Villi Länsi taiteilijoiden maalauksissa

Helpoimmin Villistä Lännestä muistetaan sodat, seriffit ja sankarit. Todellisia Lännen asuttajia ja sankareita olivat ne lukemattomat, nimettömiksi ja kasvottomiksi jääneet uurastajat, jotka raivasivat ja asuttivat maan.

Valvoja: Navajo Ashkii

Avatar
Thomas Custer
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2021 12:33 pm

Villi Länsi taiteilijoiden maalauksissa

Viesti Kirjoittaja Thomas Custer »

Kuohuva Villi Länsi taiteilijoiden ikuistamana

Kuvat The Booth Museum of Western Art - Copyright JR P - Creative Commons

Kuva

Tombstonessa käytiin eräs Lännen kuuluisimmista ampumavälikohtauksista - O.K. Corralin tulitaistelu - kolmekymmentä laukausta kolmessakymmenessä sekunnissa - Gunfight at the O.K. Corral!

Kuva

Aikakauden saluunat olivat todellisia viihdekeskuksia, joissa karjapaimenet, pelurit ja muut onnenonkijat saattoivat rentoutua raskaan arkipäivän lomassa. Näistä saluunoista vetäydyttiin usein ulos kadulle, etenkin silloin, kun korttionni oli huono, selvittelemään katkeroituneina välejä kaksintaisteluissa.

Kuva

Karjaa kuljetettiin pitkin karjareittejä miljoonittain 1800-luvun aikana. Tunnetuin näistä oli Suuri läntinen karjapolku - tunnettiin nimillä Western Trail, Fort Griffin Trail, Dodge City Trail, Northern Trail ja Texas Trail. Karja-ajo saattoi kestää, junayhteyksineenkin kuukausia.

Kuva

Vuorilla liikkui yksinäisiä miehiä, jotka olivat joko majavanpyytäjiä tai kullanetsijöitä. Usein heillä oli vuorilla seuranaan intiaanivaimo, joka helpotti selviytymistä suuresti.

Kuva

Ilman hevosia ja vankkureita Länttä ei olisi valloitettu. Vankkurit ovat yksi Villin Lännen suurimmista symboleista. Vankkureita valmistettiin satojatuhansia 1700-luvulta aina vuoteen 1952 saakka, jolloin Springfield Wagon Company Arkansasissa sulki ovensa ikiajoiksi. Pienissä vankkurikaupoissa myytiin yhdet vankkurit viikossa, mutta suurimmissa, kuten Studebakerissa, kyettiin tuottamaan täydellinen vankkuri joka seitsemäs minuutti.
"Ei ole mitään pelättävää. Seitsemäs ratsuväkirykmentti selviytyy kaikista niistä haasteista, joita se kohtaa." - Ratsuväenkomentaja George Armstrong Custer, vähentäessään ratsuväkirykmenttinsä vahvuutta hieman ennen Little Bighornin taistelua, jossa hän miehineen tuli täydellisesti lyödyksi.