Kauneimmat Joululaulut
Kauneimmat Joululaulut

KAUNEIMMAT JOULULAULUT

Tulkoon joulu

Säveltäjä - Pekka Samuli Simojoki (s. 5. tammikuuta 1958 Kemi). Hengellisen musiikin säveltäjä, sanoittaja ja sovittaja.

Sanoittaja - Pekka Samuli Simojoki (s. 5. tammikuuta 1958 Kemi). Hengellisen musiikin säveltäjä, sanoittaja ja sovittaja.

Joululaulut Joululaulun taustoja

Simojoki on kertonut kappaleen taustasta, että "vaikka joulusta oli jo kaikki sanottu ja kirjoitettu, niin paluu lapsuuden joulumaisemaan synnytti kuitenkin uuden tekstisisällön." Hän kuvailee kappaletta, että "se on ajatusten virta, eräänlainen sukellus lapsuusvuosien jouluihin, kuva siitä mitä lauluntekijä haluaisi jouluna tehdä."

Kappaleen ensimmäinen versio syntyi Simojoen opiskellessa Lähetystalolla Helsingissä 1979-1980, mutta hän ei tuolloin julkaissut sitä kokonaan valmiiksi. Vuonna 1986 hän otti kappaleen uudestaan työn alle, kun yksi hänen Jakaranda-kuoronsa jäsenistä oli pyytänyt uutta joululaulua Kauneimmat joululaulut -tilaisuuteen. Alkuperäisestä laulusta muuttui sanoitus että sävellys etenkin säkeistöjen kohdalla. Kertosäkeen perusidea jäi kuitenkin laulun kantavaksi teemaksi.

Tulkoon joulu-laulun voittokulku alkoi kun se julkaistiin Kauneimmat Joululaulut -tapahtuman yhteislauluvihkossa ja nuoren seurakunnan veisukirjassa. Simojoen sävelmä on yksi viime vuosien kauneimpia joululauluja, jota esitetään paljon myös yksinlauluna.

Suomen eturivin rock-laulajatkin ottivat tämän laulun joululevylleen Raskasta joulua ja YouTubessa "Tulkoon joulu" sai heidänkin esittämänään välittömästi suuren suosion.

Niityllä lunta, hiljaiset kadut,
taakse jo jäänyt on syksyn lohduttomuus...

Kauneimmat Joululaulut
Kauneimmat Joululaulut
Kauneimmat virret ja iltalaulut