Joe Biden muutti kantaansa raja-aitaan

Viimeisimpiä uutisia Pohjois-Amerikan tämän päivän intiaanien maailmasta.

Valvoja: Navajo Ashkii

Avatar
Wyatt Earp
Site Admin
Viestit: 27
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2021 6:21 am

Joe Biden muutti kantaansa raja-aitaan

Viesti Kirjoittaja Wyatt Earp »

Joe Biden muutti kantaansa raja-aitaan

Kun Joe Biden tuli Yhdysvaltojen presidentiksi, hän keskeytti ensimmäisenä virkapäivänään Meksikon ja Yhdysvaltojen välisen raja-aidan rakennustyöt. Tämän työn oli laittanut alulle hänen edeltäjänsä Donald Trump. Ensimmäisenä virkapäivänään Biden totesi, että raja-aita ei ole vakavasti otettava ratkaisu vaikeaan tilanteeseen ja se oli vain rahojen tuhlausta. Bidenin mukaan raja-aita vain käänsi huomion pois isommista ja todellisista uhista.

Nyt Joe Biden kuitenkin on äkillisesti muuttanut kantaansa raja-aidan rakentamisen suhteen. Bidenin hallinto on tehnyt asiassa täyskäännöksen ja ilmoittanut, että raja-aidan rakentamista jatketaan. Päätöksen syyksi ilmoitetaan "akuutti ja välitön tarve rakentaa fyysisiä esteitä" etelärajalle ennätysmääräisen, laittomien maahantulijoiden tulvan hallitsemiseksi. Hallinnon julkaisemassa ilmoituksessa todetaan, että jo aiemmin myönnettyjä rahoja käytetään teiden ja "rajaesteiden" rakentamiseen Texasin rajalle Rio Granden alueelle.

Turvallisuusministeri Alejandro Mayorkas on kuitenkin sitä mieltä, että raja-aita ei ole oikea ratkaisu. Hänen mukaansa "tehokas rajaturvallisuus edellyttää älykkäämpää ja kattavampaa lähestymistapaa, mukaan lukien uusinta rajavalvontatekniikkaa ja modernisoituja tuloväyliä ja raja-asemia." Mayorkas ja Joe Biden ovat kuitenkin pakotettuja käyttämään vuonna 2019 myönnetyt varat raja-aidan rakentamiseen, johon ne tuolloin on myönnetty. Vaikkakin he ovat yrittäneet saada kongressia määrittämään varojen käytön uudelleen.

Meksikon ja Yhdysvaltojen välisen rajan amerikkalaiset rajavartijat ovat kuitenkin tilanteeseen hyvin tyytyväisiä. Yuman pormestari Douglas Nichollsin mukaan raja-aita ei ole lopullinen ratkaisu, mutta tässä tilanteessa se on kuitenkin kaikista tehokkain ratkaisu estämään laittomien maahan tulijoiden rynnäkköä.

Indianz.com 10.10.2022: Biden administration reverses course, resumes border wall construction
"Mister, I've been in a really bad mood for the last few years, so I'd appreciate it if you'd just leave me alone." - Wyatt Earp