Tunturisuden sivut
Topaasisormus

Topaasi louhittuna, paljastuu isäntäkivestään.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Parent Géry

Topaasi - Auringon jumalan jalokivi

Topaasi on silikaatteihin kuuluva mineraali. Sen sanotaan tuntuvan kosketettaessa viileältä.

Topaasin väriskaala on laaja. Tyypillisin väri on vaaleansininen, keltainen tai topaasi on usein ihan väritön. Arvostetuimmat topaasin värit ovat pinkki ja brasilialainen oranssinkeltainen imperial-topaasi.

Brasilialainen imperial-topaasi on huomattavasti sinistä topaasia arvokkaampaa. Sen värit voivat olla keltainen, oranssi tai sherrynpunainen, jossa on hento pinkki vivahdus. On myös värittömiä topaaseja. Topaasin värjääviä aineita ovat rauta ja kromi.

Topaasikaulakoru

Kaulakoru, topaasi ja timantit. Esillä näyttelyssä: Harvard Mineralogical Collection, Westward Look Show, Tucson Rock and Gem Show 2015 - Tucson, Arizona, USA. Kuva otettu lasin läpi, 25 cm etäisyydeltä.

All Rights Reserved
*Kuva - Copyright, Photo by © cobalt123
*Photo used with permission.


Topaasisormus

Kellertävä topaasisormus.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © James Petts

Voimakivi topaasi

"Jo topaasin nimi loihtii mieliin rikkauden ja ylellisyyden. Sen nimi juontuu pieneen, kreikkalaisten nimeämään Topazios-saareen Punaisellamerellä. Siksikin juuri muinaiset kreikkalaiset uskoivat saavansa voimaa topaasilta.

Antiikin kreikkalaiset ja roomalaiset pitivät topaasia Auringon jumalan edustajana Maan päällä.

1200-luvulla elänyt saksalainen mystikko ja kirkonmies Hildegard Bingeniläinen kirjasi ylös ohjeen siitä, miten piti menetellä, kun näkö alkaa kadota. Topaasi upotetaan kolmeksi päiväksi viiniin ja sen jälkeen topaasia pyöritellään hellästi silmien päällä ja tämä parantaa silmät.

Renessanssin aikaan vuosina 1300 - 1600 ihmiset uskoivat, että topaasin avulla saattoi torjua vihamieliset loitsut ja itse vihankin.

Intialaiset ovat uskoneet vuosisatojen ajan, että kun topaasia kantaa rinnallaan, sydämensä yllä, se takaa pitkän elämän, kauneuden ja älykkyyden.

Jos omistaa topaasin, saa elämäänsä rakkautta, uskollisuutta, ystävyyttä ja viisautta - sekä voimaa, vaikutusvaltaa, kunniaa ja menestystä. Topaasi on erinomainen jalokivi, kun halutaan nähdä jumalallinen viisaus ja saada yhteys taivaalliseen valtakuntaan.

Topaasi välittää energiaansa suoraan auringosta ja sen välittömät ja nopeat vaikutukset ihmiseen ovat elinvoimaisuus ja anteliaisuus. Topaasista säteilevät auringonlämpöiset säteet ulottavat vaikutuksensa kaikkiin lähellä oleviin ihmisiin, antaen energiaa, rauhoittaen ja parantaen.

Suuri topaasi näyttää sitä tarkoin ajan kanssa katseltaessa siltä, kuin sen sisällä olisi kokonainen valtakunta temppeleineen. Sinne sisälle voi tehdä virtuaalisen matkan ja hiljentyä nauttimaan topaasin ikuisesta viisaudesta."


"Topaasi virkistää väsyneen ja rauhoittaa hermostuneen tai yliaktiivisen ihmisen. Siten se mukautuu kunkin ihmisen tavoille ja tarpeille.

Topaasi on luotettava ystävä.

Topaasi on suojeleva.

Topaasi antaa miehille harkitsevan viisauden ja jalomielisyyden. Naisille se tarjoaa ajatonta kauneutta sekä suojaa hedelmättömyyttä vastaan. Topaasin vaikutukset ylittävät ajan ja paikan ja elävöittävät ja virkistävät ihmiselämää kaikilta puoliltaan.

Ken haluaa kasvattaa ymmärrystään ja kyetä rauhaisaan olemiseenkin välillä ilman jatkuvaa suorittamista, hän hankkikoon omakseen topaasin. Topaasi valaisee kunkin ikioman polun niin, että päämäärät kirkastuvat, samalla kuitenkin jokaisen omat voimavarat huomioiden.

Topaasin avulla ihminen voi keskittää ja valjastaa kaikki henkiset voimavaransa ja saada aikaan uskomattomia suorituksia. Siksikin, ihmisen on tarkoin mietittävä, mihin pyrkimyksiinsä hän haluaa apua topaasilta.

Topaasi on Jousimiehen horoskooppikivi. - Topaasi on marraskuun syntymäkivi eli kuukaudenkivi eli onnenkivi."


Lahja

Kuva yanalya - www.freepik.com.

Lähteet
*Kaiva.fi
*Symes, R. F. ; Harding, R. R. ; Taipale, Kalle ; Taipale, Riikka: Jalokivet, Helsinki Media 1997
*Walter Schumann, Matti Vaasjoki: Jalokivet ja korukivet, Otava 1979
*Dud'a, Rudolf ; Rejl, Luboš ; Taipale, Kalle: Jalokivien maailma : jalo- ja korukivet ja niiden ominaisuudet, WSOY 1998
*Kodin suuri tietosanakirja: Jalokivet, Weilin + Göös
*Spectrum: Jalokivet, WSOY
*Häät ja juhlat: Jalokivet ja niiden kauniit värit
*geologia.fi
*Katriina, Unelmia kohti: Hoitavien kivien ominaisuudet
*Aurora Design: Maagiset jalokivet
*Nordic jewel: Hyödyllistä tietoa jalo- ja korukivistä sekä helmistä
*The Crystal Encyclopedia
*Crystal Vaults
*The Secret of The Tarot
*Jalokivet ja Edgar Cayce, Biokustannus Oy
*Marianne Aalto: Kivet kertovat, Gummerus