Tunturisuden sivut
Suojeluspyhimykset

Enkeli Antonietta Meo, "Nennolina" - (15.12.1930 - 3.7.1937)

Sadan esitellyn pyhimyksen ulkopuolelle jää valtaisa määrä muita pyhimyksiä, eli heitä on ainakin yli 10 000. Yksi heistä on italialainen tyttö, kaikkien aikojen nuorimpana, ei marttyyriuden kautta, kuollut Antonietta Meo, lempinimeltään "Nennolina". Hän kuoli kuusivuotiaana. Hänet julistettiin pyhimykseksi 70 vuotta kuolemansa jälkeen, vuonna 2007. Tämä julistusmenettely on vielä osittain kesken. Nennolinan sydäntäsärkevän elämänkohtalon ja erityisesti hänen jälkeensä jättämien, Jeesukselle ja Neitsyt Marialle osoitettujen kirjeiden äärellä kiireisinkin ihminen hiljentyy.

Kuusivuotiaana kuollut Nennolina ennätti kohota ystävällisyytensä, touhukkuutensa ja karismaattisuutensa vuoksi johtajaksi ikätoveriensa parissa niin koulussa kuin leikeissäkin - hän herätti mystisyydessään suurta huomiota kaikkialla. Viisivuotiaana hän sairastui osteosarkoomaan, joka on aggressiivinen, harvinainen syöpä. Nennolina kaatui leikeissään, ja luustoa tuhoava syöpä oli haurastuttanut hänen luunsa niin pahoin, että toinen jalka jouduttiin kaatumisesta syntyneiden luunmurtumien vuoksi amputoimaan.

Nennolina

Kaikesta tästä huolimatta Nennolina kantoi raskasta kohtaloaan urheasti ja jopa iloisesti, osoittaen suurta uskoa, toivoa ja lähimmäisenrakkautta. Hän piti jalkansa menetystä uhrauksena Jeesukselle kaikkien tekemiensä syntien vuoksi ja sanoi:

"Olen hyvin onnellinen siitä, että Jeesus antoi minulle tämän vaivan, ja voin olla hänen rakkaimpansa".

Pyysi hän jalkaansa takaisinkin:

"Rakas lapsi Jeesus, sinä olet pyhä, sinä olet hyvä. Auta minua, suo minulle armosi ja anna minulle takaisin jalkani. Jollet halua tehdä niin, niin tapahtukoon sinun tahtosi".

Kipujensa keskelläkin hän opasti vanhempiaan:

"Jeesuskin joutui kärsimään meidän puolestamme niin paljon, vaikka hän ei ollut tehnyt laisinkaan syntiä. Miten me, syntiset, jotka vieläpä loukkaamme häntä, voisimme valittaa".

Nennolinan lyhyen ja hyvin erityisen elämän teki vieläkin enemmän ainutlaatuiseksi se, että hän elämänsä viimeisinä kuukausina kirjoitti useita kirjeitä Jeesukselle Kristukselle. Tällainenhan ei ole yleistä ihmisten parissa, eikä erityisesti viisivuotiaiden parissa. Hän kirjoitti yli sata kirjettä sekä Jeesukselle, että Neitsyt Marialle. Kirjeissään hän kertoili tuntemuksistaan, ylisti rakkauttaan Jeesukseen ja kuvaili kokemiaan pyhiä näkyjä.

Joskus messun jälkeen, ihmiset näkivät Nennolinan lähestymässä tabernaakkelia ja kuulivat hänen sanovan:

"Jeesus, tule leikkimään minun kanssani".

Ennen kuolemaansa Nennolina ennätti vastaanottaa pyhän sakramentin ja kasteen, suorittaa katumuksen ja rippikoulunkin sekä vastaanottaa ensimmäisen ehtoollisensa.

Katumuksenharjoittaja

"Katuva tyttö" - italialainen Pietro Rotari (1707 - 1762).

Muutama päivä ennen kuolemaansa Nennolina sai kirjoittaa viimeisen kirjeensä suuresti rakastamalleen Jeesukselle. Siinä hän pyysi Jeesusta rakastamaan ja huolehtimaan kaikista hänen läheisistään ja hän päätti kirjeensä sanoihin:

"Sinun pieni tyttösi lähettää sinulle paljon suukkoja." - Nennolinan viime sanat Jeesukselle.

Viimeisinä sanoinaan kuolemansa hetkellä Nennolina kuiskasi: "Jeesus, Maria...äiti, isä..."

Nennolina on kaikkien lasten ja sairaiden lasten suojeluspyhimys.

Enkeli

"Napolin tyttö hedelmäkoreineen" - Orest Kiprensky (1782 - 1836).