Tunturisuden sivut
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä Copyright Aaron Fellmeth Photography

LÄNNENHARMAAORAVA (Sciurus griseus) - (Ord, 1818)

Lännenharmaaorava elää Pohjois-Amerikassa.

Lännenharmaaorava

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright Larry McCombs

Ominaisuuksia

Turkki on selkäpuolelta hopeanharmaa - vatsapuoli on valkoinen. Hopeanharmaa häntä on tuuhea ja pitkä. Painoa on 400 - 950 g ja pituutta enimmillään häntineen hieman yli 50 cm. Korvat ovat isot. Uhattuna lännenharmaaorava nousee seisomaan takajaloilleen, päästelee urahduksia ja heiluttaa häntäänsä!
Lännenharmaaorava

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright Larry McCombs

Levinneisyys

Lännenharmaaorava elää Pohjois-Amerikassa, Yhdysvaltain länsirannikolla - Washingtonissa, Oregonissa, Kaliforniassa ja pienessä osassa Nevadaa. Kanta on aika runsas, paikoin tarkkailussa - mutta ei välittömästi uhanalainen.

Lännenharmaaorava

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright lovinkat

Elintavat ja ravinto - lisääntyminen

Lännenharmaaorava on päiväeläin. Sen ravinto vaihtelee asuinympäristön mukaan, mutta koostuu havupuiden eri osista, kuten käpyjen siemenistä, sekä pähkinöistä, silmuista ja tammenterhoista. Lännenharmaaorava liikkuu ravinnon haussa myös maassa, syöden vihanneksia, viljaa ja hyönteisiäkin. - Kantoaika 43 vrk - avuttomia, sokeita ja kuuroja poikasia syntyy 3 - 5.

Lähde
ADW Animal Diversity Web


Lännenharmaaorava

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Copyright Larry McCombs