Juhannus
Alien

Alienit - onko muualla elämää - onko muualla älyllistä elämää?

Alienit, eli Universumin sivilisaatioissa Maan ulkopuolella elävät avaruuden muukalaiset on mielletty pieniksi ja vihreiksi miehiksi. Rajattomalla mielikuvituksella, johon vain ihminen pystyy, heidät on sittemmin kuviteltu tuhansin erilaisin tavoin muiksi, mitä erilaisimmiksi olennoiksi.

Fred Hoylen tieteisromaanissa "Musta pilvi" älykäs olento on tähtienvälisen aineen pilvi ja Stanislaw Lemin "Solariksessa" planeetta. Vaikka tämänlaatuisten, älyllisten olentojen kehittymistä on vaikeaa kuvitella, niin mitään mahdollisuutta ei voida sulkea pois. Avaruus on äärettömän suuri ja sen sisältämät mahdollisuudet ovat niin rajattomat, että siihen ei ihmisen mielikuvituskaan riitä.

Ihmisen tietämys on valtaisasta tiedon lisääntymisestä huolimatta vielä näissä kysymyksissä vähäinen. Tiedämme jo toki sen, että ainakaan älyllistä elämää ei omassa Aurinkokunnassamme ole, vaikka edelleen keskustellaan siitä, että onko Marsissa ollut joskus jonkinlaista elämää.

Kun käännämme katseemme kauas avaruuden äärettömyyteen, kysymys älyllisen elämän löytymisestä asettuu valtaisiin mittasuhteisiinsa. Älyllistä elämää Universumista etsiessään ihmiskunta yrittää kääntää mahdollisimman tarkasti katseensa ensiksi Linnunrataan, omaan galaksiimme. Jo sekin on äärettömän suuri. Jo Linnunratakin pitää sisällään 500 miljardia tähteä ja lukemattomia sellaisia planeettoja, joista emme tiedä vielä mitään ja joilla olisi voinut kehittyä älyllistä elämää. Joten kylläpäs katselemista sitten riittääkin. Kaikkien galaksien määrä on käsittämättömän valtava ja planeettoja on niin hirvittävän paljon, että älyllistä elämää monissa muodoissaan on mitä suurimmalla todennäköisyydellä rajattomasti myös muualla. Kunhan se vain löydetään.

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © JD Hancock
Alien

Avaruuden muukalaiset löytyvät tai saapuvat!

Jonakin päivänä leviää kuin kulovalkean lailla kohisten ylitse koko Internetinkin tuo odotettu ja huima tieto, joka mullistaa ihmiskunnan ajatukset itsestään ja ympäröivästä maailmankaikkeudesta - nyt heidät on löydetty!

Sama asia voi eräänä päivänä tapahtua myös niin päin, että meidät löydetään ja avaruuden matkalaiset ja muukalaiset saapuvatkin etsimättä luoksemme Maahan. Toivokaamme vain tällöin, että he eivät ole yhtä sotaisia, kuin me ihmiset, ja saapuvat tänne ystävinä.

Alienit

Alien Ufo-museossa - Roswell, Uusi Meksiko, USA - syksy 2015.

Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Tim Adams


Fermin paradoksi

Mitä ilmeisimmin Marsista ei löydy älyllistä elämää, mutta kysymys muista sivilisaatioista muualla Universumissa kiehtoo ja on edelleen vailla vastausta. Vuonna 1950 italialais-amerikkalainen fyysikko Enrico Fermi sattui keskustelemaan työtovereittensa kanssa lentävistä lautasista ja mahdollisuudesta matkustaa valoa nopeammin. Kesken lounaan sitten Fermi kysyi yhtäkkiä:

- "Missä kaikki ovat? Jos sivilisaatioita on muuallakin, miksei niistä joku ole käynyt Maassa tai miksei niistä tavalla taikka toisella ole kuultu mitään?"

Tämä ongelma tunnetaan Fermin paradoksina.
Ufo ja alien

Ufot

Ufo (lyhenne engl. unidentified flying object, tunnistamaton lentävä kohde) on sellainen taivaalla havaittu kohde, jota ainakaan havaitsija ei kykene miksikään muuksi, tuntemakseen tunnistamaan. Useinhan onkin kyse juuri siitä, että olosuhteet ja monet muut tekijät, sekä havaitsijan omat, usein puuttellisetkin tiedot ja määritysmahdollisuudet aikaansaavat sen, että havaitsija ei kykene tunnistamaan tunnettuakaan esinettä tai ilmiötä. Vaikka joku muu voisi löytää näköhavainnolle heti jonkin luonnollisen selityksen.

Ufohavaintoja luokitellaan tarkasti sen mukaan, miten luotettavasta havainnosta on ollut kysymys. Ufoista on saatu myös paljon kuvia, mutta tarkemmissa tutkimuksissa kuvat on usein todettu joko väärennöksiksi tai niihin on liittynyt jotakin muuta arveluttavaa.

Suomessa on tehty vuosikymmenten mittaan lukuisia ufohavaintoja. Yli-Iissä Pahkakosken voimalaitoksella 19. maaliskuuta vuonna 1979 nähtiin kokonainen ufo-laivue. Ufohavaintojen luotettavuuden arvioinnissa usein on ongelmallista se, että kaikki tietämys tapahtumasta jää näkijän kertoman varaan, mitään muita todisteita ufon vierailusta ei jää.

Lentävä lautanen
Lentävä lautanen
Lentävä lautanen

Yleisin mieltämämme ufotyyppi on pyöreämuotoinen lentävä lautanen. Juuri tällainen lautanen tulee useimmille ihmisille mieleen ufosta, vaikka toki ufot voivat olla minkä muun hyvänsä muotoisiakin.
Ufopilvet
Ufopilvet

Pilvetkin muodostavat usein hämmästyttävän taidokkaita ufo-muodostelmia.
Ufojen parkkialue
Ufojen parkkialue

Maahan saapuvia ufoja ohjaa parkkipaikalla tällainen kyltti Nevadassa, Yhdysvalloissa.
Creative Commons: Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright Public domain © Pixabay
*** tunturisusi.com linkit ***