Sivu 1/1

Intiaanit eivät ole Japanin jōmoneita

Lähetetty: To Tammi 06, 2022 11:54 am
Kirjoittaja Navajo Ashkii
Intiaanit eivät ole Japanin jōmoneita

Arkeologien parissa on pitkään pidetty yllä sellaista sellaista laajasti hyväksyttyä teoriaa, että Amerikan alkuperäisten asukkaiden, intiaanien esi-isät olisivat tulleet Amerikkaan Japanista ja että he olisivat Japanin jōmon-ihmisten jälkeläisiä.
Nämä ihmiset elivät Japanissa 15 000 vuotta sitten. Tällaiseen käsitykseen on tultu mm. vertailemalla intiaanien käyttämiä kiviesineitä japanilaisten kiviesineisiin.

Luoteis-Amerikkaan Tyynenmeren rannikolle saavuttuaan nämä japanilaiset olisivat levittäytyneet vähitellen koko Amerikkaan ja saavuttaneet Etelä-Amerikan eteläkärjen 2 000 vuoden kuluessa.

Uusin tutkimus kertoo kuitenkin ihan jotakin muuta. Nyt on tutkittu useilta mantereilta löydettyjä hampaita, niiden biologiaa ja geneettistä koodausta. Tämä tutkimus on tuottanut tuloksen, jonka mukaan intiaanen esi-isät eivät ole voineet tulla Japanista. Sitä seikkaa, että muinaiset ihmiset olisivat saapuneeet Amerikkaan luoteisen Tyynenmeren rannikon kautta, tutkimus ei silti kiistä. Vain teoria Japanin jōmoneista kiistetään.

Todennäköisimmät intiaanien esi-isät ovet siten tulleet Amerikkaan Siperiasta, ihan kuten ainakin Suomessa on aina tiedettykin.

SxienceDaily 13.10.2021: Popular theory of Native American origins debunked by genetics and skeletal biology