Tunturisuden sivut

Kädestä ennustaminen

Kädestä ennustaminen (kädestä katsominen, kiromantia tai palmistria) tarkoittaa ennustamista käden ominaisuuksien perusteella. Kädestä ennustamista on harrastettu erilaisin muunnelmin kaikkialla maailmassa.

Ennustaminen viivojen perusteella

Elämänviiva on termi, jolla tarkoitetaan kämmenessä olevista pitkistä rypyistä lähinnä peukaloa olevaa. Elämänviiva on yksi käden neljästä suuresta viivasta, joista tärkeimmät ovat elämän viivan lisäksi sydämen viiva ja pään viiva, joista väitteiden mukaan voidaan tulkita se, ajatteleeko ihminen järjellään vai luottaako tunteisiinsa. Lisäksi neljäs viiva, eli kohtalon viiva on myös tärkeä. Jos se on ihmisellä vahvin, hänen sanotaan elävän työnsä vuoksi.

Elämänviivan uskotaan osoittavan henkilön elinvoimaa, fyysistä kuntoa ja yleistä tilannetta, sekä pystyvän kertomaan ennalta suuret elämänmuutokset. Sen on uskottu voivan kertoa ihmisen eliniän pituuden ja myös risteävien ihmiskohtaloiden lukumäärän, mutta nykyaikaiset kädestäennustajat eivät yleisesti usko, että ihmisen elinaika riippuu hänen elämänviivan pituudestaan.

Mikäli ihmisen elämänviiva on pisin neljästä suuresta viivasta, ajattelee hän ennustamisen periaatteiden mukaan enimmäkseen kaikkea, joka liittyy ihmisen fyysiseen itseen ja on etusijalla. Ihminen elää vahvalla fyysisellä lihasenergialla.

Neljä erilaista käsityyppiä

Käsityyppejä on niiden muodon ja sormien pituuden mukaisesti neljä, ja kuhunkin käsityyppiin liittyvät ihmisten erilaiset luonteenpiirteet ja ominaisuudet.

Maakäsi

Neliömäinen kämmen ja lyhyet sormet. Tällaisen käden omaava ihminen on luja ja järkevä, maltillinen ja todellisuudentajuinen, kovaa työtä pelkäämätön, sovinnainen, perinteitä rakastava, tunne-elämältään vakaa ja ystävänä ja rakastettuna luotettava.

Ilmakäsi

Neliömäinen kämmen ja pitkät sormet. Tällaisen käden omaava ihminen on aktiivinen ikiliikkuja, terävä-älyinen ja utelias, älyllistä toimintaa kaipaava, helposti rutiineihin väsyvä, vaihtelua ja muutoksia rakastava.

Tulikäsi

Pitkä kämmen ja verrattain lyhyet sormet. Tällaisen käden omaava ihminen on elinvoimainen ja dynaaminen, eläväinen, innostunut ja huoleton, haasteita ja jännitystä rakastava, nopeatempoisesti elävä, intohimoisesti ja antaumuksella työhönsä suhtautuva ja luontainen johtaja.

Vesikäsi

Pitkä kämmen ja pitkät sormet. Tällaisen käden omaava ihminen on luonteeltaan herkkä, lempeä ja luova lahjakkuus, taiteellinen, sivistynyt, hienostunut, hyvämakuinen, sekä pää pilvissä ja jalat irtimaasta elävä.

Kädestä ennustamisen historiaa

Englannissa on museoituna vasikannahka vuodelta 1435, johon on kirjoitettu:

"Jos sydämen viivassa on saari, ja jos kyseessä on nainen, hän kuolee lapsivuoteeseen, ja jos kyseessä on mies, hän kuolee hirttämällä."

Ennustaja

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright Wikipedia - Art Libre

Kämmenen viivat

1. elämänviiva
2. päänviiva
3. sydämenviiva
4. venuksenvyö
5. apollonviiva - luovuus
6. intuitio
7. kohtalonviiva
8. mars - elämänviivan ja peukalon välinen viiva
9. matkat - 6-kyltin kohdalla käden sivussa olevat viivat
10. suhteet - kohtalonviivan ja pikkusormen väliset viivat käden sivussa.

Kirologia

Kirologi tutkii käden viivoja ja merkkejä ihan samalla tavalla, kuin kädestä ennustajakin, mutta hän ei yritäkään ennustaa, vaan ainoastaan analysoi ja tutkii.

Johnny Fincham, tunnettu brittiläinen kirologi on sanonut kädestä ennustamisen ja kirologian eroista näin:

Kun kädestä ennustaja katsoo kättäsi, hän saattaisi sanoa: "Voi hyvänen aika, tulossa on myrsky, jossa laivasi uppoaa."

Samaa kättä katsova kirologi sanoisi: "Voi että, näyttääpä olevan myrsky tulossa. Jos kiinnität kaikki luukut kunnolla, kiirehdit heti satamaan ja laitat kuntoon kaikki varusteet, sinun pitäisi olla turvassa ja selvitä siitä kyllä."

Huomaa, että kirologia jakaantuu kahteen eri osa-alueeseen:
- kiromantia: käden viivojen tutkimista
- kironomia: käden muodon tutkimista

Povarin liike

Kuuluisan ja menestyneen romanipovarin ja kädestäennustajan liiketila Englannissa.

Palmistria - käsi

(engl. palmistry). Palmistria (tai kirologia) on menetelmä, jossa käden muotoja ja viivoja hyödynnetään persoonallisuuden, terveydentilan sekä tulevaisuuden kuvaamisessa. Persoonallisuuden arvioinnista on käytetty nimitystä kirosofia, ja kädestäennustamisesta tai povaamisesta nimitystä kiromantia. Kun ennustaminen tai luonteen kuvaaminen perustuu jalkapohjien viivoihin ja muotoihin, kyseessä on pedomantia-niminen oppi.

Palmistriassa tarkastellaan käden viivoja, kohoumia, sormia, kynsiä, sormenjälkiä, väriä, lämpötilaa sekä kädenpuristuksen laatua. Ennen vasemman käden ajateltiin kertovan henkilön tilasta hänen syntyessään ja oikean hänen tulevaisuudestaan. Nykyisin kädet jaetaan hallitsevaan ja passiiviseen. Oikeakätisillä hallitseva käsi on oikea käsi. Sen uskotaan kertovan henkilön sosiaalisesta maailmasta. Passiivinen vasen käsi kertoo puolestaan henkilön tunteista, lapsuudesta ja siitä, millainen hän on kotinsa yksityisyydessä. Toisen koulukunnan mukaan oikea käsi kertoo loogisuudesta ja vasen tunteista sekä luovuudesta. Tämä näkemys perustuu aivomystiseen kuvitelmaan aivopuoliskojen erilaisuudesta.

Erään kädestäennustajan mukaan moni yllättyisi, jos tietäisi käden viivojen kertovan kaiken rakastajantaidoista asunnonvaihtoon; moni todellakin yllättyisi, mukaanlukien tieteellinen yhteisö.

Varpaat

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © laura-s

Pedomantia - jalkapohjat ja varpaat

Pedomantialla tarkoitetaan tulevaisuuden ennustamista ja luonteen kuvaamista, joka perustuu jalkapohjien viivojen ja muotojen tulkitsemiseen - sekä varpaiden koon ja suuntautumisen tulkitsemiseen. Jaloista ennustamista lienee harjoitettu vain Kiinassa. Sitä voidaan pitää palmistrian, kädestäkatsomisen, sisaroppina.

Pedomantiassakin katsotaan, että henkilön persoonallisuus, sielunkuva ja tulevaisuus, vahvuudet ja heikkoudet, ovat tulkittavissa jalkapohjan koosta, muodoista ja viivoista - sekä varpaiden muodoista ja suuntautumisista.

Esimerkki varpaiden suuntautumisesta. Jos isovarvas seisoo omillaan, kaukana muista varpaista ja muut varpaat ovat tiukasti yhdessä - niin se merkitsee sitä, että olet iloinen, vaikket kuuluisi "sisäpiiriin". Nautit itsenäisyydestä antaumuksella ja saatat ärsyttää myös tahallasi vain väittelyn ilosta. Jokaisella varpaalla, sekä oikeassa että vasemmassa jalassa, on omat merkityksensä.

Jalkapohjan epäselvät taikka rikkinäiset viivat tuottavat tulkitsijalle päänvaivaa. Jos kuitenkin useampi, kuin yksi selkeä viiva jalkapohjassa suuntautuu ukkovarpaaseen, henkilöstä tulee rikas ja hän on vieläpä jakava rikkauttaan huonompiosaisille. Jos vain yksi ainut selkeä viiva suuntautuu kohti ukkovarvasta, ihmisen elämä on oleva vaikeaa ja kovaa.

Syvät viivat jalkapohjassa viestivät vaikeasta elämästä, kun taas matalat viivat kertovat henkilön intohimoisesta luonteesta.

Oikean jalan jalkapohja kertoo henkilön elämän tapahtumista. Vasemman jalan jalkapohja kertoo moraalista ja henkisestä kasvusta ja ymmärryksestä.

Jalkapohjasta voidaan astumalla ottaa tutkimusta varten myös valos, astumalla saveen, taikka ennustajan omaan, salaiseen seokseen, jossa on sekä savea, että muita maagisia aineita.

Varvastulkinta on saanut suosiota länsimaissa ja sitä opetetaankin monissa paikoissa.

Vastaanotto

Selvänäkijän vastaanottotilat Englannissa.

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat - Copyright © Calotype46


Povarin liike

Kuvassa yllä kuuluisan ja menestyneen romanipovarin ja kädestäennustajan, palmistin liiketila Englannissa.

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat povarin kopeista - Copyright © Calotype46


Vastaanotto

Selvänäkijän vastaanotto. - Sekä televisiossa että radiossa esiintyneen, kuuluisan selvänäkijän, Lee Ester Alita Leen tyylikäs liiketila. Whitby, North Yorkshire, Englanti - 1.5.2011.

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Calotype46
Kädestäennustaja

Kädestäennustaja. Katuvastaanotto, Brighton, Englanti. Näin kauniina, aurinkoisena päivänä on pakko tulla hyviä ennustuksia.

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Michael Brace


Kädestäennustaja

Kädestäennustajan katuvastaanottoa Bangaloressa, Intiassa.

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Brian Evans

Kädestäennustaja

Kädestäennustaja - Myanmar. Yangon on kaupunki Myanmarissa, entisessä Burmassa, ja siellä on kuvan kiertävä, autoon sijoitettu kädestä ennustajan vastaanotto.

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Insights Unspoken


Kädestäennustaja

Kädestäennustaja - Gaspare Traversi (1722 - 1770). - Italialainen rokokoomaalari Gaspare Traversi on ikuistanut vuonna 1760 maalaukseensa kädestäennustamisen.

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Mary Harrsch

Kädestäennustaja

Kädestäennustajan katuvastaanottoa Tokiossa, Japanissa.

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Carey Ciuro


Kädestäennustaja

Kädestäennustaja ja selvänäkijä - Englanti.

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © 70023venus2009


Lähteet
*Skepsis: Palmistria
*Occultopedia.com: Pedomancy
*Psychiclibrary.com: Toe Reading
*Valitut Palat: Lori Reid: Kädestä katsomisen taito
*MTV3 Helmi: Kirologia - mitä kädet kertovat?
*MTV3: Katso, mitä varpaidesi muoto kertoo sinusta.