Tunturisuden sivut
BARBIE

Barbie on nukke, jonka tuntee jokainen. Barbien synnytti Yhdysvalloissa Ruth Handler, joka esitteli Barbien ensimmäistä kertaa maaliskuussa vuonna 1959. Nimen Barbie sai Ruthin Barbara-tyttären mukaan. Ensimmäisen Barbien koko pitkä nimi oli Barbie Millicent Roberts. Barbien työnä oli aluksi toimia teini-ikäisten muotimallina. Alun jälkeen Barbien tehtävät ovat laajentuneet ja hänellä on ainakin 125 eri uraa ja ammattia.

Barbien poikaystävä on Ken, joka tuli Barbien seuraan vuonna 1961 ja sai nimensä Ruthin pojalta. Barbien sisarukset ovat Tutti, Todd, Skipper, Shelly, Stacie ja Krissy. Barbien mustan ystävän nimi on Christie.

Barbie on arvostettu keräilykohde. Maailmalla on tuhansittain Barbien keräilijöitä ja kaiken muun sen harrastajia, mitä on versonut nuken ympärille. Barbien ihailijoiden määrästä antaa kuvaa se, että Barbie vastaanottaa sadoittain ihailijakirjeitä viikossa.

Barbien numeroita

Ensimmäiset Barbiet maksoivat 3 dollaria. Lisäasuja saattoi ostaa ja niiden hinta oli 1 - 5 dollaria. Ensimmäisenä vuotena 1959 myytiin 300 000 Barbieta. Nuo Barbiet voivat tänään maksaa noin 30 000 dollaria. Tähän päivään mennessä noin 70 muotisuunnittelijaa on suunnitellut Barbielle asuja.

Lähteet
The History of Barbie Dolls

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva ylhäällä, nukke vasemmalla - Copyright toel-uru
*Kuva ylhäällä, Barbie oikealla - Copyright Hegemony77 doll clothes
*Kuvat Barbiesta tällä sivulla Copyright Hegemony77 doll clothes
Barbie
Barbie Barbie
Barbie Barbie
Barbie Barbie>
Barbie Barbie
Barbie Barbie
Nuket
Barbie ja nuket poseeraavat Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kaikki sivun kuvat Copyright Hegemony77 doll clothes
*** tunturisusi.com linkit ***