Tunturisuden sivut

Minisika

Minisiat ovat älykkäitä ja seurallisia eli sosiaalisia. Ne ovat myös hyvin voimakastahtoisia. Ne viihtyvät tutussa ja turvallisessa ympäristössä, uusiin tilanteisiin ne suhtautuvat epäluuloisesti. Minisika vaatii virikkeellistä elämää. Luonteeltaan minisika on rauhallinen. Hyvin syöneenä ja hoidettuna se on mitä sopivin eläin elämään onnellista elämää myös ihmisten kodissa lemmikkinä ja perheenjäsenenä.

Laumaeläimenä minisika leimautuu muiden sikojen puuttuessa lemmikkinä perheensä ihmisiin. Se kommunikoi ja osallistuu perheen elämään touhuamalla ja röhkimällä. Myös perheen muihin eläimiin, kuten koiriin, possu useimmiten tottuu ja jopa leimautuu. Vieraisiin eläimiin se voi suhtautua varautuneesti.

Minisikojen joulu

Minisikojen jouluun kuuluu kaikkea sitä, mitä kuuluu kaikkien muidenkin lemmikkieläinten jouluun. Minisikahan on perheenjäsen, ja sellaisena se saa kaikkien muiden perheenjäsenten lailla osakseen kaikkea sitä maukasta ja mukavaa, mitä joulu pitää sisällään.

Minisialle joulu on oikeaa kulta-aikaa, sillä sehän luonnollisestikin pitää lämpimästä, rapsuttelusta ja kaikenlaisista ylimääräisistä herkuista, joita se voi saada kohtuullisessa määrin osakseen. Minisian, kuten muiden lemmikkien kanssa, on syytä muistaa kaikki jouluaikaan liittyvät erityiset varoitukset. Yksi niistä on se, että minisikaakaan ei saa jättää yksin tiloihin, joissa palaa aitoja kynttilöitä kuumalla liekillä.