Tunturisuden sivut
NUKKETALO - NUKKEKOTI

Nukketalojen ensimmäiset versiot on rakennettu jo 1500-luvulla. Kaikkein vanhin säilynyt nukketalo on vuodelta 1611. Silloin nukketalot olivat isokokoisempia, kuin nykyisin - kooltaan lipaston taikka kaapin kokoisia. Ne olivat tarkkoja ja täydellisiä kopioita ajan yläluokan taloista. Mikään ei toki estä rakentamasta yhtä isoa nukketaloa nykyisinkin. Nukkekoteja käytettiin myös havaintovälineinä opetettaessa nuorille tytöille taloudenpitoa.

Nukkekodista tulee joka kodin harrastus

Alkuaikoina nukkekodit olivat hovien ja yläluokan yksinomistamia, sillä piti olla rikas, voidakseen omistaa nukkekodin. Taitavat käsityöläiset valmistivat talojen kalustus- ja sisustusesineet aidoista materiaaleista. Tämä kaikki maksoi, eikä pienissä köyhempien asunnoissa olisi ollut tilaakaan nukkekodeille.

1700-luvulle tultaessa nukkekodeista alkoi tulla yhä enemmän leikkikaluja. 1800-luvulla, teollisen vallankumouksen myötä, erityisesti porvarisperheiden varallisuus kasvoi. Kun samaan aikaan nukkekoteja huonekaluineen alettiin valmistaa teollisesti, sarjatuotantona, alkoi yhä useammilla olla mahdollisuus nukkekodin hankintaan.

Monipuolinen harrastus

Nukkekodin ylläpito on hyvin monipuolinen harrastus. Helpoimmillaan kaiken voi ostaa valmiina, ja alkaa vain ihailla taikka leikkiä. Pidemmälle menevänä harrastuksena koko nukkekodin kaikkine sisustuksineen ja asukkaineen voi rakentaa itse. Erilaisten interiöörien suunnittelussa ja toteutuksessa tarvitaan paljon pohtimista, luovuutta, kekseliäisyyttä, kädentaitoja ja aikaa. Täydellisimmät ja kauneimmat nukkekodit, lukuisine yksityiskohtineen, ovat kuin taideteoksia, ja ne herättävät näkijässään suurta iloa ja ihastusta.

Onnellista elämää nukketalossa

Kuvassa oikealla nukketalon nuori rouva avaa televisiota, sillä päivällä hänellä on kaikkien askareiden lomassa hetki aikaa katsella suosikkiohjelmaansa.

Nuket ja mallinuket Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva oikealla Copyright diepuppenstubensammlerin
nukketalo
Nukketalo
Nuket ja mallinuket Nukketaloa tehdään Nuket ja mallinuket Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright elenavataga
Nukketalo
Nuket ja mallinuket Nukketalon edustalla onnellinen omistaja Nuket ja mallinuket Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright The Shopping Sherpa
Nukketalo
Nuket ja mallinuket Nukketalon tyylikäs keittiö Nuket ja mallinuket Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright The Shopping Sherpa
Nukketalo
Nuket ja mallinuket Nukketalon huoneet huonekaluineen (Huomaa lampuissa palavat valot) Nuket ja mallinuket Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright The Shopping Sherpa
Nukkekoti
Nukkekoti
Nukkekoti
Nuket ja mallinuket Nuket, omistaja ja nukkekoti

Syntymäpäiväjuhlissa nuket ovat vieraina ja nukketalo on täytetty kakuilla.

Nuket ja mallinuket Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat Copyright Anders Ruff Custom Designs
*** tunturisusi.com linkit ***