Menu
Susisivut
Yli 2 000 kilometriä pitkä Sechuran aavikko ulottuu Perusta Chileen. Sen pinta-ala on noin 2/3 Suomen pinta-alasta. Näissä maisemissa elää atamarankettu, jonka aiempi nimi on ollut sechurankettu. Kettu varmasti kuitenkin välttää näitä kaikkein armottomimpia aavikon osia, ja etsiytyy sinne, missä on vähänkin kasvustoa, suojaa ja syötävää.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
Kuvat yllä - Copyright © A. Duarte


ATAMARANKETTU (Pseudalopex sechurae)

Atamaranketulla on painoa 4 - 5 kg ja se on Etelä-Amerikan zorroja. Pituutta atamaranketun ruumiilla on päineen 53 - 59 cm ja siihen liittyy 25 cm pitkä häntä, jonka pää on musta. Turkin väreinä erilaiset ruskean ja harmaan sävyt punertavin vivahtein sekä valkoisin aluein.

Atamarankettu (Pseudalopex sechurae)

All rights reserved
*Kuva yllä Atamarankettu (Pseudalopex sechurae) - Copyright © José Bernardo - Used with permission.


Ravinto ja elintavat

Atamaranketun hampaat ovat pienet, sillä ne ovat sopeutuneet mutustelemaan hyönteisiä ja kasviksia, jotka muodostavat sen ruokavaliossa tärkeän osan. Muuten se kaikkiruokaisena syö kettujen tapaan kaikkea, mitä suihinsa löytää, kuten pieniä nisäkkäitä, lintuja ja liskoja. Laji on yön kulkijoita ja viettää päivät piiloisessa, itse kaivamassaan luolassa torkkuen.

Uhanalaisuus

Atamarankettu on uhanalainen laji. Koko populaation suuruus on alle 15 000 aikuista yksilöä ja kannan suuruus on laskeva. Asuinkelpoiset alueet atamaranketulla hupenevat. Sitä myös metsästetään erilaisilla syillä, kuten sen osia tarvitaan amulettien tekoon - sekä sen karjalle aiheuttamien vahinkojen vuoksi.
Atamaranketun levinneisyysalue

Etelä-Amerikan kettu

Eteläinen Ecuador, siellä Sechuran autiomaa - ja pohjoinen Peru ovat atamarinketun asuinaluetta ja ne kaksi maata, joissa sitä tavataan.

Ruohostomaat ja puoliaavikot ovat ne maastotyypit, joissa viihtyy atamarankettu.

Lähteet
*International Union for Conservation of Nature and Natural Resources
*ADW University of Michigan
Atamarankettu
Atamarankettu.

All rights reserved
*Kuva yllä Atamarankettu (Pseudalopex sechurae) - Copyright © Guillaume Gama - Used with permission.
Koiraeläimet
Atamarankettu.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva Atamarankettu (Pseudalopex sechurae), Copyright kookr
Kettu Koiraeläimet

Afrikan kultasusi Tunturisuden sivut Amazoniankoira Tunturisuden sivut Andienkettu Tunturisuden sivut Atamarankettu Tunturisuden sivut Bengalinkettu Tunturisuden sivut Brasiliankettu Tunturisuden sivut Darwininkettu Tunturisuden sivut Dingo Tunturisuden sivut Eteläafrikankettu Tunturisuden sivut Etiopiansusi Tunturisuden sivut Falklandinkoira Tunturisuden sivut Fennekki (aavikkokettu) Tunturisuden sivut Harjasusi Tunturisuden sivut Harmaakettu Tunturisuden sivut Hiekkakettu Tunturisuden sivut Isoandienkettu Tunturisuden sivut Juovasakaali Tunturisuden sivut Kaliforniankettu Tunturisuden sivut Kettu Tunturisuden sivut Kit fox Tunturisuden sivut Kojootti Tunturisuden sivut Korsakki Tunturisuden sivut Korvakoira Tunturisuden sivut Kultasakaali Tunturisuden sivut Laulava uudenguineankoira Tunturisuden sivut Mustatäpläkettu Tunturisuden sivut Naali Tunturisuden sivut Pampakettu Tunturisuden sivut Preeriakettu Tunturisuden sivut Punasusi Tunturisuden sivut Ravustajakoira Tunturisuden sivut Sahelinkettu Tunturisuden sivut Savannikoira (hyeenakoira) Tunturisuden sivut Suokoira (pensaskoira) Tunturisuden sivut Supikoira Tunturisuden sivut Susi Tunturisuden sivut Tiibetinkettu Tunturisuden sivut Vaippasakaali Tunturisuden sivut Viidakkosusi (vuorisusi) Tunturisuden sivut
*** tunturisusi.com linkit ***