Tunturisuden sivut
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva ylhäällä Copyright Mike Prince


Tunturisusi Katso ylin kuva kokonaisena, intianjättiorava häntineen.

Intianjättiorava

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright Rocky Barua

INTIANJÄTTIORAVA (Ratufa indica) - (Erxleben, 1777)

Intianjättiorava kuuluu jyrsijöiden lahkossa Rodentia, oravien heimoon Sciuridae, ja tässä heimossa aasianjättioravien sukuun Ratufa. Intianjättiorava elää ainoastaan Intiassa.
Intianjättiorava

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright Rakesh Dogra

Ominaisuuksia

Intianjättiorava on suurikokoinen ja pitkähäntäinen, puissa kiipeilevä orava, joka harvoin laskeutuu maahan. Se kykenee tekemään puussa kuuden metrin hyppyjä. Vaarassa ja uhattuna ollessaan intianjättiorava ei pakene, vaan jähmettyy ja liimautuu kiinni runkoon. Turkki on selkäpuolelta punaruskea, rinnan puolelta kermanvärinen.

Ruumiin pituus pää mukaan lukien jopa 45 cm - keskimäärin 36 cm. Hännän pituus sama kuin ruumiin pituus, taikka selkeästi enemmän. Paino 1,5 - 2 kg.

Elintapoja ja ravinto

Intianjättiorava on aamuisin ja iltapäivisin liikkeellä, leväten ihan keskipäivän hetken. Se on arka ja varuillaan, eikä helposti havaittavissa. Sen uhkaajia ovat petolinnut ja leopardi.

Intianjättiorava on kaikkiruokainen. Se liikkuu yksin ja erakkona Intian kosteissa, trooppisissa metsissä ja kaksin lajia näkee vain lisääntymisaikana.

Lähteet
ADW Animal Diversity Web
IUCN


Intianjättiorava

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright Dinesh