Kapteeni Thomas Custer

Helpoimmin Villistä Lännestä muistetaan sodat, seriffit ja sankarit. Todellisia Lännen asuttajia ja sankareita olivat ne lukemattomat, nimettömiksi ja kasvottomiksi jääneet uurastajat, jotka raivasivat ja asuttivat maan.

Valvoja: Navajo Ashkii

Avatar
Thomas Custer
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2021 12:33 pm

Kapteeni Thomas Custer

Viesti Kirjoittaja Thomas Custer »

Kapteeni Thomas Custer (1845 - 1876) oli Yhdysvaltain sisällissodassa kunnostautunut sotilas. Hän sai kaksi kertaa Yhdysvaltain korkeimman sotilasansiomitalin, Medal of Honor. Thomas osallistui sisällissodan päättymisvuoden 1865 jälkeen kymmenen vuoden ajan intiaanisotiin, ollen mukana monissa merkittävissä taisteluissa.

Hänen vanhempi ja tunnetumpi veljensä oli prikaatinkenraali ja eversti George Armstrong Custer (1839 -1876). Thomas Custerin viimeiseksi intiaanisodaksi jäi Little Bighornin taistelu 25.-26.6.1876, jossa hän oli mukana veljensä Georgen avustajana. Tässä taistelussa, jossa taisteltiin viimeiseen mieheen asti, molemmat veljekset saivat surmansa, kuten jokikinen muu mieskin Custerin joukosta.
"Ei ole mitään pelättävää. Seitsemäs ratsuväkirykmentti selviytyy kaikista niistä haasteista, joita se kohtaa." - Ratsuväenkomentaja George Armstrong Custer, vähentäessään ratsuväkirykmenttinsä vahvuutta hieman ennen Little Bighornin taistelua, jossa hän miehineen tuli täydellisesti lyödyksi.