkarinen, Kirsi Piha, Sanna Pinola, Marko Putkonen, Satu Ruotsalainen, Kimi Räikkönen, Esko Salminen, Pertti Salovaara, Antti Tuuri.

Oscar Wilde, Dwight D. Eisenhower, Mickey Mantle, Truman Capote, George Gershwin, Mahatma Gandhi, F. Scott Fitzgerald, Brigitte Bardot, Barbara Walters, Eugene O'Neill, Susan Sarandon, Christopher Reeve, Johnny Cochran, Paul Simon, Gwyneth Paltrow, Carrie Fisher, John Coltrane, Friedrich Nietzsche, Bruce Springsteen, Heather Locklear, Linda Hamilton, Meat Loaf, Olivia Newton-John, Ray Charles, Ed Sullivan, Will Smith, Jimmy Carter, Sting, Julie Andrews, Alicia Silverstone, Britt Ekland, John Lennon, Luke Perry, Luciano Pavarotti, Ralph Lauren, Arthur Miller, Jean-Claude van Damme, John Lithgow, Carrie Fisher, Tom Petty, Jeff Goldblum, Catharine Zeta Jones.

Tunturisusi Designed by Pickapic
Kööpenhamina

Kööpenhamina - yksi Vaa'an kaupungeista

Yksi Vaa'an kaupungeista on kuvan Kööpenhamina - Tanskan pääkaupunki ja kesäkarnevaalienkin kaupunki - muut Vaa'an kaupungit ovat Frankfurt Saksassa, Nottingham Englannissa ja Wien Itävallassa.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright © Stig Nygaard


Frankfurt

Frankfurt - yksi Vaa'an kaupungeista

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Arnie Papp


Nottingham

Nottingham - yksi Vaa'an kaupungeista

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © David Skinner


Wien

Wien - yksi Vaa'an kaupungeista

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Alba Vázquez