Horoskoopit
Kuva yllä ja mottokuva pikisuperstar - www.freepik.com.

Vesimies

VESIMIES 20.1. - 18.2.

"Hajamielinen älypää"

Vesimiehen aforismi: "Elämäsi päätarkoitus on auttaa muita ihmisiä. Ja jos et kykene siihen, älä kuitenkaan vahingoita heitä". - Dalai Lama

Vesimies on symboli yhteiskunnan uudistumisesta, kapinasta vanhaa järjestystä vastaan.

Hän on osa suurempaa kokonaisuutta ja pystyy parhaiten hyödyntämään ennakkoluulottomuuttaan ja idearikkauttaan pienissä maailmaa parantavissa yhteisöissä.

Vesimies on idealisti, tulevaisuuteen ja ihmiseen uskova utopisti.

Hänen tehtävänsä on osoittaa ihmisille ihanteita, jotka vapauttavat elämää kahleista.

Uudenajan ihannointi saattaa ilmetä sokeana muodin seuraamisena ja ylellisyyden tavoitteluna.

Uudistava, humaani, kiinnostunut maailmasta, kokonaisuuksista, edistyksellinen, rationaalinen, teknis-tieteellinen, teknokraattinen, erikoinen, etäinen.

Laatu: Johtava.
Elementti: Ilma.
Hallitsijaplaneetta: Uranus - aloitekyvyn ja omintakeisuuden, sähköisyyden ja eksentrisyyden planeetta.

Neilikka

Vesimiehen horoskooppikukka on neilikka

Neilikoiden suku kuuluu kohokkikasvien heimoon ja suvussa on noin 300 lajia. Ne kasvavat luonnossa erityisesti Euroopassa ja siellä Välimeren alueella.

Kukkakaupoissa myytävä neilikka on tarhaneilikka (Dianthus caryophyllus). Siinä verhiö ja teriö 5-lehtisiä. Verhiö torvimainen, ulkoverhiöllinen. Kukat halkaisijaltaan 3–5 cm, latvoissa yksittäin tai viuhkoissa, hyväntuoksuisia. Terien lapa hammaslaitainen. Luonnonvaraisen kasvin kukat väriltään pinkin punainen, lajikkeissa suuri määrä eri värejä. (Laji.fi)

Työ

Työ

Vaikka Vesimies voi vaikuttaa haihattelijalta ja taivaanrannan maalarilta, on hän työntekijänä mitä älykkäin ja luotettavin. Työyhteisöön hän sopeutuu hyvin, häntä rakastetaan, koska hän on kaikille ystävällinen ja puolueeton. Tarkkaa byrokratian tajua vaativissa tehtävissä Vesimies ei ole parhaimmillaan. Mutta kun halutaan kekseliäs työntekijä, jolla on hallussaan tulevaisuuden visioita, palkataan Vesimies.

Vesimiehellä ei ole synnynnäistä kunnianhimoa päästä työelämässä johtavaan asemaan. Johtajaksi hän silti usein siitäkin huolimatta päätyy, koska hän on siinäkin mitä parhain, tarkka, kärsivällinen ja taitava.

Sopivia ammatteja: arkkitehti, lentäjä, näyttelijä, poliitikko, toimittaja, teknikko, vesivoimalan rakentaja, järvenkäytön suunnittelija, tiedemies.

Vesimies

Salainen haave ja toive

Vesimies haluaa olla ainutlaatuinen ja yksilöllinen!

Raha

Raha ja terveys

Vesimiehelle raha on olemassa vain tarpeellista käyttöä varten, sen keräämisessä ei hänen mielestään ole mitään järkeä. Vesimies elää tarkasti tulojensa ja varojensa mukaan, eikä huikentele itseään velkakurimukseen.

Vesimiehellä on usein viileät varpaat ja siksi hän talvella voi tutista vilunväreiden vallassa. Noin muuten Vesimiehen terveystila edustaa keskitasoa. Terveyttään ja kuntoaan Vesimies pitää yllä erilaisten innostustensa myötä mitä erilaisimmin tavoin.

Vesimies

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Andrew

Pelot

Vesimiehen pelkoja ovat intiimisyyden, läheisyyden ja kahdenkeskisyyden pelot. Nämä puolet ovat kuitenkin välttämättömiä, tavoiteltaessa todellista rakkautta. Vesimies pelkää jakaa tunteitaan toisten ihmisen kanssa. Hänellä on ihmissuhteissa myös suuri haavoittuvuuden pelko.
Safiiri

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva safiirista - Copyright © James St. John

Safiiri

Safiiri on Vesimiehen kivi. Safiirin nimi tulee heprealaisesta sanasta sappir, joka tarkoittaa sinistä.

Kaikki jalokivet korundeissa ovat safiireja, paitsi punainen rubiini. Erityisesti arvostetaan ruiskaunokin sinistä Kashmirin safiiria.

Selvää rajaa rubiinin ja safiirin välillä ei ole. Helakanpunaiset, punertavat ja violetit korundit luetaan yleensä safiireihin kuuluviksi, koska ne selvästi erottuvat rubiineista väriltään.

Muita värisävyjä ovat mm. vihreä, keltainen, oranssi, violetti ja väritön leukosafiiri. Harvinaisin väri safiireissa on oranssin ja vaaleanpunaisen yhdistelmä. Safiirin väri ilmoitetaan sen nimen yhteydessä, esimerkiksi sininen safiiri, keltainen safiiri.

Safiiri kuuluu neljän arvokkaimman jalokiven joukkoon, muut kolme sen lisäksi ovat timantti, rubiini ja smaragdi.

Viihtyisin ja paras ympäristö

Kaikkialla siellä, missä ihmiset kokoontuvat ja jakavat ajatuksiaan.

Vesimiehen motto

"Ei ole minua, on vain me."

Amor Rakkaus ja erotiikka

Vesimiehen olemus on lempeä ja mietiskelevä, mutta silti hän saa rakkauden saralla aikaan paljon myllerrystä. Valloituksistaan huolimatta Vesimies rakastuu varsin harvoin. Vesimies asuu ja elää mielellään yksin, oman elämänsä herrana.

Mikään kiihkoilija ei Vesimies rakkauden poluilla ole.

Omat

Vesimiehen metalli: alumiini, uraani

Vesimiehen numero: neljä.

Vesimiehen värit: sähkönsininen, violetti.

Vesimiehen päivä: lauantai.

Vesimiehen eläimet ja linnut: koira, saukko, käki, albatrossi, feenikslintu.

Hallitseva planeetta: Uranus.

Se on rakkautta Partnerin valintaa horoskooppimerkkien avulla

Seurustelukumppaniaan ja mahdollista tulevaa puolisoaan voi arvioida myös sen mukaan, miten sopiva on toisen osapuolen horoskooppimerkki suhteessa omaan. Jokaiselle horoskooppimerkille löytyvät parhaimmin ja huonoimmin yhteensopivat horoskooppimerkit - kuten myös vastakkainenkin horoskooppimerkki.

Tässä arvioinnissa on syytä muistaa, että yhteensopivuuteen vaikuttavat myös planeettasi ja nouseva merkkisi, sekä eräät muut astrologiset seikat.

Yhteensopivat horoskooppimerkit

Oinas
Kaksoset
Vaaka
Jousimies

Huonosti sopivat horoskooppimerkit

Härkä
Skorpioni

Vastakkainen horoskooppimerkki

Leijona

Naisvesimies

- ristiriitainen sekä rakkaudessa että kaikessa muussakin
- ihanteellinen, kuuluu kaikille eikä kuulu kenellekään
- intohimo ei ole vahvin puoli
- joskus villi ja vallaton, unelmatyttö
- miellyttävä seuralainen, sulokas, henkevä, hauska ja äärimmäisen sopeutuvainen
- tiukka raha-asioissa, pitää kolikkonsa tallessa ja setelit myös
- usein ulkonäöltään ihastuttava, omaten unohtumatonta, haikeaa kauneutta
- päästää suustaan usein hyvin osuvia huomautuksia
- voi olla äitinä hämmentynyt, silti hyvin kiintynyt lapsiinsa, mutta jonkin verran etäinen, kääntää lastensa kyyneleet hetkessä nauruksi

Miesvesimies

- ystävänä kaikkea, mitä voi odottaa toverilta ja uskotulta, pitää kaikkia ystävänään
- ei halua paljastaa omia tunteitaan, mutta haluaa tunkeutua paljastamaan muiden tunteet
- menestyy ryhmässä
- jokainen ihminen on hänelle tärkeä
- omaa korkeat ihanteet ja tiukat moraalisäännöt, on harvoin mustasukkainen, joskus omistushaluinen
- haluaa perin juurin ymmärtää kaiken ja siksi analysoi ja jahkailee
- pinnaltaan lempeä ja sävyisä, mutta luullessaan tulevansa jotenkin väärin kohdelluksi voi joutua täysin pois tolaltaan
- usein puhtausintoilija
- isänä ei ole seudun paras perheenhuoltaja, mutta lasten mielestä hyvä kuuntelija, joka hoitelee myös lastensa ongelmat ja pikkusurut
Lana Turner

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva, Lana Turner - Copyright © oneredsf1

Lana Turner - Vesimies - (8. helmikuuta 1921 Wallace, Idaho - 29. kesäkuuta 1995 Los Angeles, Kalifornia))

Kuuluisiin Vesimiehiin lukeutuu yhdysvaltalainen Oscar-ehdokkaana ollut näyttelijä ja aikansa seksisymboli, Lana Turner. Lana esiintyi loistokkaasti ja valloittavasti sekä valkokankaalla, että privaatissa. Hänellä ennätti olla seitsemän aviomiestä ja sen lisäksi runsas tukku rakastajiakin.

Lana Turner esiintyi ensimmäisen kerran elokuvissa 16-vuotiaana 1937 ja hänestä tuli nopeasti suosittu Hollywood-näyttelijätär. Hän oli yksi 1940- ja 50-lukujen suurimmista naistähdistä ja seksisymboleista. Tuolloin hän näytteli lukuisissa jo klassikoksi nousseissa elokuvissa kuten Andy Hardy, tyttöjen sankari (1938), Tri Jekyll ja Mr Hyde (1941), Kohtalon tuomio (1946), Särkyneitten haaveitten kaupunki (1952) ja Peyton Place - vihan tyyssija (1957).

Lana Turnerin yksityiselämään liittyi murhaskandaali, kun hänen tyttärensä ampui hengiltä erään miehen, joka oli gangsteri nimeltään Johnny Stompanato. Gangsteri oli kuulunut äidin, Lana Turnerin rakastajiin, ja tytär väitti ampuneensa mustasukkaisuutta potevan miehen, suojellakseen äitiään. Myös Lana Turneria epäiltiin tästä surmateosta.

Vesimies

Wolfgang Amadeus Mozart - Vesimies - (27. tammikuuta 1756 Salzburg - 5. joulukuuta 1791 Wien)

Itävaltalainen säveltäjä, jonka lahjakkuus ilmeni jo varhaisella iällä. Ihmelapsi Mozart esiintyi cembalovirtuoosina jo 6-vuotiaana ja sävelsi ensimmäisen, heti esitetyn oopperansa 12-vuotiaana. Mozart kirjoitti noin 40 sinfoniaa, joista tunnetuimpia ovat Pariisilainen (n:o 31), Linziläinen (n:o 36), Prahalainen (n:o 38), G-mollisinfonia (n:o 40) ja Jupiter (n:o 41). Mozartin soolosoittimille kirjoittamista konsertoista merkittävimmät ovat hänen 21 pianokonserttoaan.

Mozart sävelsi myös muutamia oopperataiteen mestariteoksia - Figaron häät (1786), Don Giovanni (1787), Cosi fan tutte (1790) ja Taikahuilu (1791). Hänellä on paljon muuta säveltuotantoa. Mozartin elämään kuuluivat henkilökohtaiset vaikeudet, epäluotettavat suojelijat ja ajoittainen köyhyys. Hänet haudattiinkin köyhien hautausmaalle Wieniin.

Vesimies

James Dean - Vesimies - (8. helmikuuta 1931 - 30. syyskuuta 1955)

Yhdysvaltalainen elokuvanäyttelijä, joka saavutti suuren kuuluisuuden sekä elokuvillaan, että kuolemallaan nuorena auto-onnettomuudessa. Deanin elokuvia olivat Eedenistä itään ja Nuori kapinallinen (1955) sekä Jättiläinen (1956). Kuolemansa jälkeen James Dean on jäänyt monien ihailijoidensa mielissä elämään myyttisenä hahmona. Joe Hyams kuvailee kirjoittamassaan elämäkertakirjassa James Deania näin:

"Ei ole yksinkertaista selitystä sille, miksi hänestä on tullut niin merkittävä niin monelle ihmiselle nykyään. Ehkä siitä syystä, että hänellä oli näytellessään näkemyksellinen kyky ilmaista toiveita ja pelkoja, jotka ovat osa jokaisen nuoren ihmisen elämää. Jollain ihmeellisellä tavalla hän onnistui dramatisoimaan ne kysymykset, jotka jokainen nuori ihminen jokaisessa sukupolvessa joutuu selvittämään."

Vesimies Tunnettuja Vesimiehiä

Alvar Aalto, Hilkka Ahde, Taisto Ahlgren, Kalle Ahola, Outi Alanen, Markku Aro, Irina Björklund, Jörn Donner, Adolf Ehrnrooth, Vesa Enne, Frederik, Marcus Grönholm, Mika Halvari, Sari Havas, Matti Heinivaho, Anna-Kaisa Hermunen, Anita Hirvonen, Joonas Hytönen, Anneli Jäätteenmäki, Tomi Kallio, Ilkka Kanerva, Jonna Kauppila, Esko Kovero, Vanessa Kurri, Tuomas Kytömäki, Jussi Lampi, Lasse Lehtinen, Juice Leskinen, Eugen Malmsten, Mimmi Mustakallio, Harri Nikkonen, Jaana Pelkonen, Johan Ludvig Runeberg, Sanna Saarijärvi, Mira Salo, Eija Sinikka, Laila Snelmann, Teija Sopanen, Meiju Suvas, Martti Talvela, Jari Tervo, Esa Tikkanen, Johannes Virolainen, Kyllikki Virolainen, Juha Ylönen.

Lana Turner, Wolfgang Amadeus Mozart, James Dean, Edouard Manet, James Joyce, George Gordon Byron, Virginia Woolf, Paul Newman, Norman Rockwell, Charles Dickens, George Burns, Franklin D. Roosevelt, Thomas Edison, Karl Marx, Placido Domingo, John Belushi, Neil Diamond, Wayne Gretzky, Eddie Van Halen, Elijah Wood, Oprah Winfrey, Tom Selleck, Phil Collins, Justin Timberlake, Lisa Marie Presley, Clark Gable, Christie Brinkley, Farrah Fawcett, Ronald Reagan, Axl Rose, Babe Ruth, Joe Pesci, Nick Nolte, Jennifer Aniston, Thomas Edison, Abraham Lincoln, Arsenio Hall, Charles Darwin, Jimmy Hoffa, Galileo Galilei, Ice-T, Michael Jordan, Sony Bono, Yoko Ono, Matt Dillon, John Travolta.

Tunturisusi Designed by Pickapic
Pietari

Pietari - yksi Vesimiehen kaupungeista

Yksi Vesimiehen kaupungeista on Pietari - kuvassa yllä taiteilija Pietarin kaduilla kesäkuussa 2018.

Muut Vesimiehen kaupungit ovat Hampuri Saksassa, Moskova Venäjällä ja Salzburg Itävallassa.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Ian


Hampuri

Hampuri - yksi Vesimiehen kaupungeista

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Phil Beard


Moskova

Moskova - yksi Vesimiehen kaupungeista

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Marco Verch


Salzburg

Salzburg - yksi Vesimiehen kaupungeista

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Patricia Feaster