13 miljardia dollaria intiaanien hankkeisiin

Viimeisimpiä uutisia Pohjois-Amerikan tämän päivän intiaanien maailmasta.

Valvoja: Navajo Ashkii

Avatar
Navajo Ashkii
Viestit: 109
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2021 9:20 am

13 miljardia dollaria intiaanien hankkeisiin

Viesti Kirjoittaja Navajo Ashkii »

13 miljardia dollaria intiaanien hankkeisiin

Yhdysvalloissa on julkistettu ohjelma, jonka puitteissa intiaaniyhteisöillä on mahdollisuus hakea 13 miljardin dollarin edestä rahoitusta erilaisiin infrastruktuurinsa parannus- ja kehityshankkeisiin. Näitä ovat esimerkiksi terveydenhuolto, vesihuolto, juoma- ja jätevesi, veden puhdistaminen, liikenneyhteydet, teiden ja siltojen rakentamiset ja korjaukset sekä Internet.

Tähän "tiekarttaan" on yksilöity jo hieman yli 150 erilaista asiaa, joihin avustusta on mahdollista saada sellaisiin hankkeisiin, joista tähän mennessä on riittävä rahoitus puuttunut. Kaiken kaikkiaan on kyseessä Yhdysvaltojen historiassa suurin satsaus kerralla erilaisiin intiaaniheimojen tarpeisiin. Tiekartta, joka on laadittu yhteistyössä intiaanien kanssa ja heidän toiveitaan kuunnellen, auttaa heimoja ja niiden päälliköitä löytämään niille tärkeimmät ja sopivimmat hankkeet.

Indianz.com 31.5.2022: New ‘roadmap’ helps tribes access historic levels of infrastructure funding
"En voi uskoa, että olisimme hyödyttömiä - taikka muuten Jumala ei olisi luonut meitä. On olemassa vain yksi Jumala ja hän katselee alas meitä kaikkia. Me kaikki olemme Jumalan lapsia. Aurinko, pimeys ja tuulet - kaikki ne kuuntelevat, mitä meillä on sanottavaa." - Geronimo