Sivu 1/1

Bad Segebergin Karl May Festivaalit

Lähetetty: Su Heinä 04, 2021 12:37 pm
Kirjoittaja Wyatt Earp
Kuva

Kuva

Kuvat Copyright abudulla.saheem - All Rights Reserved.

Karl Mayn festivaalit - Villin Lännen seikkailunäytelmät

Saksalaiset luonnollisestikin rakastavat ja kunnioittavat suurta lännenkirjailijaansa. Karl May on monin tavoin läsnä saksalaisten elämässä. Kesäisin suuren kirjailijan kuolemattomat lännensankarit ja intiaanit seikkailevat kesäteattereissa.

Kuvissa yllä Karl Mayn festivaalien vieton päänäyttämö, ulkoilmateatteri Kalkbergstadion sisäänkäynteineen. Valtava amfiteatteri on ylimitoitettu pikkukaupungin teatteriksi, mutta sen rakentamisen aikoinaan mahdollisti suuri kuoppa, joka oli syntynyt vuosisatojen kuluessa suola- ja kipsikaivostoiminnan myötä.

Vuonna 1931 kaivostoiminta päättyi ja kansallissosialistit rakensivat ruman kuopan piilottamiseksi siihen teatterin. Avajaiset olivat 10. lokakuuta 1937, pääpuhujana oli Joseph Goebbels. Toisen maailmansodan aikana kansallissosialistit järjestivät paikalla joukkokokouksiaan, jollaisia järjestivät noina aikoina teatterin tiloissa myös saksalaiset tyttöjen ja poikien järjestöt.

Välittömästi sodan jälkeen areena oli nyrkkeilyn ja sirkusesitysten näyttämönä. Vuonna 1952 paikalla alettiin järjestää Villin Lännen tunnelmissa vuosittain toistuvat Karl Mayn festivaalit. - Bad Segeberg, Schleswig-Holstein, Pohjois-Saksa.

Kuvat alla Karl Mayn festivaaleilta.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuvat Copyright Julius Beckmann - Creative Commons.