Billy the Kidin revolverista ennätyshinta

Helpoimmin Villistä Lännestä muistetaan sodat, seriffit ja sankarit. Todellisia Lännen asuttajia ja sankareita olivat ne lukemattomat, nimettömiksi ja kasvottomiksi jääneet uurastajat, jotka raivasivat ja asuttivat maan.

Valvoja: Navajo Ashkii

Avatar
Wyatt Earp
Site Admin
Viestit: 29
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2021 6:21 am

Billy the Kidin revolverista ennätyshinta

Viesti Kirjoittaja Wyatt Earp »

Billy the Kidin revolverista ennätyshinta

Billy the Kid oli Lännen pahamaineinen lainsuojaton, jolle tuttua oli myös pensaasta selkään ampuminen. Hän ei todellakaan mieluusti asettunut kadulle rehtiin kaksintaisteluun. Viime vaiheissaan hän murhista tuomittuna pakeni seriffin putkatiloista ja ampui siinäkin yhteydessä kaksi vartijaansa hengiltä.

Tällainen väkivaltainen, murhia sisältänyt pako ei voinut jäädä ilman vakavia seuraamuksia. Kaikki mahdollinen oli tehtävä, jotta tekijä saisi rangaistuksensa. Niinpä seriffi Pat Garrett aloitti apulaisineen Billyn takaa-ajon, joka lopulta päättyi siihen, että Billy tuli ammutuksi 14.7.1881 Fort Sumnerissa, Uudessa Meksikossa.

Seriffi Pat Garrett sai selville sen hotellin, jossa Billy majaili, ja asettui tämän poissa ollessa apulaisineen odottamaan Billyn huoneeseen tämän paluuta. Kun Billy the Kid tuli pimeään makuuhuoneeseen, hän aisti, että siellä on joku ja ennätti kysellä espanjaksi: "Quién es? Quién es?" - eli kuka siellä, kuka siellä? Seriffi tunnisti äänestä, että kyselijä oli Billy the Kid. Häneltä olisi varmaankin ollut hyvin vaarallista ja varomatonta vastata pimeyden keskeltä, että "Täällä seriffi Garrett, olen tullut pidättämään sinut - kädet ylös!" - Sen sijaan hän vastasikin revolvereillaan, ampumalla välittömästi kuolettavat laukaukset.

Nyt tämä seriffi Garrettin Colt single-action -revolveri, jolla hän ampui Billy the Kidin, on myyty huutokaupassa uskomattomaan, kuuden miljoonan dollarin, eli 5,1 miljoonan euron ennätyshintaan. Se on kaikkien aikojen suurin, tuliaseesta huutokaupoissa maksettu hinta.

Wales Online 28.8.2021: Gun that killed Billy the Kid sells for more than £4m at auction
"Mister, I've been in a really bad mood for the last few years, so I'd appreciate it if you'd just leave me alone." - Wyatt Earp