Ave Maria
Kuvat yllä ja alla, Lasha Talakhadze Rio de Janeiron Olympialaisissa vuonna 2016. - Kuvat Copyright © Agência Brasil Fotografias - Creative Commons.

Lasha Talakhadze (2.10.1993 Georgia - )

Georgialainen superraskaan, +109 kg sarjan painonnostaja Lasha Talakhadze on Olympiavoittaja, nelinkertainen Maailmanmestari ja viisinkertainen Euroopan mestari. Kilpailu-uransa aikana Lasha Talakhadze on tehnyt yhteensä 20 maailmanennätystä. Kilpailumenestyksensä ja maailmanennätystensä vuoksi häntä pidetään yleisesti kaikkien aikojen parhaana superraskaan sarjan painonnostajana.

Lasha Talakhadze

Tokion Olympialaisissa koko maailman katseet suuntautuivat tähän nykypäivän Herkulekseen. Ja niinhän siinä kävi, että uusi yhteistuloksen maailmanennätys 488 kg syntyi. Lasha Talakhadze tempaisi Tokiossa 223 kg ja työnsi 265 kg. Nämäkin molemmat tulokset ovat uusia maailmanennätyksiä.

Koko ja tulokset

Lasha Talakhadzella on pituutta 197 cm ja painoa 176 kg.

Tempauksessa hänen tuloksensa on 223 kg ja se on voimassa oleva maailmanennätys.

Työnnössä hänen tuloksensa on 265 kg ja se on voimassa oleva maailmanennätys.

Hänen yhteistuloksensa on 488 kg ja se on voimassa oleva maailmanennätys.

Leonid Taranenko (13.6.1956 - )

Venäläinen superraskaan sarjan painonnostaja Leonid Taranenko työnsi 266 kg vuonna 1988, eli kilon enemmän, kuin Lasha Talakhadze. Se ei ole kuitenkaan enää virallinen maailmanennätys siksi, että tuolloin painonnostajien sarjajako painoluokkineen oli toinen. Hän on kuitenkin kilpailussa työntänyt enemmän kuin kukaan muu maailmassa. Sarjajako uudistui vuonna 2018.