Tunturisuden sivut
Poikanukke
Turkki Turkin sulttaaniprinssit

Upeaa kuninkaallista väriloistoa, kullan ja jalokivien kimallusta Berliinissä sijaitsevan liikkeen näyteikkunassa, jossa on vierailemassa puolenkymmentä turkkilaista sulttaanin poikaa ja prinssiä, joukossa jokunen persialainenkin shaahiprinssi.

Itse asiassa tämänlaatuiset juhlavat asusteet liittyvät Turkissa juhliin, joissa pojista tulee miehiä ja poikien ympärileikkaukseen. Jos tapahtumaa tarkastelee länsimaisesta näkökulmasta, se olisi luonteeltaan varsin suljettu ja yksityinen, mutta turkkilaiset juhlivat tätä näkyvästi, julkisesti ja suurella joukolla. Joskus turkkilaiset järjestävät samaan aikaan ja samaan tilaisuuteen myös häät.

Turkin kauneutta Haaremin salaperäinen maailma

Istanbulin tytöt

Kuvassa oikealla tavallinen turkkilainen mannekiini, pikkutyttö tekee työtään vaativissa katuoloissa Istanbulissa. Pienen tyttösen asu on hieman vaatimattomampi, kuin prinsseillä on, mutta kaunis asu koruineen on hänenkin yllään - ja jos prinssit ovat kauniita, niin myös tyttönen on nätti kuin sadun prinsessa.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä ja alla - Copyright Patrick Wilken
*Kuva oikealla - Copyright Bob Ramsak / piran café
Turkin kauneutta
Poikanukke
Turkin sulttaaniprinssit

Upeaa kuninkaallista väriloistoa, kullan ja jalokivien kimallusta Berliinissä sijaitsevan liikkeen näyteikkunassa, jossa on vierailemassa puolenkymmentä turkkilaista sulttaanin poikaa ja prinssiä.
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright Patrick Wilken
Turkin tytöt
Istanbulin prinsessatytöt

Istanbulin mannekiinikvartetin väriloistoa. Prinsessayttöjen väriloisto ei jää ollenkaan jälkeen sulttaaniprinssien väriloistosta ja hiuksilla on luonnollisesti kruunukin.
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright Intan Madden
Mannekiinit
Istanbulin fetsipojat ja -tytöt

Turbaanin ohella fetsi on yksi ottomaanien aikakauden päähineitä. Tasakattoinen, väriltään punainen, ja musta- taikka sinitupsuinen fetsi on turbaanin tavoin kaunis päähine, joka erityisen mallinsa ja muotoilunsa vuoksi jää helposti mieleen. Lakki on saanut nimensä Marokon pääkaupungin, Fez, mukaan. Fetsin turkkilaisille esitteli ja toi vuonna 1826 uudistusmielinen sulttaani Mahmud II ja sen oli tarkoitus korvata turbaani. Jos fetsiä pitäisi kuvailla jotenkin, niin tuleehan siitä oitis mieleen nurinpäin käännetty kattila.

All rights reserved
*Kuva yllä - Copyright © Norman Hulme
*Kuva oikealla - Copyright © notFlunky
Photos used with permission.


Turkin kauneutta Fetsi ja turbaani
Mannekiinit
Mannekiinit
Sinisen moskeijan pikkusulttaani

Kuvassa oikealla ihan elävä sulttaanipoika Istanbulissa, Sulttaani Ahmedin Sinisen moskeijan edustalla juhlapäivänään. Istanbul, Turkki - 14.6.2005.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva yllä - Copyright Pi István Tóth
*Kuva oikealla - Copyright Adam Franco
Prinssipoika Turkista
*** tunturisusi.com linkit ***