Tunturisuden sivut

Suomi Suomea nostalgisissa tunnelmissa

Kurkistakaamme noihin suomalaisten menneisiin, kiehtoviin aikoihin, jotka eivät enää koskaan palaa. Nostalgisissa tunnelmissa emme muistele mitään ikäviä taikka muuten vaikeita ja raskaita asioita, joita niitäkin maamme historiassa sotineen kaikkineen on paljon - vaan luomme silmäyksen heinäpeltojen hyörintään, höyryjuniin, Armi Kuuselaan...

Heinukot

Kuvassa heinäukkoja Suomen suvessa. Heinäukoillakin on oma, pitkä ja mielenkiintoinen historiansa.

Moottoripyörä

Kuvassa Liikkuvan Poliisin (LP) poliisin moottoripyörä BMW 1969 60/2/US vuodelta 1969. Käytössä vuosina 1969 - 1975 Helsingin Liikkuvalla Poliisilla. Tuotu Suomeen 6 kpl 25.5.1969.

Urho Kekkonen

Urho Kekkonen (1900 - 1986), jonka opimme tuntemaan Urkkina, toimi Suomen tasavallan presidenttinä vuodesta 1956 vuoteen 1981 eli yli 25 vuoden ajan. Urho Kekkonen oli presidenttiyden vuosikymmeninään hyvin näkyvä ja kaikkea johtava suomalainen hahmo, jonka vaikutukset ja jäljet ulottuivat kaikkialle. Hän leimaa voimakkaasti omaa aikaansa - jolloin Suomessa elettiin Urkin aikaa ja aikakautta. Suomen kansa kunnioitti ja rakasti tätä presidenttiään.

Kuvassa Urho Kekkonen poseeraa erämiehen asussa vuonna 1975.

Ansa Ikonen ja Tauno Palo

All rights reserved
*Kuva Copyright © sonobugiardo

Ansa Ikonen ja Tauno Palo - Kulkurin valssi

Kulkurin valssi vuodelta 1941 on yksi Suomen suosituimmista elokuvista. "Minun maassani on muuan sävel." Näin kuuluvat Tauno Palon esittämän Arnoldin ensimmäiset vuorosanat Kulkurin valssissa.

"Kaikkien aikojen ihastuttavin elokuvasatu ja kiihkeää rakkautta välkehtivä Kulkurin valssi on romanssien romanssi, suomalaisen elokuvan ykkösparin Ansa Ikosen ja Tauno Palon seitsemäs ja ehkä kaikkein ikimuistoisin kohtaaminen."

Höyryveturi

Höyryveturit edustavat mennyttä aikaa sen kaikkein näyttävimmässä ja kauneimmassa muodossaan.