Tunturisuden sivut

Hürlimann

Hürlimann on sveitsiläinen traktori. Sveitsiläinen Hans Hürlimann perusti yrityksensä vuonna 1929 ja ensimmäinen traktori valmistui samana vuonna. Hürlimannin traktorit olivat hyvässä maineessa ja merkkiä pidettiin ainakin saksankielisissä maissa traktorien Rolls-Roycena.

Robuste

Robuste on unkarilainen traktori. Tunnettu myöhemmin nimellä Dutra.

MAN

MAN (Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg) on saksalainen traktori. Vuonna 1962 MAN myi traktorituotannon Porschelle ja vuotta myöhemmin tuotanto päättyi. MAN-traktoreja valmistui kaikkiaan noin 40 000.

Minneapolis

Minneapolis on amerikkalainen traktori. Minneapolis-Moline syntyi kolmen yrityksen fuusiossa vuonna 1929. Keltaisissa Minneapolis-Molineissa esiteltiin monia teknisiä uutuuksia ja traktorit kuuluivat markkinoiden kalleimpiin ja laadukkaimpiin merkkeihin.

Ursus

Ursus on puolalainen traktori. Vuonna 1922 Ursus rakensi ensimmäisen traktorinsa, joka oli lisenssillä valmistettu IH Titan 10-20.

Fahr

Fahr on saksalainen traktori. Ensimmäinen Fahr-traktori valmistui vuonna 1938.

Ursus

Ursus on puolalainen traktori. Vuonna 1922 Ursus rakensi ensimmäisen traktorinsa, joka oli lisenssillä valmistettu IH Titan 10-20.

Deutz

Deutz on saksalainen traktori. Deutzin perustaja Nikolaus Otto aloitti ottomoottorien sarjatuotannon vuonna 1876. Maatalouskonetuotanto alkoi 1900-luvun alussa. Ensimmäiseen maailmansotaan Deutz valmisti 100-hevosvoimaisia tykinvetotraktoreita. Ensimmäinen varsinainen maataloustraktori oli vuonna 1926 esitelty MTH 222.

Unitrak

Unitrak on saksalainen traktori. Saksalainen Walter Hofmann valmisti vuosina 1948-53 kolmipyöräistä 9-12-hevosvoimaista Unitrakia. Laitteessa isot pyörät olivat edessä ja takana oli yksi pieni ohjaava pyörä. Unitrak menestyi hyvin ja sitä valmisti lisenssillä myös kolme muuta saksalaisyhtiötä.

Kleinland

Kleinland on saksalainen traktori.

Fendt

Fendt on saksalainen traktori. Yrityksen tekemänä valmistui ensimmäinen eurooppalainen dieseltraktori vuonna 1928. Sarjatuotantoon päästiin kuitenkin vasta vuonna 1933 mallilla Dieselross F 9, jossa oli 9-hevosvoimainen 1-sylinterinen moottori, jonka sylinteri oli vaakatasossa.

Lanz Bulldog

Lanz Bulldog on saksalainen traktori. Vuonna 1921 valmistui vuonna 1858 perustetun Lanz-yrityksen ensimmäinen hehkukuulamoottorilla varustettu traktori. Vuonna 1923 esiteltiin Lanz Bulldog HP, jossa oli neliveto ja runko-ohjaus. Lähde: Konedata, traktorimerkit.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat - Copyright © spline splinson


Nuffield

Nuffield

Nuffield on englantilainen traktori ja traktorimerkki. Ensimmäinen traktori valmistui myyntiin vuonna 1948. Traktorituotannon takana oli vahvasti Britannian valtio, joka halusi nostaa maan omavaraisuutta traktoreissa. Ensimmäinen tuote oli 48-hevosvoimainen Nuffield Universal M4.

"Nuhvit" eli patanokat ja peltikeulat ovat olleet suosittuja traktoreita Suomessa. Siitä kertoo myös yrityksen mainoslause: "Hyvin menee kun on Nuffield!". Nuhvin ylivoimaa kuvaili myös se, kuinka mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuva - Copyright © Barry W*******


Valtra

Valtra

Viimeisintä sanaa traktoreiden maailmassa edustaa jo muotoilunsa puolesta huippumoderni Valtra. Tätä yhdysvaltalaisessa omistuksessa olevaa traktoria valmistetaan myös Suomessa.

Valtran juuret ovat valtioyhtiö Valmetissa. Traktoreiden nimi muuttui Valtraksi vuonna 2001.

Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta.
*Kuvat - Copyright © jambox998


Valtra