Tunturisuden sivut
Zydrunas Savickas Krusifix
Voimamies

Krusifix

12,5 kg painoja pidetään joko levitetyin käsin sivuilla, tai kädet eteen ojennettuina edessä. Painot eivät saa suorituksen aikana painua liian alas ja seisomisasennonkin on oltava sääntöjen mukainen.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä - Copyright © Steve Weaver
Zydrunas Savickas - Maailman vahvin Jäämies Ruka 2010

Sivun yläreunan kuvassa ja alla on liettualainen, vuonna 1975 syntynyt Zydrunas Savickas Rukan jäämieskisoissa 2010. Arktinen voimamieskisa haastoi Rukalla maailman voimakkaimpia miehiä kilpailemaan jäämiehen tittelistä. Osa kilpailijoista ei koskaan ole ollut lumen ja jään keskellä. Talviset olosuhteet toivatkin oman haasteensa isojen miesten mittelöön. Kilpailun voitti odotetusti maailman vahvimman miehen titteliä kantava liettualainen Zydrunas Savickas. (Kaleva: Jäämiehen titteli odotetusti Liettuaan)

Zydrunas Savickasta pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista voimamieskilpailuihin osallistujista kautta aikain. Hänen pituutensa on 191 cm ja painonsa 175 kg.

Maailman vahvin mies-kilpailuissa Zydrunas Savickas on ollut ykkönen vuosina 2009, 2010 ja 2012, eli hän on kolminkertainen maailmanmestari. Hän on myös voimamieskilpailujen kaksinkertainen Euroopan mestari ja kymmenkertainen Liettuan mestari. Hänellä on sen lisäksi tavaton määrä kilpailumenestystä, sekä useita maailmanennätyksiä voimamieskisojen eri lajeissa.
Zydrunas Savickas Krusifix
Zydrunas Savickas - Maailman vahvin Jäämies Ruka 2010 Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Steve Weaver
Terry Hollands Krusifix
Terry Hollands - Maailman vahvin Jäämies Ruka 2010

Terry Hollands on englantilainen voimamies, yksi maailman menestyneimmistä voimamieskisailijoista. Hänen pituutensa on 199 cm ja painonsa 186 kg. Maailman vahvin mies-kilpailuissa hän parhaimmillaan on ollut kahdesti kolmas, vuosina 2007 ja 2011.
*** tunturisusi.com linkit ***