Kissaeläimet
KISSA (Felis silvestris catus)

Mihin menen, ilta ehtii yö saapuu - ei kotia mulla, kissarukalla!
Kodittomat kissat - kissat etsivät kotia

Kisu Kissojen suojelu ry - Kissojen suojelu - Kisu ry on hädänalaisten kissojen oma yhdistys, joka toimii Pirkanmaan alueella vapaaehtoisvoimin kissojen tarpeen mukaan. Kisun tarkoituksena on auttaa hädänalaisia kissoja, etsiä kodittomille kissoille uusi koti, edistää eläinsuojelutyötä ja vastustaa kaikenlaista eläinten väärinkäyttöä ja rääkkäystä. Kisussa kissojen lisäksi panostetaan myös positiiviseen fiilikseen ja avoimeen toimintaan.

Kissojen katastrofiyhdistys ry - KKY auttaa kodittomia kissoja löytämään uuden kodin ja saamaan kissanarvoisen elämän. Yhdistys toimii Pirkanmaalla ja on kokonaan vapaaehtoistyöntekijöiden pyörittämä. Tule sinäkin mukaan auttamaan hädänalaisia kissoja!

Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry - Turun alueella toimiva vapaaehtoinen eläinsuojeluyhdistys, jonka tarkoituksena on edistää löytöeläinten asemaa ja etsiä niille uusia koteja, joissa niistä pidetään hyvää huolta ja rakastetaan lähtökohdistaan huolimatta.

Rekku Rescue ry - Rekku Rescue ry on vuonna 2002 perustettu eläinsuojeluyhdistys, joka toimii Suomessa ja Virossa kissojen ja koirien auttamiseksi. Vuonna 2016 Rekku Rescuen kautta sai kodin 170 kissaa ja 55 koiraa.

Kissakoti Kattila - Hämeenlinnan Kissojen Ystävät ry. Toiminnan tarkoituksena on ottaa talteen hylättyjä ja kodittomia kissoja ja etsiä niille uusi koti.

Vaasan Kissatalo - Vaasan kissataloa ylläpitää vapaaehtoisvoimin yhdistys nimeltä Vaasan kodittomien kissojen ystävät ry. Yhdistys perustettiin vuonna 1993 muutaman vaasalaisen kissaihmisen voimin auttamaan hädänalaisia kissoja.

Karkurit.fi - kadonneita ja löytyneitä kissoja.

Loomade Hoiupaik - kodittomien kissojen hoivapaikka Tallinnassa.

Pelastetaan koirat ry - löytökoirien ja -kissojen auttaminen sekä Suomessa että Virossa.
Kissa

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright Rikki's Refuge


Hylätyt kissat kaipaavat kodin lämpöä - voit auttaa tarjoamalla tilapäismajoitusta

Ylen uutisissa syyskuussa 2017 kerrottiin, kuinka monet syksyn viimassa värjöttelevät kissanpennut eivät ole koskaan kokeneet kodin lämpöä. Myös aikuisia kissoja on hylätty luontoon niin paljon, että rankkurin häkeissä loppuu tila. Osa saa armonaikaa, kun tilapäiskodin ovi aukeaa. Lue tämä uutinen:

Kissa Yle Uutiset: Hylätyt kissat kaipaavat kodin lämpöä - voit auttaa tarjoamalla tilapäismajoitusta.

Pitämällä huolta oman eläinystäväsi terveydestä autat kodittomia kissoja

Evidensian ja Rekku Rescuen mukaan Suomessa on arvioiden mukaan noin 850 000 kissaa. Kissoja katoaa ja hylätään vuosittain jopa 20 000, joista vain joka kymmenes pääsee takaisin kotiin. Lue tämä uutinen:

Kissa Evidensia ja Rekku rescue: Evidensia ja Rekku rescue haastavat kissanomistajat tekemään hyvää.
Vapaaehtoistyötä
Lahjaruokia

Lahjoitusruokia amerikkalaisen kissojen ja koirien rescuekeskukselle esittelemässä keräykseen osallistuneet partiotytöt.
Köyhä koti
Palvelustyttö - Engl. Frank Holl (1845 - 1888)

Köyhä, työn uuvuttama tyttöraasu - ja kissa. Molemmat tarvitsisivat välitöntä pelastusta.