Tunturisuden sivut
Ervin Katona
Ervin Katona (5.1.1977 -)

Ervin Katona on serbialainen ammattimainen voimamies ja voimamieskilpailija. Hänellä on pituutta 188 cm ja painoa 155 kg.

Juniori-iässään Ervin Katona oli kansallinen potkunyrkkeilymestari. 25-vuotiaana hän aloitti voimailuharjoitukset ja voitti pian mestaruuksia voimamieskisoissa Balkanilla ja Serbiassa.

Ervin Katona on osallistunut useita kertoja Maailman vahvin mies kilpailuun (World's Strongest Man). Niissä hänen paras sijoituksensa on seitsemäs vuonna 2010.

Hän on osallistunut urallaan suureen määrään voimamieskilpailuja ja sijoittunut usein joko ensimmäiseksi, tai kärkisijoille.

Ervin Katonan henkilökohtaisia ennätyksiä voimanostossa ovat jalkakyykky 400 kg, maastaveto 400 kg ja penkkipunnerrus 300 kg.

25.4.2009 Ervin Katona teki Milanossa maailmanennätyksen voimaa vaativassa erikoislajissa. Hän piti aloillaan autoa, joka oli 45 asteen rinteessä ja painoi matkustajineen 980 kg. Tässä aloillaan pitämisessä Ervin Katona käytti apunaan ketjua, jossa oli käsiotetta varten pidin - ja maailmanennätysaika oli 1 minuutti ja 2 sekuntia.

Suurimpana saavutuksenaan Ervin Katona pitää sitä, että hän omistaa kotikaupungissaan Suboticassa, Serbiassa kuntoilusalin.

All Rights Reserved
*Kuvat yllä ja oikealla - Copyright © Laurence - StrongerandStronger
Photos used with permission.
Ervin Katona, Serbia

Ervin Katona
Ervin Katona All Rights Reserved
*Kuva - Copyright © Laurence - StrongerandStronger
Photo used with permission.
*** tunturisusi.com linkit ***