Uraania Grand Canyonin lähistöltä

Viimeisimpiä uutisia Pohjois-Amerikan tämän päivän intiaanien maailmasta.

Valvoja: Navajo Ashkii

Avatar
Wyatt Earp
Site Admin
Viestit: 29
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2021 6:21 am

Uraania Grand Canyonin lähistöltä

Viesti Kirjoittaja Wyatt Earp »

Uraania Grand Canyonin lähistöltä

Yhdysvaltain suurin uraanin tuottaja käynnistää työt Grand Canyonin kansallispuiston eteläpuolella, pitkäaikaisen ja kiistanalaisen hankkeen parissa, joka johtuu siitä, että maailmanlaajuinen epävakaus ja kasvava kysyntä nostavat uraanin hintaa.

Bidenin hallinto ja kymmenet muut maat ovat luvanneet kolminkertaistaa ydinvoiman kapasiteettinsa maailmanlaajuisesti taistelussaan ilmastonmuutosta vastaan, ja jotkut ovat hyväksyneet muutokset energiapolitiikassaan, vähentääkseen Venäjän vaikutusvaltaa toimitusketjussa.

Mutta kun Yhdysvallat tavoittelee ydinvoimapotentiaaliaan, ympäristönsuojelijat ja intiaanijohtajat pelkäävät edelleen seurauksia lännen kaivos- ja tehdaspaikkojen lähellä sijaitseville yhteisöille ja vaativat lisää sääntelyä.

Uusi louhinta Pinyon Plain Mine -kaivoksessa lähellä Grand Canyonia tapahtuu Baaj Nwaavjo I'tah Kukv -kansallisalueen rajoissa, jonka presidentti Joe Biden nimesi elokuussa. Työ on saanut edetä, koska Energy Fuels Inc:llä on voimassa olevat oikeudet.

Energy Fuelsin tiedottaja Curtis Moore kuvailee hanketta niin, että se aiheuttaa vain vähäisen vaikutuksen ja nollariskin pohjavedelle.

Kaivos kattaa 6,8 hehtaaria (16,8 hehtaaria) ja toimii vain muutaman vuoden, ja se tuottaa niin paljon uraania, että se riittää toimittamaan Arizonan osavaltion tarvitseman sähkön hiilivapaana vähintään vuodeksi.

"Kun globaalit näkymät puhtaaseen, hiilettömään ydinenergiaan vahvistuvat ja Yhdysvallat siirtyy pois Venäjän uraanin tarjonnasta, kotimaisen uraanin kysyntä kasvaa", Moore sanoi.

Havasupai-intiaanit ovat huolissaan siitä, että kaivostoiminta voi vaikuttaa vesivaroihin, villieläimiin, kasveihin ja geologiaan koko Coloradon tasangolla, ja Grand Canyonin ja sen sivujokien läpi virtaava Colorado-joki on elintärkeä miljoonille ihmisille kaikkialla lännessä.

Havasupaille heidän vetensä tulee syvällä kaivoksen alapuolella olevista pohjavesikerroksista.

Native Americans 30.3.2024: Uranium being mined near Grand Canyon as prices soar
"Mister, I've been in a really bad mood for the last few years, so I'd appreciate it if you'd just leave me alone." - Wyatt Earp