Hotelli epäsi pääsyn intiaaneilta

Viimeisimpiä uutisia Pohjois-Amerikan tämän päivän intiaanien maailmasta.

Valvoja: Navajo Ashkii

Avatar
Navajo Ashkii
Viestit: 109
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2021 9:20 am

Hotelli epäsi pääsyn intiaaneilta

Viesti Kirjoittaja Navajo Ashkii »

Hotelli epäsi pääsyn intiaaneilta

20. maaliskuuta Connie Uhre, joka omistaa The Grand Gateway -hotellin Rapid Cityssä, Etelä-Dakotassa, kirjoitti Facebookiin: "Emme enää salli alkuperäisväestön majaoittumista hotellissamme". Syynä hänellä oli tähän se, että hieman aiemmin oli ollut ampumisvälikohtaus, jossa oli mukana kaksi lakota-intiaania.

Tämän seurauksena Sioux Nationin heimojohtaja Janet Alkire pyytää nyt Yhdysvaltain oikeusministeri Merrick Garlandia tutkimaan hotellin omistajan päätöstä kieltää kaikki alkuperäisasukkaat liiketoiminnastaan. Hän toteaa Uhren toiminnan yksiselitteisesti rikkovan vuoden 1964 kansalaisoikeuslakia, joka kieltää syrjinnän julkisissa tiloissa.

Tämän tueksi järjestettiin Rapid Cityssä mielenosoitusmarssi, johon osallistui lähes 1 000 intiaania. He kantoivat kylttejä, joissa luki "Intiaanit sallittu" ja "Me haluamme maamme takaisin".

Tässä yhteydessä intiaanit ovat panneet toimeen monenlaisia tukitoimia, jotta hotellin päätös saataisiin kumotuksi. Näitä toimia ovat: Grand Gateway -hotellin ja sen tytäryhtiöiden boikotoiminen, Lakota Nation Invitational -koripalloturnauksen siirtäminen toiseen paikkaan, Black Hills Powwow'n siirtäminen ja viharikossyytteiden nostaminen hotellin omistajia vastaan.

Indianz.com 30.3.2022: Federal investigation sought into ban of Native people at hotel
"En voi uskoa, että olisimme hyödyttömiä - taikka muuten Jumala ei olisi luonut meitä. On olemassa vain yksi Jumala ja hän katselee alas meitä kaikkia. Me kaikki olemme Jumalan lapsia. Aurinko, pimeys ja tuulet - kaikki ne kuuntelevat, mitä meillä on sanottavaa." - Geronimo