Menu
Susisivut
Wolfboy Susipoika

All rights reserved
*Kuva Copyright - All rights reserved: © deviantART/wolfenchanter - Carpathian dreamer - Used with permission.


VENÄJÄN SUSIPOIKA LYOKHA

Venäjä on maa, josta kiirii maailmalle tasaisesti mitä ihmeellisimpiä uutisia. Joulukuussa vuonna 2007 saatiin kuulla uskomaton uutinen, jonka mukaan Kalugan metsistä läheltä Moskovaa oli löydetty susien kasvattama poikalapsi. Paikalliset asukkaat löysivät pojan lehdistä ja risuista rakennetusta pesästä ja ilmoittivat asiasta viranomaisille.

Tieto "susipojasta" tuli julkisuuteen ensimmäiseksi Tvoi Den -lehdessä, joka on tunnettu varsin raflaavista jutuistaan. Lehden artikkelissa huomiota herättää se, ettei siinä ole mainittu nimeltä yhtäkään haastatelluista lääkäreistä tai miliiseistä. Myöskään moskovalaisen klinikan nimeä ei ole yksilöity.

Poikaa ennätettiin tutkia yksi yö moskovalaisella klinikalla. Hän reagoi vain, jos häntä maaniteltiin "kis-kis-kis". Lapsenomaisesta käytöksestään huolimatta poika oli iältään jo noin 21-vuotias. Hän vaikutti varsin älykkäältä, mutta ei puhunut mitään kieltä. Poika liikkui kävelemällä kyyryisesti ja hänellä oli kaiken aikaa mitä hirvittävin nälkä.

Poika, jolle annettiin nimeksi Lyokha, karkasi jo seuraavana päivänä. Moskovalaisia varoitettiin tällöin kaupungissa liikkuvasta susipojasta, jolla oli suden käytöstavat ja vaarallisen vahva purenta. Erityisesti Lyokhaa pidettiin hyvin arvaamattomana, koska hän siihen saakka oli elänyt susien parissa, eikä ollut tottunut miljoonakaupungin elämään. Kalugan metsissä pojan onkin nähty jo taas liikkuvan susien kera. Pakenemisensa jälkeen Lyokhaa ei ole enää tavoitettu ja mitä ilmeisimmin hän siis elää edelleenkin susien parissa. Tai sitten ei elä - se jää lukijan arvioitavaksi.
Susipoika

All rights reserved
*Kuva "Wolf Boy" - Susipoika Copyright - All rights reserved: © deviantART/LandyLachs - Used with permission.


Susittelua

Susi Canis lupus Susipoika Mowgli
Susi Canis lupus Venäjän susipoika Lyokha
Susi Canis lupus Susilapset
Susi Canis lupus Susileikit
Susi Canis lupus Susiroolipelit
Susi Canis lupus Sudenpennut
Siperian metsäpoika 2013 - Siperian Mowgli

Syyskuussa 2013 uutisoitiin Venäjältä, että Siperiasta oli löydetty vuonna 1993 syntynyt nuorimies, joka viranomaisten mukaan on elänyt suurimman osan elämästään Altain metsissä. Häntä eivät sentään olleet sudet kasvattaneet, vaan hän oli elänyt 16 vuotta metsissä vanhempiensa kanssa.

Hän oli muuttanut vanhempiensa kanssa metsäasukiksi nelivuotiaana vuonna 1997. vanhemmat olivat tällöin tehneet päätöksen, että he kääntävät selkänsä yhteiskunnalle ja siirtyvät elämään ulkopuolella kaikesta, omillaan.

Toukokuussa 2013 nuorukaisen vanhemmat häipyivät, ja vietettyään kesän metsässä yksin, halusi nuori mies hakeutua ihmisten ilmoille, paikalliseen kylään. Ihan omin avuin hän ei takaisin asti ehtinyt, vaan hänet löysi Belokurikhassa tienvarteen kyhätystä kodasta eräs nainen. Tarkkailijoiden mukaan nuorukainen näyttää normaalilta ja terveeltä, mutta puhuu varsin verkkaisesti, koska hän ei ole paljon tottunut kenenkään kanssa keskustelemaan. On mahdollista, että hän muuttaa talveksi takaisin metsään. Koska mitä ilmeisimmin hän tuntee vetoa siihen elämäntapaan, jonka hän ainoastaan tuntee.

Venäjän media on nimennyt nuorukaisen metsäpojaksi taikka Siperian Mowgliksi.

11.9.2013 The Telegraph: Siberian "forest boy" found
12.9.2013 Iltalehti: 20-vuotias "metsäpoika" löytyi Siperiasta
9.9.2013 Huffington Post: "Siberian Mowgli" Emerges; Boy Lived In Russian Forest For 16 Years
12.9.2013 International Business Times: Siberian Mowgli Just Wants to Learn English after 16 Years in Forest
Mowgli
Mowgli - John Charles Dollman (1851 - 1934)

Mowgli on Rudyard Kiplingin luoma kuvitteellinen susien kasvattama ihmispoika, joka esiintyy Viidakkokirjassa. Mowglin ja eläinten vihollinen on ihmissyöjätiikeri Shere Khan. John Charles Dollmanin maalauksessa Mowgli on apinoiden seurassa.
Romulus ja Remus

Kuuluisia susipoikia edustavat suden kasvattamat Romulus ja Remus, jotka perustivat Rooman 753 eaa.
Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Public domain
Kettu Koiraeläimet

Afrikan kultasusi Tunturisuden sivut Amazoniankoira Tunturisuden sivut Andienkettu Tunturisuden sivut Atamarankettu Tunturisuden sivut Bengalinkettu Tunturisuden sivut Brasiliankettu Tunturisuden sivut Darwininkettu Tunturisuden sivut Dingo Tunturisuden sivut Eteläafrikankettu Tunturisuden sivut Etiopiansusi Tunturisuden sivut Falklandinkoira Tunturisuden sivut Fennekki (aavikkokettu) Tunturisuden sivut Harjasusi Tunturisuden sivut Harmaakettu Tunturisuden sivut Hiekkakettu Tunturisuden sivut Isoandienkettu Tunturisuden sivut Juovasakaali Tunturisuden sivut Kaliforniankettu Tunturisuden sivut Kettu Tunturisuden sivut Kit fox Tunturisuden sivut Kojootti Tunturisuden sivut Korsakki Tunturisuden sivut Korvakoira Tunturisuden sivut Kultasakaali Tunturisuden sivut Laulava uudenguineankoira Tunturisuden sivut Mustatäpläkettu Tunturisuden sivut Naali Tunturisuden sivut Pampakettu Tunturisuden sivut Preeriakettu Tunturisuden sivut Punasusi Tunturisuden sivut Ravustajakoira Tunturisuden sivut Sahelinkettu Tunturisuden sivut Savannikoira (hyeenakoira) Tunturisuden sivut Suokoira (pensaskoira) Tunturisuden sivut Supikoira Tunturisuden sivut Susi Tunturisuden sivut Tiibetinkettu Tunturisuden sivut Vaippasakaali Tunturisuden sivut Viidakkosusi (vuorisusi) Tunturisuden sivut
*** tunturisusi.com linkit ***