Arizonan hylätyt kaivokset

Viimeisimpiä uutisia Pohjois-Amerikan tämän päivän intiaanien maailmasta.

Valvoja: Navajo Ashkii

Avatar
Navajo Ashkii
Viestit: 111
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2021 9:20 am

Arizonan hylätyt kaivokset

Viesti Kirjoittaja Navajo Ashkii »

Arizonan hylätyt kaivokset

Arizonassa on alettu puhdistaa hylättyjä kaivoksia. Arizonan osavaltion kaivostarkastajan mukaan Arizonassa on hylätty noin 100 000 kaivosta, jotka jättivät jälkeensä valtavia määriä myrkyllistä jätettä. Nämä saastepesäkkeet ovat merkittävä ongelma, ja hallitus on vasta äskettäin aloittanut puhdistustoimet. Prescottin metsäpalvelu on ollut aktiivinen näiden kaivosten tutkinnassa ja puhdistamisessa.

Toiminta Cherry Creekin kaivosalueella alkoi 1880-luvulla ja loppui noin 1942, sanoi Ernesto Maldonado, Arizonan osavaltion kansallismetsän koordinaattori.

"Se tuotti noin 3 500 tonnia kultaa, hopeaa ja kuparia", Maldonado sanoi. "Nämä kaivostoiminnot jättivät kuitenkin hylätyille kaivoksille noin 20 300 kuutiometriä jätekiveä. Se on yhtä kuin kuusi olympiakokoista uima-allasta."

Nämä hylättyjen kaivosten jätteet muodostavat vaaran sekä ihmisille, että eläimille ja voivat saastuttaa veden. Niinpä kaivokset on puhdistettava. Kaivoksilla olevat saastuneet ja vaaralliset maa-alueet peitetään puhtaalla maa-aineksella, ja niin estetään vesistöjen lisäsaastuminen.

Indianz.com 17.1.2023: Forest Service resumes cleanup of abandoned mines near Prescott after pause
"En voi uskoa, että olisimme hyödyttömiä - taikka muuten Jumala ei olisi luonut meitä. On olemassa vain yksi Jumala ja hän katselee alas meitä kaikkia. Me kaikki olemme Jumalan lapsia. Aurinko, pimeys ja tuulet - kaikki ne kuuntelevat, mitä meillä on sanottavaa." - Geronimo