Appalakkien puut kuiskivat tarinoitaan

Kasvien, puiden ja pensaiden käyttöä mitä erilaisimmin tavoin. - Keltamänty. Amerikan järviruoko. Amerikanluumu. Intiaanisivellin.

Valvoja: Navajo Ashkii

Avatar
Navajo Ashkii
Viestit: 111
Liittynyt: Pe Kesä 25, 2021 9:20 am

Appalakkien puut kuiskivat tarinoitaan

Viesti Kirjoittaja Navajo Ashkii »

Appalakkien puut kuiskivat tarinoitaan

Länsi-Virginiassa, Appalakkien vuoristossa on tehty runsaasti puu- ja hirsi-tutkimuksia. Puiden ominaisuuksista, kuten vuosirenkaista, on selvitelty, milloin alueen vanhat hirsitalot on rakennettu.

Puut kertovat myös tarinoitaan seudun asutuksesta ja muuttoliikkeistä. Kun eurooppalaisia saapui runsaammin alueelle 1600-luvun lopulla, laajat alueet alkoivat kasvaa metsää. Tämä johtui siitä yksinkertaisesta syystä, että kun intiaanit joutuivat siirtymään muualle, heidän jälkeensä jättämänsä, raivatut ja avoimet maa-alueet metsittyivät.

Kun intiaanit lähtivät, metsät kasvoivat tilalle. Se, että intiaanien määrä alueella on vähentynyt eurooppalaisten tulon jälkeen, on aina tiedetty. Uutena piirteenä on nyt tullut ilmi tämä metsittyminen.

Science News: If trees could talk: Using historic log structures to map migration of Europeans, Native Americans.
"En voi uskoa, että olisimme hyödyttömiä - taikka muuten Jumala ei olisi luonut meitä. On olemassa vain yksi Jumala ja hän katselee alas meitä kaikkia. Me kaikki olemme Jumalan lapsia. Aurinko, pimeys ja tuulet - kaikki ne kuuntelevat, mitä meillä on sanottavaa." - Geronimo