Tunturisuden sivut

Suomi Muistoja Pohjolasta - säv. Sam Sihvo - san. R.R.Ryynänen

"Rakkaana säilyy rinnassain muisto kauniin kotimaan.
Taivasta sen ja yötä valkeaa muistelen mä ainiaan.

Kansani siellä taistellen vapauden ja voiton toi.
Sankarten heimoa ja raatajain unhoittaa en koskaan voi.

Kohtalo arvet iskenyt, on kansan vaiheisiin.
Puolesta sen ja koko Pohjolan, koti kallis uhrattiin.

Tannerta Summan, Taipaleen, veritaakka urhojen.
Kunniaa kansa siellä myönyt ei, sisu Suomen rautainen!"

Säveltäjä ja sanoittaja - Valkoisen Suomen lauluja

Muistoja Pohjolasta sävelsi jääkärivänrikki, säveltäjä ja sanoittaja Sam Sihvo (1892 - 1927). Hän oli yksi kuuluisista Sihvon jääkäriveljeksistä. Muut olivat isoveljet jalkaväenkenraali Aarne Sihvo, kenraalimajuri Jussi Sihvo ja pikkuveli, jääkärikapteeni Ilmari Sihvo.

Ennen Saksaan, jääkärikoulutukseen menoaan, Sam Sihvo toimi muusikkona. Saksassa hän oli yksi maineikkaan Jääkäripataljoona 27:n vapaaehtoisista, pataljoonan ensimmäisessä komppaniassa. Saksassakin Sam Sihvo osallistui sotilasorkesterin toimintaan sekä muusikkona että johtajana. Jo Saksassa Sam Sihvo sävelsi äärettömän suositun ja menestyneen marssinsa Muistoja Pohjolasta.

Sanat marssiin kirjoitti R. R. Ryynänen (1891 - 1963). Sanoittaja, tenorilaulaja ja kuoromies R. R. Ryynänen on sanoittanut tai suomentanut yli tuhat laulua. R. R. Ryynänen on luonut sanat lukemattomiin suomalaisten rakastamiin ikivihreisiin lauluihin ja laulelmiin, sillä olihan hän mm. Georg Malmstenin lukuisten menestysiskelmien sanoittaja.BALTOPS 2015 merisotaharjoitus

Uudenmaan prikaatin perustama joukko osallistui BALTOPS15-harjoitukseen 5. - 19. kesäkuuta 2015. Kyseessä oli NATO:n johtama kriisinhallintaharjoitus, jonka ensimmäinen, ns osaharjoitusvaihe oli Ruotsissa Ravlundan harjoitusalueella 8. - 13. kesäkuuta, ja taktinen vaihe Puolassa Ustkan harjoitusalueella 14. -18. kesäkuuta. Harjoitukseen osallistui joukkoja ja kalustoa NATO- sekä PfP-maista. Kuva Ravlunda, Ruotsi, 13.6.2015.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright - U.S. Navy photo by Mass Communications Specialist 3rd Class Timothy M. Ahearn/Released - © Commander, U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. 6th Fleet