Hotellihinnat nousivat räjähdysmäisesti Native-tapahtuman aikana

Viimeisimpiä uutisia Pohjois-Amerikan tämän päivän intiaanien maailmasta.

Valvoja: Navajo Ashkii

Avatar
Navajo Ashkii
Viestit: 111
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2021 9:20 am

Hotellihinnat nousivat räjähdysmäisesti Native-tapahtuman aikana

Viesti Kirjoittaja Navajo Ashkii »

Vuorokausi hotellissa yli 2 000 dolalria intiaaneille

Ihmiset, jotka suuntasivat Etelä-Dakotaan intiaanien koripallo-, koulutus- ja kulttuuriturnaukseen, olivat järkyttyneitä kuullessaan, että kaksi hotellia veloittivat tapahtuman aikana yli 2 000 dollaria yöltä.

Rapid Cityn kaksi hotellia - Residence Inn ja Fairfield Inn and Suites - ovat molemmat Marriott Hotelsin omistamia. Tiistaiaamuna ne molemmat listasivat 2 000 dollarin tai sitä suuremmat hinnat veroineen ja maksuineen yhdelle vuorokaudelle.

Residence Innin vastaanottovirkailija, joka vastasi puhelimeen tiistaina, sanoi, että 2 353 dollarin hinta (sisältäen verot ja maksut) ei ollut kirjoitusvirhe, ja hän sanoi tarkistavansa johtajaltaan hinnan.

"Se näkyy myös minun päässäni eli on muistissani", hän sanoi.

Lakota Nation -tapahtuman järjestäjä sanoi olevansa yllättynyt kuultuaan, että kaksi hotellia veloittivat yli 2 000 dollaria yöltä tapahtuman aikana, joka järjestettiin 13.-17. joulukuuta paikallisessa kongressikeskuksessa.

"Kenelläkään ei ole siihen varaa", sanoi Bryan Brewer, LNI-turnauksen toiminnanjohtaja. "En tiedä miksi he edes tekisivät niin. Ehkä he eivät halua meidän liiketoimintaamme."

Hän sanoi aikovansa ottaa yhteyttä paikallisiin matkailuviranomaisiin nähdäkseen, voisivatko he auttaa kahta hotellia mukauttamaan hintojaan.

Brewer sanoi, että hotellit Rapid Cityssä ja lähikaupungeissa nostavat tyypillisesti hintojaan turnauksen aikana, mikä tarjoaa joka vuosi merkittävän taloudellisen sysäyksen Rapid Cityn hotelli- ja elintarviketeollisuudelle. Mutta yleensä ne eivät nosta hintojaan enempää kuin 250 dollaria yöltä.

Hän sanoi, että hän on tuonut aiemmin kaupungin ja paikallisten matkailuviranomaisten kanssa esiin kysymyksen hotellien hintojen nostamisesta turnauksen aikana, ja hänelle on kerrottu, että usein kyseisten hotellien johdot ovat ne tahot, jotka päättävät nostaa hintoja turnauksen aikana.

"En vain ymmärrä sitä ollenkaan", hän sanoi.

Vi Waln, Rosebud Lakota -kirjailija, joka asuu Rosebud Reservationissa Etelä-Dakotassa, oli yksi ensimmäisistä ihmisistä tiistaiaamuna, joka varoitti muita sosiaalisessa mediassa Residence Innin veloittamasta poikkeuksellisen korkeista hinnoista.

"He rakastavat rahaa, mutta vihaavat alkuperäiskansoja", Waln sanoi.

Indianz.com 13.12.2022: ‘Maybe they don’t want our business’
"En voi uskoa, että olisimme hyödyttömiä - taikka muuten Jumala ei olisi luonut meitä. On olemassa vain yksi Jumala ja hän katselee alas meitä kaikkia. Me kaikki olemme Jumalan lapsia. Aurinko, pimeys ja tuulet - kaikki ne kuuntelevat, mitä meillä on sanottavaa." - Geronimo