Intiaanien esi-isät Amerikassa 23 000 - 21 000 vuotta sitten

Intiaanien mailla, preerioilta vuorille - hiljaisuutta ja viisautta, sotahuutoja ja rumpujen kuminaa.

Valvoja: Navajo Ashkii

Avatar
Navajo Ashkii
Viestit: 109
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2021 9:20 am

Intiaanien esi-isät Amerikassa 23 000 - 21 000 vuotta sitten

Viesti Kirjoittaja Navajo Ashkii »

Intiaanien esi-isät Amerikassa 23 000 - 21 000 vuotta sitten

Ensimmäisten ihmisten, intiaanien esi-isien on oletettu tulleen Amerikkaan Beringin maasiltaa pitkin Euraasiasta viimeistään 14 000 vuotta sitten. Tämän on oletettu tapahtuneen mahdollisesti kuitenkin hieman aikaisemminkin, eli 16 000 vuotta sitten.

Nyt Uudessa Meksikossa työskennellyt tutkijaryhmä on löytänyt lukuisten ihmisten jalanjälkiä, jotka ovat ajalta 23 000 - 21 000 vuotta sitten. Jalanjäljet ovat kuuluneet teini-ikäisille ja lapsille. Ne ovat painuneet pehmeään mutaan järven reunalla. Ei tietenkään tiedetä, mitä nuo paljain jaloin liikkuneet ihmiset tuolloin ovat tehneet - mutta oletetaan, että jäljet liittyvät metsästykseen, jossa nuoret ovat auttaneet aikuisia. Tämä metsästystapa, joka tunnetaan myöhemmiltä ajoilta, on sellainen, että siinä ajetaan biisoneita jyrkänteen reunalta alas.

Ihmisiä on siten Amerikassa ollut huomattavasti aiemmin, noin 7 000 vuotta aikaisemmin, kuin tähän saakka on luultu. On mahdollista, että nuo varhaisimmat Amerikan asukkaat ovat kuitenkin kuolleet sukupuuttoon ja manner on voinut siten autioituakin ennen seuraavia tulijoita.

Jalanjälkien syntymisen aikoina koko Kanada on ollut jääkauden vuoksi paksun mannerjääkerroksen peitossa, mikä on estänyt ihmisten liikkumisen Siperiasta Amerikkaan. Niinpä tutkijat ovat päätelleet, että ihmiset Amerikkaan ovat voineet tulla vieläkin aikaisemmin, silloin, kun jäätiköiden lomassa on ollut väyliä, joita pitkin on voinut liikkua.

Paul Rincon 23.9.2021: Footprints in New Mexico are oldest evidence of humans in the Americas
"En voi uskoa, että olisimme hyödyttömiä - taikka muuten Jumala ei olisi luonut meitä. On olemassa vain yksi Jumala ja hän katselee alas meitä kaikkia. Me kaikki olemme Jumalan lapsia. Aurinko, pimeys ja tuulet - kaikki ne kuuntelevat, mitä meillä on sanottavaa." - Geronimo