Reino Helismaa

Reino Helismaa, Erkki Rekimies.

Valvoja: Navajo Ashkii

Avatar
Wyatt Earp
Site Admin
Viestit: 29
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2021 6:21 am

Reino Helismaa

Viesti Kirjoittaja Wyatt Earp »

Reino "Repe" Helismaa (1913 – 1965)

Reino Vihtori ”Repe” Helismaa oli suomalainen sanoittaja, säveltäjä, kuplettilaulaja, viihdetaiteilija, elokuvanäyttelijä ja käsikirjoittaja. Erityisesti hänet muistetaan yhteistyöstään Toivo Kärjen, Tapio Rautavaaran ja Esa Pakarisen kanssa. Helismaa teki noin viisituhatta sanoitusta, joista 1 500 levytettiin. Hän oli tuotteliaimpia suomalaisia sanoittajia yhdessä Sauvo Puhtilan, Vexi Salmen ja Juha Vainion kanssa. Hän teki myös muun muassa radiokuunnelmia, elokuvakäsikirjoituksia (muun muassa Pekka ja Pätkä -elokuvat) ja näytelmiä.

Kuva

Helismaa kirjoitti taiteilijanimillä Rudi Halla ja Masa Palo niin ikään lännentarinoita. Juri Nummelin on koonnut Isku- ja Yllätyslukemisto-lehdissä julkaistuista teksteistä kirjan Henkipattojen kylä ja muita lännennovelleja. Se on jatkoa vuonna 2001 ilmestyneelle valikoimalle ... ja Reikärauta-Brown (Book Studio). Nummelin on myös laatinut niteeseen tiiviin johdannon, joka valaisee Helismaan kirjoittajanuraa.

Kuva Copyright Kioskilänkkärit kautta aikain.

Lähteet
Turun Sanomat, Matti Komulainen: Ruudinkäryä Pohjolasta
Wikipedia
"Mister, I've been in a really bad mood for the last few years, so I'd appreciate it if you'd just leave me alone." - Wyatt Earp