Tunturisuden sivut
Antiikkinuket
Hieno nuori Ranskan madame

Nuori madame on liikkeellä matkatavaroineen ja odottaa Pariisissa hevosvankkuria, joka kuljettaa hänet rautatieasemalle. Sieltä hän matkustaa Pariisin lähelle erääseen linnaan, jossa eräs nuori kreivi odottaa häntä.
Nukke RANSKAN NUKET

Ranskalaisilla on historiansa aikana ollut hovissa ja aatelisilla loistokkaan ylellinen pukeutumiskulttuuri. Ranskalaisten nukkien yllä hehkuu tämä sama menneiden aikojen kaunis, Ranskan hovin muoti.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kaikki sivun kuvat, paitsi muut erikseeen mainitut - Copyright ornieres
Ranskalainen nukke
Ludvig XIV - Aurinkokuningas Ranskannukke
Ludvig XIV - Aurinkokuningas - (1638 - 1715)

Aäärimmäisen tuhlaileva Aurinkokuningas rakasti huikaisevaa yleillisyyttä, kaikkea kauneutta ja taiteita barokin hengessä. Hänen mielenkiintonsa ei jäänyt vain suuriin kohteisiin, kuten palatseihin, vaan hänellä oli silmää kaikelle - myös pukeutumiselle. Hänen aikansa pukeutumisesta saa käsityksen vasemmalla olevasta kuvasta, johon Aurinkokuningas on maalattu nuoruuden asussaan.

Nukke

Ludvig XIV - Nukkekuningas

Aurinkokuningasta voisi ihan hyvin kutsua myös Nukkekuninkaaksi, sillä hänen ideoimansa ja toimeenpanemansa on muotinukke. Hän oli hyvin mieltynyt barokin aikaiseen, pursuavan ylelliseen ja henkeäsalpaavan runsaaseen ja värikkääseen pukeutumiseen. Ludvig XIV halusi, että kaikkialla Euroopassa tunnettiin ranskalainen, viimeisin muoti. Siksi hän alkoi lähettää Euroopan hoveihin ihmisen kokoisia mallinukkeja, joilla oli yllään Ranskan sen hetken viimeisin muoti. Hoveissa vaatturit ja räätälit saattoivat kopioida näiden muotinukkien yltä vaatteet, jalkineet, hatut ja kaikki muut asusteet, sopivasti mitoitettuina oman hovinsa kuninkaallisille.

Euroopan hovit jatkoivat tätä mallinukkien lähettelyä, ja he lähettivät miniatyyrikokoisia muotinukkeja, jotka olivat tarkkoja kopioita näistä Ranskasta tulleista muotinukeista, sekä Euroopassa hovista hoviin, että Amerikkaan koko 1800-luvun. Nämä erittäin ylelliset, pienet muotinuket olivat alabasteria tai posliinia.

Ranskan nukke

Kuvassa vasemmalla vanhan ajan ranskalainen nukke koirineen liikkeen näyteikkunassa Pariisissa vuonna 2013.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva nukesta ja koirasta vasemmalla - Copyright Todd Mecklem
Ranskan nukke
Ranskan nukke Ranskan nukke
Ranskan nukke Ranskan nukke
Ranskan nukke
Ranskan nukke
Ranskan nukke
Ranskan hovin loistoa
Ranskan hovin ylelliset puvut hehkuvin värein Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kaikki sivun kuvat, paitsi muut erikseeen mainitut - Copyright ornieres
*** tunturisusi.com linkit ***